background img
banner
banner

Τα οικονομικά θέματα στο επίκεντρο

ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΙΓΙΟΥ

Μία σειρά από αποφάσεις που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών αλλά και τη λειτουργία επιχειρήσεων, έλαβε στη χθεσινή συνεδρίασή του, το Συμβούλιο Κοινότητας Αιγίου. Εκτός των δέκα προγραμματισμένων θεμάτων που βρίσκονταν στην ημερήσια διάταξη, τέθηκαν και προ ημερησίας, ενώ ο τοπικός σύμβουλος Δ.Κ. Αιγίου Διονύσης Λουκόπουλος ζήτησε αναλυτική ενημέρωση για τα οικονομικά της Κοινότητας, με αφορμή ερωτήματα που έθεσε για τη λειτουργία του Πάρκου των Υψηλών Αλωνίων.

Ειδικότερα, στην αρχή της συνεδρίασης, ο κ. Λουκόπουλος ζήτησε να ενημερωθεί από τον πρόεδρο της Κοινότητας Γιώργο Γκιώνη εάν η Κοινότητα πληρώνει τον φύλακα του δημοτικού πάρκου των Υψηλών Αλωνίων από την παγία, δεδομένου ότι η διαχείριση του πάρκου είχε μεταβιβαστεί στη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. από τον Δεκέμβριο του 2021 μέχρι τη λήξη της θητείας της δημοτικής αρχής, ήτοι ως το τέλος Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους. Τότε ο πρόεδρος απάντησε πως στο μεσοδιάστημα η διαχείριση έφυγε από τα «χέρια» της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. και πέρασε στου δήμου και ότι η Κοινότητα έχει αναλάβει και πληρώνει τον φύλακα για τις υπηρεσίες του. Ο κ. Λουκόπουλος ανέφερε πως το Συμβούλιο δεν ενημερώθηκε ποτέ γι’ αυτή την αρμοδιότητα, ωστόσο ο κ. Γκιώνης επέμεινε πως είχε γίνει γνωστό.

Στη συνέχεια ο Τοπικός Σύμβουλος ζήτησε ενημέρωση σχετικά με το αν έχουν αποδοθεί οι παγίες προκαταβολές στην Κοινότητα και με το πώς αξιοποιούνται τα χρήματα. Ο πρόεδρος επισήμανε πως όλες οι παγίες έχουν δοθεί και ως προς το πού δαπανώνται, ο ίδιος καταθέτει τα τιμολόγια στο λογιστήριο εκεί όπου μπορεί να απευθυνθεί όποιος επιθυμεί να ενημερωθεί. Σημείωσε ακόμη πως ούτε οι προκάτοχοί του ανέλυαν στο σώμα πού και πώς διατίθεντο τα χρήματα και πως ο ίδιος δεν υποχρεούται να το κάνει.

΄΄Με αφορμή το θέμα του Πάρκου, ζήτησα από τον Πρόεδρο να μας πει για τη διαχείριση των χρημάτων της παγίας, για τα προηγούμενα έτη και σε αυτό το σημείο επιβεβαιώθηκαν (δυστυχώς ) οι φόβοι μου. Ο πρόεδρος, όπως μας ενημέρωσε, δεν οφείλει να δώσει λόγο και απολογία σε κανέναν, αναφορικά με το πού ξοδεύει τα χρήματα της παγίας που λαμβάνει από τον δήμο, η οποία είναι ετησίως περίπου 6.000 ευρώ, όπως μας είπε΄΄, ανέφερε στo Protionline.gr ο κ. Λουκόπουλος, προσθέτοντας: ΄΄Τέτοια συμπεριφορά και διαχείριση με θλίβει και σαν Τοπικό Σύμβουλο, αλλά και σαν φορολογούμενο δημότη του Αιγίου, που θα ήθελε να γνωρίζει, πού και πώς ξοδεύονται τα χρήματα, που διατίθενται στο “μεγάλο χωριό” που λέγεται Αίγιο΄΄.

Αιτήματα επιχειρήσεων

Ο κ. Γκιώνης έθεσε δύο θέματα προ ημερησίας. Επρόκειτο για την είσοδο σε θέσεις πάρκινγκ που είχε αιτηθεί ξενοδοχείο στην περιοχή «Ρένα» και εγκρίθηκαν καθώς επίσης και στο αίτημα εταιρείας σκαφών στην περιοχή του Αγ. Νικολάου στην οδό Ποσειδώνος, που είχε ζητήσει την τοποθέτηση μπάρας επί του δρόμου ώστε να κλείνει όταν ανεβοκατεβαίνουν σκάφη από και προς τη θάλασσα, θέμα που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, αφού κάποιοι σύμβουλοι ψήφισαν «λευκό».

Τα υπόλοιπα θέματα

Κατά τα άλλα, αποφάσεις ελήφθησαν και τα εξής θέματα: 1.Χορήγηση αδειών παράτασης λειτουργίας μουσικών οργάνων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για το έτος 2023. 2.Ονοματοδοσία ανώνυμης παρόδου επί της παραλιακής οδού Ποσειδώνος στην Αλυκή, στο Αίγιο. 3.Γνωμοδότηση για κατάληψη Κοινοχρήστου Χώρου από κατάστημα στην πόλη του Αιγίου. 4.Γνωμοδότηση περί παραχώρησης χώρου της πλατείας Υψηλών Αλωνίων στο Αίγιο για την διοργάνωση τουρνουά 3 on 3 basketball. 5.Γνωμοδότηση περί μετακίνησης κάδου απορριμμάτων επί της οδού Αισχύλου 8, στο Αίγιο. 6.Περί αιτήματος για τοποθέτηση καθρέπτη επί των οδών Π, Χαραλάμπους και Σωτηρίου Λόντου, στο Αίγιο. 7.Έγκριση άδειας εισόδου – εξόδου σε χώρο στάθμευσης επί της οδού Ι. Κουτσοχέρα 8, στο Αίγιο. 8.Έγκριση άδειας εισόδου – εξόδου σε χώρο στάθμευσης επί της οδού Δωδώνης 22, στο Αίγιο. 9.Αίτημα για κοπή δέντρου εντός του πάρκου των Υψηλών Αλωνίων, στο Αίγιο. 10.Αίτημα για την έγκριση ή μη της κοπής δέντρων επί της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης 27, στον Συνοικισμό, στο Αίγιο.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr