background img
banner
banner

ΑΓΓΕΛΟΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ: «Η εμπειρία και η γνώση της παλαιάς γενιάς “κουμπώνουν” με τη δίψα και την ικανότητα των νέων»

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΤΩΡΑ» ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Ένας αξιόλογος άνθρωπος, ένας επαγγελματίας του κλάδου της εστίασης γεμάτος όρεξη και θέληση να προσφέρει στον τόπο που αγαπά και δραστηριοποιείται, ήρθε να στελεχώσει στο ψηφοδέλτιο της παράταξης «Αιγιάλεια Τώρα» και να στηρίξει τον Δημήτρη Καλογερόπουλο στον αγώνα του για την διαχείριση του Δήμου τα επόμενα χρόνια.

Ο λόγος για τον Άγγελο Βλαχόπουλο, ο οποίος κατέρχεται στις αυτοδιοικητικές εκλογές με απόλυτη συνείδηση της κρισιμότητας της επιλογής του. Μπαίνει με αξιώσεις στον πολιτικό «στίβο» με γνώμονα την αγάπη για τον συμπολίτη, με γνώσεις στο κομμάτι του τουρισμού και της υποδομής και βεβαίως, έχοντας συγκεκριμένο πλάνο και καινοτόμες ιδέες για την ανάπτυξη και την εν γένει οργάνωση της Αιγιάλειας στον “δρόμο” προς την επόμενη ημέρα.

Ποιος είναι ο Άγγελος Βλαχόπουλος

Γεννήθηκε στην Αθήνα και σε ηλικία μόλις 3 ετών ήρθε με την οικογένειά του στην Αιγιάλεια και εγκαταστάθηκε στο Αίγιο, όπου ζει μέχρι και σήμερα. Ο 37χρονος επιχειρηματίας, είναι πατέρας δύο παιδιών (3 ετών και 10 μηνών) και διατηρεί το κατάστημα καφέ “Μπρίκι” στην οδό Σολωμού, μία αρκετά γνωστή επιχείρηση στο χώρο του take away και του καφέ – delivery, στην ευρύτερη περιοχή. Από τα 16 του χρόνια, ασχολήθηκε με τον χώρο της αναψυχής και της εστίασης, αποδεικνύοντας και στον εαυτό του αλλά και στους γύρω του, ότι είναι… γεννημένος για αυτότο αντικείμενο, ασχολούμενος από πολλά και διαφορετικά πόστα. Έχει κάνει δεκάδες δουλειές και θεωρείται ένας άνθρωπος, που η συναναστροφή του με τον κόσμο και η άνεση της επικοινωνίας, είναι η “πηγή ενέργειας” για την καθημερινότητά του.

Ο κ. Βλαχόπουλος παρουσιάζει έντονη δράση. Είναι Ταμίας του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης – Αναψυχής Αιγιαλείας. Συμμετέχει ως εθελοντής σε διάφορες δραστηριότητες καθώς και σε εθελοντικές αιμοδοσίες, ως μόνιμο μέλος. Μετέχει ενεργά εδώ και πάρα πολλά χρόνια σε δράσεις στήριξης ευπαθών ομάδων και με την επιχείρησή του και έχει πρωτοστατήσει σε συγκεντρώσεις εμφιαλωμένων νερών ή προσφορές για έκτακτες περιπτώσεις. Λαμβάνει μέρος επίσης, σε καινοτομικές δράσεις και ομάδες. Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχει ενεργά σε ψηφοδέλτιο ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος.

“Ανοίγει” σήμερα τα χαρτιά του στο Protionline.gr και αναφέρει, σε μία συνάντηση με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, τους λόγους για τους οποίους εμπλέκεται και ενεργοποιείται στην τοπική αυτοδιοίκηση. Εξηγεί ποια είναι η γνώμη του για την εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η Αιγιάλεια, ενώ σχολιάζει το έργο της Δημοτικής Αρχής και πολλά ακόμη… σε μία συνέντευξη που θα συζητηθεί.

Ποιος είναι ο λόγος που επιλέξατε τον συνδυασμό του Δημήτρη Καλογεροπούλου; Γιατί “Αιγιάλεια Τώρα”;
Πιστεύω ότι η πολιτική, είτε σε πανελλήνιο επίπεδο είτε στο τοπικό επίπεδο που συμμετέχω, έχει απαξιωθεί πάρα πολύ γενικά. Αυτό εκλαμβάνω στην καθημερινότητά μου. Άρα, ήταν αναμενόμενο, ζώντας ως νέος άνθρωπος που ενδιαφέρεται για τα κοινά και τον τόπο του, να κινητοποιηθεί άμεσα μέσω της τοπικής αυτοδιοίκησης. Θέλω να προσφέρω πραγματικά στην Αιγιάλεια, γιατί την αγαπώ και τη νοιάζομαι. Ο Δημήτρης Καλογερόπουλος είναι ένας αυτοδιοικητικός (και μόνο) πολιτικός και εκτιμώ ότι οι Αιγιαλείς, έχουν επιλέξει σωστά που τον ψήφισαν για δήμαρχο το 2019 και θα τον αναδείξουν νικητή, ξανά. Είναι 16 χρόνια δήμαρχος, άρα κάτι κάνει πολύ καλά και απολύτως επιτυχημένα. Ξέρει τι χρειάζεται η τοπική αυτοδιοίκηση και ξέρει πώς αυτό να το πάρει, να το εξασφαλίζει. Το έκανε επί χρόνια στον Δήμο Συμπολιτείας, το κάνει και τώρα στον Δήμο Αιγιάλειας.

Ποια είναι η συνεργασία που έχετε; Γιατί τον εμπιστευτήκατε και σας εμπιστεύτηκε και εκείνος;
Η συνεργασία μου μαζί του, έχει να κάνει με το ότι ο κ. Καλογερόπουλος, δίνει χώρο στους νέους ανθρώπους να δημιουργήσουν και να ισχυροποιηθούν. Να φέρουν τον Δήμο στην επόμενη μέρα, με πλάνο και προοπτικές. Αυτός ήταν ο βασικός άξονας για τη συμμετοχή μου στην εκλογική διαδικασία και δη, στο πλευρό του. Στην “Αιγιάλεια Τώρα”… κουμπώνουν πολύ καλά, η εμπειρία και η γνώση της παλαιάς γενιάς, με τη δίψα και την ικανότητα των νέων ανθρώπων. Θέλω να προσφέρω ενεργά και μέσω της παράταξής μας, μπορώ με αξιώσεις. Είναι ευχάριστο που μου δίδεται το βήμα αυτό.

Τι γνώμη έχετε για τις υπόλοιπες παρατάξεις; Πώς βλέπετε το πρόγραμμά τους;
Όλες οι παρατάξεις έχουν αξιόλογα στελέχη και ικανούς ανθρώπους και αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα, γιατί όλοι οι συνδυασμοί διαθέτουν καινούρια πρόσωπα και πολλές ηλικίες. Αυτό που θα ήθελα να σχολιάσω για τις υπόλοιπες παρατάξεις όμως, είναι ότι χρειάζεται να είμαστε όλοι, περισσότερο ρεαλιστές. Να ξέρουμε πού πατάμε. Έχει κουράσει πάρα πολύ η λέξη “όραμα” που χρησιμοποιούν συνεχώς οι υπόλοιποι υποψήφιοι, δίχως να είναι σίγουρο ότι αυτό το “όραμα” που επικαλούνται πως έχουν, είναι και υλοποιήσιμο. Ο Δημήτρης Καλογερόπουλος είναι ένας άνθρωπος που ξέρει τι είναι υλοποίηση οράματος και μπορεί να το κάνει πράξη. Ξέρει από έργα. Η αποχέτευση, η καθαριότητα του Δήμου απ’ άκρη σ’ άκρη, τα εκατοντάδες έργα που έχει υλοποιήσει μέσα σε μία τετραετία, αυτό ακριβώς αποδεικνύουν. Ότι ξέρει και μπορεί. Το αύριο χρειάζεται υποδομές, γιατί οι υποδομές είναι το ίδιο το αύριο.

Από ποιο πόστο θα μπορούσατε να προσφέρετε ενεργά;
Έχω συγκεκριμένη πρόταση και πολλές ιδέες για το κομμάτι του Τουρισμού αλλά και του κλάδου που εκπροσωπώ. Το μυστικό είναι ο συνδυασμός γνώσης και υπομονής, μία νέα προσέγγιση καινοτομίας και εξέλιξης για να προσελκύσουμε καινούριο κόσμο, νέους επενδυτές και επισκέπτες στην περιοχή. Πιστεύω ότι μπορώ να εκπροσωπήσω επάξια το πρόγραμμα Σχεδιασμού Τουρισμού που εξήγγειλε η παράταξή μας και με τις κατάλληλες βοήθειες, μία σωστή και δραστική ομάδα και τις ανάλογες χρηματοδοτήσεις, να πετύχουμε τα μέγιστα. Διαθέτω καινοτόμες ιδέες και αντιλήψεις, για το πώς θα αυξηθεί η επισκεψιμότητα και πώς θα πετύχουμε την πλήρη ανάπτυξη.

Για ποιους λόγους θα πρέπει να εμπιστευθούν οι Αιγιαλείς την παράταξη “Αιγιάλεια Τώρα”;
Έχουν γίνει έργα υποδομής και όχι έργα βιτρίνας. Αυτό σημαίνει ότι μέσα σε μία τετραετία, ήταν ανθρωπίνως αδύνατο να ολοκληρωθεί οποιοδήποτε συνολικό έργο. Η ανάπτυξη χρειάζεται υπομονή στην τοπική αυτοδιοίκηση. Οι βάσεις έχουν μπει και είναι γερές. Την πρώτη τετραετία που βιώσαμε υπήρχαν προβλήματα: Μία απλή αναλογική δίχως εγκρίσεις στο Δ.Σ. και με την αντιπολίτευση να “σφυροκοπεί” συνέχεια. Έπειτα ο κορωνοϊός και οι υγειονομικές απαγορεύσεις έγιναν τροχοπέδη για το πρόγραμμά μας. Ύστερα ήρθε η ενεργειακή κρίση και η ακρίβεια, το “κερασάκι στην τούρτα” των δυσκολιών, δημιουργώντας ένα εκρηκτικό μείγμα κοινωνικών πιέσεων. Παρ’ όλα αυτά, το έργο της Δημοτικής Αρχής είναι ήδη άξιο και τεράστιο. Βάλαμε τις βάσεις, χτίσαμε τις υποδομές. Τώρα πρέπει οι δημότες να εμπιστευτούν τον κ. Καλογερόπουλο και να μας στηρίξουν, να συνεχίσει το επιτυχημένο έργο του. Βάλαμε τα θεμέλια. Τώρα απομένει να “αναγερθεί το οικοδόμημα” του αύριο για την Αιγιάλεια, με το βλέμμα προς το μέλλον. Αυτό που εμείς οι νέοι άνθρωποι, ξέρουμε να βλέπουμε και ζούμε ως κίνητρο δημιουργίας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr