background img
banner
banner

Βάσω Ψυχράμη: «Στον δήμαρχο η αποκλειστική ευθύνη εγκατάλειψης χωριών της Αιγιάλειας»

Εγκατάλειψη της υπαίθρου και των χωριών της Αιγιάλειας και μεροληπτική αντιμετώπιση καταλογίζει στον δήμαρχο Δημήτρη Καλογερόπουλο και τη δημοτική αρχή, η Βάσω Ψυχράμη. Η δημοτική σύμβουλος παρατηρεί πως προβλεπόμενα από το Τεχνικό Πρόγραμμα, έργα, δεν εκτελέστηκαν ποτέ, με αποτέλεσμα η καθημερινότητα των κατοίκων συγκεκριμένων κοινοτήτων να παραμένει δύσκολη, όπως και η προσβασιμότητα στα κτήματα εξαιτίας της κακής κατάστασης της αγροτικής οδοποιίας.

Δεν ήταν λίγες οι φορές που και στο Δημοτικό Συμβούλιο η αντιπολίτευση κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ότι θέτει εκβιαστικά διλήμματα στους προέδρους των κοινοτήτων να συστρατευτούν μαζί της στις εκλογές. ΄΄Υπήρξαν καταγγελίες προέδρων οι οποίοι δεν είδαν κανένα έργο στο χωριό τους επειδή δεν κατήλθαν με το ψηφοδέλτιο του κ. Καλογεροπούλου και είδαμε προέδρους οι οποίοι κατέβηκαν την τελευταία στιγμή, γιατί τους πήγε μία μπετονιέρα τσιμέντο… Μιλάμε για μία παλαιοκομματική πολιτική, αναχρονιστική και ρουσφετολογική, με την τακτική της εκτέλεσης έργων χωρίς σχεδιασμό ή μελέτη, μόνο και μόνο για άγρα ψήφων΄΄, επισήμανε στο Protionline.gr η κ. Ψυχράμη, προσθέτοντας: ΄΄Στην πραγματικότητα οι κοινότητες έχουν εγκαταλειφθεί. Θα έπρεπε να εφαρμοστούν τα Τεχνητά Προγράμματα που έχουμε ψηφίσει, να εκπονηθούν μελέτες και να γίνουν όλα τα έργα, είτε αυτά ονομάζονται οδοποιία είτε μικρές παρεμβάσεις. Έγιναν όμως επιλεκτικά, παρά το γεγονός ότι το Τεχνικό Πρόγραμμα είχε ψηφιστεί από τα 2/3 του Δημοτικού Συμβουλίου΄΄.

Τι απαντά για την έλλειψη προϋπολογισμού

Στο ερώτημα εάν θα μπορούσαν να εκτελεστούν τα έργα από τη στιγμή που ο δήμος ως τον Ιούνιο δεν είχε προϋπολογισμό, η κ. Ψυχράμη τόνισε: ΄΄Αν το πρόβλημα ήταν η έλλειψη προϋπολογισμού που επικαλούνται, τότε πώς εκτελέστηκαν έργα επιλεκτικά, στις κοινότητες που οι πρόεδροι συστρατεύτηκαν; Προϋπολογισμός δεν υπήρχε ούτε για τα έργα αλλά ούτε και για την βλαχοπολιτική που ακολούθησε ο Δήμαρχος. Όταν υπάρχει προϋπολογισμός, γίνονται οι διαγωνισμοί και προχωρά η εκτέλεση των έργων. Πώς έγιναν λοιπόν παρεμβάσεις, δίχως την έγκριση προϋπολογισμού; Κάτοικοι καταγγέλλουν πολλά για το θέμα αυτό και το επιβεβαιώνουν και πρόεδροι κοινοτήτων.

Συν τοις άλλοις, η δημοτική αρχή διατείνεται ότι η αντιπολίτευση έκοψε χρήματα από τον προϋπολογισμό για γι’ αυτό μειώθηκαν οι ώρες για τη συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας. Η πρόταση που ψηφίστηκε για τον προϋπολογισμό όμως ήταν η πρόταση του Γιώργου Ντίνου. Εμείς τότε, είχαμε ψηφίσει λευκό. Η δική τους πρόταση ήταν αυτή που υπερίσχυσε. Επ’ ουδενί η αντιπολίτευση περιέκοψε χρήματα ούτε για τη συντήρηση, ούτε για την κοπή χόρτων. Έκοψαν τις ώρες, ιεραρχώντας με το δικό τους τρόπο τις ανάγκες, με τον εργολάβο του έργου να εργάζεται αλλού. Το ερώτημα είναι, πώς η Τεχνική Υπηρεσία είχε μοιράσει τις ώρες της αγροτικής οδοποιίας για φέτος;΄΄.

«Ο κ. Καλογερόπουλος κατηγορεί την αντιπολίτευση όμως ψεύδεται οικτρά»

Επιπλέον, η κ. Ψυχράμη ανέφερε και τα εξής: ΄΄Συνεχίζοντας την άθλια πολιτική του, ο δήμαρχος ρίχνει την ευθύνη στην αντιπολίτευση, όμως ψεύδεται οικτρά. Η αντιπολίτευση δεν έχει κόψει τίποτα, οι αναθέσεις στην αγροτική οδοποιία ήταν 20.000 και τώρα είναι 27.000 ευρώ. Το μόνο που κάναμε ήταν να ενοποιήσουμε το μπετόν και τα οικοδομικά υλικά για να πραγματοποιηθεί ένας διαγωνισμός΄΄.

Καταλήγοντας και στηλιτεύοντας την πολιτική του δημάρχου, σημείωσε: ΄΄Φέρθηκε με υποτιμητικό τρόπο στους προέδρους και το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν η δική του επανεκλογή. Δε σέβεται τους δημότες της περιφέρειας, δεν σέβεται τους φόρους που πληρώνει ο κόσμος, δεν σέβεται κανέναν πολίτη. Ο Δήμος βασίζεται στον πρωτογενή τομέα και οι αγρότες δεν μπορούσαν φέτος, ούτε να μεταβούν στα κτήματά τους. Ο Δήμαρχος κάπως αλλιώς διαχειρίστηκε τα πράγματα και κοροϊδεύει και από πάνω. Ρίχνει πυρά στην αντιπολίτευση ο κ. Καλογερόπουλος, όταν ο ίδιος ευθύνεται για ό,τι έχει συμβεί. Ευτυχώς, οι πολίτες γνωρίζουν, αξιολογούν και θα κρίνουν σωστά την κατάλληλη στιγμή΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ · ΠΡΟΣΩΠΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr