background img
banner
banner

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ: «Η πρότασή μου είναι να δημιουργηθεί ένα μεγάλο Παιδικό – Οικογενειακό Πάρκο»

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤON ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ «ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ» ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

Προσεγγίζοντας τα θέματα της κοινωνίας με την ευαισθησία και την απλότητα που της έχουν μεταδώσει τα παιδιά, μέσα από τα μάτια των οποίων μπορεί να δει πιο ξεκάθαρα την πραγματικότητα, αλλά και με προτάσεις για την Αιγιάλεια στην οποία ζει η ίδια και τα αγαπημένα της πρόσωπα, η Αναστασία Βλαχοπούλου θέτει υποψηφιότητα στο κεντρικό ψηφοδέλτιο της παράταξης «Αιγιάλεια Προορισμός» με υποψήφιο δήμαρχο Αιγιαλείας τον Κώστα Σπηλιόπουλο.

Η πρώτη φορά ενασχόλησής της με τα κοινά, μόνο τυχαία και επιπόλαιη δεν είναι. Προήλθε μετά από ώριμη σκέψη, πηγάζει από την επιθυμία της να προσφέρει στον τόπο και με την πεποίθηση πως μόνο ο Κώστας Σπηλιόπουλος και οι συνεργάτες του μπορούν να δώσουν προοπτική για τους νέους ανθρώπους ώστε, από τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους στην περιοχή, να πειστούν να παραμείνουν και να δημιουργήσουν στον τόπο. Να καταστήσουν την Αιγιάλεια… προορισμό τους, όπως αναφέρει και η ίδια, ξεδιπλώνοντας σήμερα τις σκέψεις της στην «Π».

Ποια είναι η υποψήφια δημοτική σύμβουλος

Η Αναστασία Βλαχοπούλου γεννήθηκε στο Αίγιο και, όπως αναφέρει, είναι η πόλη που ζει και αγαπάει. Έχει σπουδάσει Μάρκετινγκ. Από τον γάμο της, έχει αποκτήσει ένα γιο, 19 ετών πια. Από το 1999 ως το 2017 εργαζόταν στην οικογενειακή επιχείρηση που ήταν γυμναστήριο. Παράλληλα από το 2010, η αγάπη της για τον αθλητισμό την ώθησε να ασχοληθεί ως Υπεύθυνη Ακαδημιών στην ομάδα Μπάσκετ του Κεραυνού ενώ αργότερα προσέφερε τις υπηρεσίες της στον Αχιλλέα / Ήφαιστο. Το 2018 και με την έναρξη του Κολυμβητηρίου, ανέλαβε Γενική Αρχηγός στον Κολυμβητικό Όμιλο Αιγιάλειας. Η αγάπη της για τα παιδιά, το 2022 την έκανε να ξεκινήσει ένα Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης στο Αίγιο, το οποίο έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη και την αγάπη παιδιών και γονέων.

Σας γνωρίζουμε κυρίως από τη δράση σας με τον αθλητισμό και από διάφορους συλλόγους. Γιατί αποφασίσατε να είσαστε υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του Κώστα Σπηλιόπουλου, «Αιγιάλεια Προορισμός»;
Στη ζωή μου έχω μάθει να πορεύομαι με αξιοπρέπεια και σεβασμό. Αποφάσισα να είμαι Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τον Κώστα Σπηλιόπουλο, για να γίνει η Αιγιάλεια «προορισμός»! Το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότερο συγκεντρώνονταν σκέψεις στο μυαλό μου για το πώς ο τόπος μας θα μπορούσε να γίνει καλύτερος. Να αποτελέσει πεδίο δημιουργίας κυρίως για τους νέους ανθρώπους, δεδομένης της διαπίστωσης ότι και τα μικρά παιδιά εγκλωβίζονται στην καθημερινότητά τους μολονότι δεν ζουν στην πρωτεύουσα, αλλά και μεγαλώνοντας εγκαταλείπουν την περιοχή και δύσκολα την επιλέγουν για το επαγγελματικό τους μέλλον και την οικογένεια. Στις συζητήσεις μου με τον κ. Σπηλιόπουλο και με τα υπόλοιπά μέλη της παράταξης, διαπίστωσα μεγάλη ταύτιση με τα δικά μου «πιστεύω». Θεώρησα λοιπόν υποχρέωσή μου απέναντι στον εαυτό μου να συστρατευτώ μαζί τους, «επενδύοντας» τα όνειρά μου σε αυτή την προσπάθεια.

Ως γνωστόν, έχετε δημιουργήσει Κ.Δ.Α.Π. (Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών) στο Αίγιο. Τι είναι αυτό που κατά τη γνώμη σας πρέπει να πράξει ο δήμος ώστε να δώσει «πνοή» στα παιδιά και τους νέους ανθρώπους;
Η ενασχόληση μου όλα αυτά τα χρόνια με τα παιδιά αλλά και τους γονείς, με έκανε να γνωρίζω τι χρειάζονται αυτές οι ηλικίες, ποιες είναι οι ανάγκες τους. Έτσι, συζητώντας αντιλήφθηκα ότι εκτός από τον αθλητισμό, τα παιδιά χρειάζονται και παιχνίδι. Αυτό λείπει από την καθημερινότητά τους. δεν υπάρχει χώρος γι’ αυτό.
Η πρότασή μου λοιπόν είναι να δημιουργηθεί ένα μεγάλο Παιδικό – Οικογενειακό Πάρκο που να μπορεί να φιλοξενεί όλες τις ηλικίες παιδιών και ενηλίκων, να περιλαμβάνει ποδηλατόδρομους, πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, χώρους αναψυχής, σημεία κινητικής αγωγής, αλλά και extreme games για μεγαλύτερα παιδιά.
Να διαθέτει ειδική πίστα skateboard, παιδική χαρά με πρωτότυπα παιχνίδια και εγκαταστάσεις σύγχρονες, πράσινο χλοοτάπητα όπου θα παίζουν μπάλα τα παιδιά και θα μπορούν να τρέξουν. Να υπάρχουν σημεία ξεκούρασης και όλες οι υποδομές που μπορεί να έχει μία ανάλογη εγκατάσταση. Εμείς κάποτε, παίξαμε στις γειτονιές. Τα σημερινά παιδιά στερούνται το παιχνίδι σε ανοιχτούς χώρους.

Θεωρείτε πως η νεολαία της περιοχής δεν έχει διεξόδους;
Είναι σαφές ότι οι επιλογές είναι περιορισμένες. Οι παιδικές χαρές που λειτουργούν είναι ελάχιστες και ο αριθμός τους είναι δυσανάλογος των παιδιών του δήμου, ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχουν σε όλες τις περιοχές. Το παιδικό πάρκο που προτείνω και για το οποίο έχω ήδη συζητήσει με τον κ. Σπηλιόπουλο, θα διαθέτει ό,τι ακριβώς χρειάζεται ένα παιδί για να περάσει όμορφα και δημιουργικά την ώρα του. Εκτός από παιδικές χαρές, θα είναι ένας πολυχώρος, κάτι σαν ένα μικρό «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», οι δράσεις του οποίου θα απευθύνονται και σε παιδιά και σε εφήβους. Γενικότερα, θα έχει να κάνει με ό,τι αφορά το παιχνίδι των παιδιών.

Στον αθλητισμό υπάρχουν επιλογές για τους νέους;
Στην Αιγιάλεια λειτουργούν πολλοί σύλλογοι και σωματεία με υψηλό αγωνιστικό επίπεδο σε διάφορα αθλήματα και με πολλά ταλέντα. Πλην όμως, ο δήμος υστερεί σε σύγχρονες εγκαταστάσεις κι αυτό είναι ίσως το μεγαλύτερο «αγκάθι» του πρωταθλητισμού.

Τι θεωρείτε ότι μπορείτε να προσφέρετε σαν δημοτική σύμβουλος και εφόσον ο συνδυασμός σας λάβει την εντολή να διοικήσει τον δήμο;
Είμαι βέβαιη πως με Δήμαρχο τον Κώστα Σπηλιόπουλο, έναν άνθρωπο που γνωρίζει όσο λίγοι την πολιτική, τον τομέα της διοίκησης αλλά και την Αιγιάλεια, μπορούμε να πραγματοποιήσουμε και το δικό μου όραμα το οποίο υιοθετεί, αλλά και κάθε έργο. Από εκεί και πέρα, στη ζωή μου στέκομαι όρθια μόνη μου. Η καρέκλα δεν είναι ο αυτοσκοπός μου. Απλά επιθυμώ να προσφέρω στον τόπο μου.

 


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr