background img
banner
banner

«Του κρασιού και του έρωτα» το Σάββατο στο Αρχαίο Θέατρο Αιγείρας

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΑΚΗ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΚΚΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΩΝ

Ένα έργο ορόσημο και σημείο αναφοράς για τον «πολιτισμό» του κρασιού του συνθέτη Σάκη Παπαδημητρίου με ερμηνευτή τον Βασίλη Λέκκα, θα παρουσιαστεί το προσεχές Σάββατο 26 Αυγούστου, στις 9.00 το βράδυ, στο Αρχαίο Θέατρο Αιγείρας, στο πλαίσιο των Οινοξενείων 2023. Το έργο «Του κρασιού και του έρωτα» των Σάκη Παπαδημητρίου και Βασίλη Λέκκα, περιλαμβάνει αρχαία λυρική ποίηση που αναμένεται να δημιουργήσει μία μοναδική αίσθηση στον ατμοσφαιρικό χώρο του Αρχαίου Θεάτρου.

Το κρασί που απελευθερώνει τον άνθρωπο από τις φοβίες του, με συνεργό τον έρωτα, γίνεται η αντίρροπη δύναμη στον φόβο του θανάτου δίνοντάς του τη δύναμη να διεκδικήσει μέσα από τη δημοκρατία την ισότιμη απόλαυση του δώρου της ζωής. Τραγούδια για τον Διόνυσο και την Αφροδίτη, από τον Ανακρέοντα, τη Σαπφώ, τον Αλκαίο και άλλους λυρικούς που γέννησαν το Θέατρο και ακούστηκαν στα αρχαία ελληνικά θέατρα ταξιδεύοντας και επηρεάζοντας στη συνέχεια όλον τον Δυτικό Πολιτισμό, θα ακουστούν 2.500 χρόνια μετά στο υπέροχο αρχαίο Θέατρο της Αίγειρας σε μια παράσταση με ιδιαίτερη φόρτιση και συμβολισμούς που την καθιστούν ένα μοναδικό πολιτιστικό γεγονός πανελλήνιας εμβέλειας.

Συντελεστές: Συνθέτης: ΣΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ερμηνευτής: ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΚΚΑΣ, πιάνο-ενορχηστρώσεις: ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ, βιολί: ΝΙΚΟΣ ΚΙΑΚΟΣ, πνευστά: NINO CITANI, κανονάκι: ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΠΑΠΑΗΛΙΑ, κρουστά: ΝΑΝΣΥ ΑΓΓΕΛΑΚΗ, μπάσο: ΑΡΤΕΜΗΣ ΜΠΕΚΡΟΠΟΥΛΟΣ. Αφηγήτριες: ΔΑΝΑΗ ΚΑΛΑΧΩΡΑ, ΙΩΑΝΝΑ ΣΤΕΦΑΝΑΤΟΥ, ΧΑΡΙΤΙΝΗ ΧΑΡΙΤΩΝΙΔΗ. Είσοδος ελεύθερη.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr