background img
banner
banner

Όταν ο Σάκης συνάντησε το Δημήτρη

-Γράφει ο ΠΑΝ. ΒΑΓΙΑΣ Φιλόλογος- Δημοσιογράφος-

Όταν δυο σπουδαίοι καλλιτέχνες ενώνουν τις δυνάμεις τους μαζί με εξαίρετους μουσικούς και μια παιδική χορωδία υπό το φως της Αυγουστιάτικης πανσελήνου δίπλα στη θάλασσα, τότε το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι εξαιρετικό!

Αυτά συνέβησαν σε μια ξεχωριστή συναυλία στην παραλία του Διακοπτού το βράδυ της 1ης Αυγούστου. Και ήταν πραγματικά μια συναυλία βάλσαμο για τους ταλαιπωρημένους από την πρόσφατη πυρκαγιά κατοίκους, που όμως έδωσαν δυναμικό «παρών» και καταχειροκρότησαν τους καλλιτέχνες.

Κάτοικοι και επισκέπτες γέμισαν από νωρίς το παραλιακό κομμάτι για να απολαύσουν τη σύμπραξη δυο σημαντικών καλλιτεχνών: του δικού μας μουσικοσυνθέτη Σάκη Παπαδημητρίου και του διακεκριμμένου Ηπειρώτη ερμηνευτή και τραγουδοποιού Δημήτρη Υφαντή. Στη σκηνή μαζί τους μεγάλοι οργανοπαίχτες: ο Γιώργος Κωτσίνης στο κλαρίνο, ο Μανόλης Κόττορος στο βιολί, η Σοφία Κάηκου στα κρουστά και ο Γιώργος Αναστασόπουλος στο πιάνο. Η νύχτα πλημμύρισε από έντεχνα, παραδοσιακά αλλά και νεότερα τραγούδια που στο επίκεντρό τους είχαν το Νερό αλλά και το φυσικό περιβάλλον. Ο Δημήτρης Υφαντής μάγεψε το κοινό με τη φωνή του ενώ επάξια τον συνόδεψαν η Δώρα Πετρίδη και η Έλενα- Λεώνη. Εκεί ήταν όμως και τα παιδιά της χορωδίας Διακοπτού που με τη δασκάλα τους Μπέσσυ Νάσση «έκλεψαν» τις εντυπώσεις. Είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω με τους δυο μεγάλους καλλιτέχνες.

Ο Δημήτρης Υφαντής μίλησε με κολακευτικά λόγια για το συνθετικό έργο του Σάκη Παπαδημητρίου, ενώ δήλωσε έκπληκτος για το Μουσείο Παραδοσιακών Μουσικών Οργάνων στο Αίγιο που εκείνος δημιούργησε. «Θα ήμουν ευτυχισμένος αν έμενα μια ολόκληρη μέρα εκεί μέσα!». Και εξέφρασε τη μεγάλη του χαρά που παίζει μουσική και τραγουδά στην πατρίδα του αγαπημένου Έλληνα ηθοποιού Διονύση Παπαγιαννόπουλου.

«Ο Δημήτρης στα Γιάννενα είναι ορόσημο. Όλη η Ήπειρος τον αγαπάει και τον εκτιμάει καθώς η σύγχρονη μουσική έχει αναφορά σε αυτόν. Εγώ και ο Δημήτρης, ζώντας στην περιφέρεια, κρατάμε την ποιότητα του ελληνικού τραγουδιού. Έχουμε παραγωγή δική μας και δεν είμαστε απλά καταναλωτές των μουσικών προϊόντων του κέντρου» υπογράμμισε ο Σάκης Παπαδημητρίου.
Την όμορφη εκδήλωση στήριξαν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η ΔΗΚΕΠΑ.

Οι «Ραψωδίες του νερού» όπως ονομάστηκε, φανέρωσαν ότι η ελληνική επαρχία κρύβει αστείρευτες μουσικές δυνάμεις. Καλλιτέχνες όπως ο Δημήτρης και ο Σάκης συνθέτουν, δημιουργούν και ερμηνεύουν με τρόπο πρωτοποριακό, σε άμεση επικοινωνία με τις τοπικές κοινωνίες και με απόλυτο σεβασμό στο τραγούδι και τον πολιτισμό. Γι’ αυτό είμαστε βέβαιοι ότι η πρώτη τους αυτή πετυχημένη συνεργασία θα έχει και συνέχεια.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΠΟΨΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr