background img
banner
banner

5.000 άτομα στην γιορτή κρασιού στους Αμπελόκηπους!

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2.000 ΛΙΤΡΑ ΚΡΑΣΙ ΔΙΑΤΕΘΗΚΑΝ ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΤΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις του φετινού καλοκαιριού και σίγουρα, αυτή με την μεγαλύτερη συμμετοχή κόσμου και σε αριθμό αλλά και σε ένταση, πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Πιο συγκεκριμένα την Παρασκευή 18 και το Σάββατο 19 Αυγούστουστο Δημοτικό Άλσος “Χρυσάμπελα”τιμήθηκε το καθιερωμένο πλέον διήμερο της “Γιορτής του Κρασιού” που διεξάγεται ανελλιπώς κάθε χρονιά από τον σύλλογο «Τα Αρφαρά».

Ο τοπικός «Πολιτιστικός Σύλλογος Αμπελοκήπων Τα Αρφαρά» σε συνεργασία με δεκάδες εθελοντές, διάφορους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής αλλά και μέλη τοπικών σωματείων,σε συνδυασμό με τη βοήθεια των ανθρώπων της κοινότητας και του προέδρου της, διοργάνωσε την “37η Γιορτή Κρασιού” που πέρασε ήδη στην ιστορία της θερινής περιόδου ως η πλέον επιτυχημένη, καθώς στα σίγουρα… πολύς κόσμος θα μιλά το επόμενο διάστημα και ακόμα περισσότεροι, θα την θυμούνται.

Η συγκεκριμένη γιορτή… κατάφερε να συγκεντρώσει – μέσα σε 48 ώρες – πάνω από 5.000 ανθρώπους, κάτι που καμία άλλη εκδήλωση στην ευρύτερη περιοχή δενμπόρεσε ως τώρα το φετινό καλοκαίρι, ενώ για τη διοργάνωση και την διεξαγωγή των δύο επιτυχημένων αυτών εκδηλώσεωνχρειάστηκε να “επιστρατευτούν” πάνω από 110 άτομαεθελοντές που συνέβαλαν είτε με την ελάχιστη συμβολή τους είτε με τεράστιες πρακτικές “θυσίες”, προσφέροντας στην οργάνωσητης προσπάθειας. Η τεράστια αποδοχή τελικά που είχε η διήμερη δράση, ήταν η επισφράγιση των κόπων τους. Η 37η προσπάθεια (για δύο χρονιές και λόγω κορωνοϊού δεν είχε διεξαχθεί) όχι μόνο τράβηξε χιλιάδες βλέμματα, όχι μόνο προκάλεσε το κέφι και την καλή διάθεση, αλλά κατέρριψε και κάθε ρεκόρ άλλης χρονιάς, με το πιο σημαντικό από αυτά να είναι ότι δόθηκαν συνολικά πάνω από 2.000 λίτρα δωρεάν κρασί!

Νέοι οι περισσότεροι συντελεστές αλλά και επισκέπτες!

Στις διήμερες εκδηλώσεις παραβρέθηκε πλήθος κόσμου και αυτό που έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, ήταν ότι και τις δύο ημέρες, άνθρωποι ηλικίας από 18 ως 40 όχι μόνο έδωσαν βροντερό «παρών» αλλά θα μπορούσε να πει κανείς και ότι ήταν και ο κύριος… όγκος της δυναμικής των δράσεων, γεγονός που αφήνει μεγάλες ελπίδες για το μέλλον, όχι μόνο του τοπικού Συλλόγου αλλά και της κουλτούρας ή των εθίμων που καταγράφει στην καθημερινή ζωή η Αιγιάλεια.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο Αντιπεριφερειάρχης Φωκίων Ζαΐμης, ο δήμαρχος Αιγιάλειας Δημήτρης Καλογερόπουλος συνοδευόμενος από την αντιδήμαρχο Ανατολικής Αιγιάλειας Μαρία Σταυροπούλου αλλά και τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Πολιτικής Προστασίας, Περιβάλλοντος και Πρασίνου Νίκο Καραΐσκο, ενώ αισθητή έκαναν την παρουσία τους και οι υποψήφιοι δήμαρχοι Χρήστος Γούτος και Κώστας Σπηλιόπουλος, οι οποίοι συνοδεύονταν από μέλη της παράταξής τους ο καθένας και απέδειξαν ότι διαθέτουν τρομερό κέφι και θετική διάθεση, παρά τονκουραστικό προεκλογικό αγώνα που κάνουν αυτό το διάστημα.

Στο χωριό των Αμπελοκήπων παραβρέθηκαν επίσης, διάφοροι πρόεδροι και κοινοτάρχες των γύρω χωριών, εκπρόσωποι της πολιτικής και κοινωνικής ζωής του τόπου, μέλη της ιατρικής και εκπαιδευτικής κοινότητας και βεβαίως, πάρα πολλοί επισκέπτες ή τουρίστες από άλλα μέρη της χώρας.

Ικανοποίηση και ευχαριστίες από τον πρόεδρο του Συλλόγου και τον πρόεδρο της κοινότητας

Μιλώντας στo Protionline.gr ο… πρωτεργάτης της φετινής γιορτής, ο πρόεδρος του «Πολιτιστικού Συλλόγου Τα Αρφαρά» Παναγιώτης Φίλης, επισήμανε για την μεγάλη επιτυχία της εκδήλωσης: «Το διήμερο της εορτής του κρασιού ήταν ένα αποτέλεσμα μιας άψογης συνεργασίας που είχαμε με δεκάδες εθελοντές. Ένα τεράστιο τιμ ανθρώπων εργάστηκε και κόπιασε για την επιτυχία αυτής της όμορφης γιορτής. Τους ευχαριστούμε πάρα πολύ και όπως αποδεικνύεται, ο εθελοντισμός είναι η βάση κάθε μεγάλης επιτυχίας. Έχουμε ανάγκη από τέτοιες ανάλογες προσπάθειες, από τοπικούς συλλόγους ή σωματεία, από απλούς φίλους που θέλουν να προσφέρουν…» ανέφερε ο κ. Φίλης ευχαριστώντας πολύ τις χιλιάδες κόσμου που τίμησαν με την παρουσία τους, την διήμερη δράση.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι κουβέντες του τοπικού κοινοτάρχη, του προέδρου της κοινότητας Αμπελοκήπων Κώστα Μουστερή, ο οποίος ανέφερε στo Protionline.gr για τη «Γιορτή του Κρασιού»: “Ευχαριστούμε πολύ τον δήμαρχο και την αντιδήμαρχο που μας βοήθησαν στο θέμα της καθαριότητας των χωρών, ήταν ένα τρομερά μεγάλο κόστος για μας και η παρέμβασή τους, μας βοήθησε πολύ στη διεξαγωγή της εκδήλωσης. Ευχαριστούμε πάρα πολύ και για την παραχώρηση χώρων για πάρκινγκ, και φυσικά και τους αιρετούς αλλά και τον πολυάριθμο κόσμο που έδωσε ένα βροντερό «παρών» και τίμησε και φέτος με την παρουσία του την μεγάλη εκδήλωση που διεξάγεται στην κοινότητά μας”.

Με δώρα και χορούς

Τέλος να σημειωθεί ότι, κατά το διήμερο των εκδηλώσεων δόθηκαν πάνω από δύο τόνους δωρεάν κρασί, ενώ διεξήχθη λαχειοφόρος κλήρωση με πλούσια δώρα, όλα προσφορά διαφόρων χορηγών ιδιωτικών επιχειρήσεων της ευρύτερης περιοχής, κληρώνοντας τελικά πάνω από 50 δώρα σημαντικής αξίας. Στην εκδήλωση το «παρών» έδωσε και το Χορευτικό Εργαστήρι Αιγίου το οποίο παρουσίασε όμορφους χώρους και καταχειροκροτήθηκε από το ευρύ κοινό.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr