background img
banner
banner

«Ραψωδίες του νερού»

ΣΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ-ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΥΦΑΝΤΗΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 1η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΚΟΠΤΟ

Ο συνθέτης Σάκης Παπαδημητρίου φιλοξενεί τον διακεκριμένο ερμηνευτή και τραγουδοποιό Δημήτρη Υφαντή σε μια μουσική παράσταση που έχει στόχο να συνδυάσει ένα σημαντικό στοιχείο του φυσικού μας κόσμου που βρίσκεται στο επίκεντρο της κλιματικής αλλαγής με την άυλη πολιτιστική μας κληρονομιά. Το στοιχείο αυτό είναι το νερό. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 1η Αυγούστου, στις 9.30 το βράδυ, στην παραλία Διακοπτού.

Το νερό εκτός από το ότι αποτελεί και το κυριότερο συστατικό της ίδιας της φυσικής μας υπόστασης, είναι αυτό που έχει περισσότερο συνδεθεί και σε επίπεδο διαβίωσης, αλλά και συμβολισμού στον χώρο της φιλοσοφίας της θρησκείας και της τέχνης με την ιστορία του ανθρώπινου πολιτισμού.

Η παράσταση εστιάζει στη σχέση του Ανθρώπου με το Περιβάλλον και περιλαμβάνει τραγούδια που έχουν κυριολεκτική ή μεταφορική αναφορά στη ζωτική, αλλά και σχεδόν μεταφυσική σχέση Νερού και Ανθρώπου.

Ξεχωριστοί καλεσμένοι που συμβάλλουν σε αυτή την δημιουργική σύμπραξη οι σολίστες Γιώργος Κωτσίνης στο κλαρίνο, Μανόλης Κόττορος στο βιολί, Σοφία Κάκκου στα κρουστά και Γιώργος Αναστασόπουλος στο πιάνο και τις ενορχηστρώσεις. Μαζί τους οι εξαιρετικές ερμηνεύτριες Δώρα Πετρίδη και Έλενα Λεώνη. Νότες δροσιάς και ελπίδας από τη συμβολική συμμετοχή της παιδικής χορωδίας Διακοπτού με δασκάλα την Μπέσσυ Νάσση. Η εκδήλωση είναι προσφορά της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και γίνεται με την υποστήριξη της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Η είσοδος είναι ελεύθερη.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr