background img
banner
banner

Περισσότεροι σχολικοί τροχονόμοι, μεγαλύτερη ασφάλεια για τους μαθητές!

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΟ 10ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΓΙΑ ΤΟΥΣ «ΦΥΛΑΚΕΣ ΑΓΓΕΛΟΥΣ» ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

Ένα πολύ χρήσιμο σεμινάριο – ενημέρωση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου, μία συνάντηση που αφορούσε κυρίως τους 22 συνολικά Σχολικούς Τροχονόμους που έχουν φέτος το χειμώνα την σπουδαία κοινωνική αποστολή να λειτουργούν ως “φυλακές – άγγελοι” εκατοντάδων μαθητών, στα σχολεία της περιοχής.

Το σεμινάριο αφορούσε θέματα οδικής ασφάλειας και συμπεριφοράς αλλά και τη θωράκιση των παιδιών και της ασφάλειας τους, να έρχονται και να φεύγουν από το σχολείο. Η συνάντηση έγινε σε συνεργασία με το Γραφείο Τροχαίας Αιγίου, ενώ εκτός από τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δημήτρη Ελευθεριώτη, ο οποίος ενημέρωσε για όλα τα ζητήματα τους παρευρισκόμενους, το “παρών” έδωσε και ο δήμαρχος Αιγιάλειας Δημήτρης Καλογερόπουλος.

Στο σεμινάριο το οποίο ξεκίνησε περίπου στις 10.30 το πρωί, συμμετείχαν οι εργαζόμενοι που φέτος θα κρατούν τα “σκήπτρα προστασίας” και θα είναι εκπαιδευμένοι “τροχονόμοι” των μαθητών δρώντας σε συγκεκριμένα σημεία στους δρόμους της πόλης, ενώ από πλευράς της Αστυνομίας, παραβρέθηκε ο εκπρόσωπός της Υπαστυνόμος Β’ Μάριος Λουκόπουλος.
Ο κ. Ελευθεριώτης αφού απεύθυνε ένα θερμό χαιρετισμό στους εργαζόμενους, επισήμανε τη μεγάλη προσπάθεια που έχει ξεκινήσει η Δημοτική Αρχή τα τελευταία χρόνια, έτσι ώστε να αναπτύσσεται και να εδραιώνεται η ύπαρξη του Σχολικού Τροχονόμου όλο και περισσότερο.
Τόνισε ότι η συμβολή τους, δεν διευκολύνει μόνο την εκπαιδευτική κοινότητα και τους γονείς, αλλά και κοινωνικό επίπεδο της σύγχρονης εποχής, λέγοντας ότι η συλλογική προσπάθεια που καταβάλλεται, φαίνεται πλέον να… αποδίδει καρπούς.

Δ. Ελευθεριώτης: “Αυξήσαμε με τέσσερις θέσεις το δυναμικό των Σχολικών Τροχονόμων”

Σαν Δημοτική Αρχή παραλάβαμε 18 θεσμοθετημένες θέσεις και μέσα σε τέσσερα χρόνια τις αυξήσαμε σε 22, κάτι που οπωσδήποτε αποτελεί μεγάλη επιτυχία των εκπαιδευτικών, της Δημοτικής Ομάδας και του ίδιου του δημάρχου” επισήμανε ο Πρόεδρος της Σ.Ε., καθώς οι τέσσερις νέοι Σχολικοί Τροχονόμοι έχουν ενσωματωθεί στους ήδη υπάρχοντες και πιο συγκεκριμένα στο 3ο Δημοτικό Σχολείο, στο 9ο Δημοτικό Σχολείο, στο Δημοτικό Σχολείο της Τεμένης αλλά και στο 5ο Δημοτικό Σχολείο της περιοχής του Συνοικισμού, στο οποίο μάλιστα θα υπάρχουν δύο θέσεις τροχονόμου, καθώς εμφανίζει μεγάλη επικινδυνότητα και δυσκολίες στην διέλευση πεζών κατά τις ώρες αιχμής.

Ενίσχυση σε κάθε επίπεδο

Εν συνεχεία ο κ. Ελευθεριώτης επισήμανε ότι τα οικονομικά του Δήμου δεν επιτρέπουν να γίνουν περισσότερα από όσα ήδη γίνονται αυτή την δεδομένη χρονική στιγμή και σημείωσε ότι σε κάθε περίπτωση η κοινότητα θα είναι υποστηρικτική στους εργαζόμενους, ενώ δήλωσε ότι θα προσπαθήσει να ενισχυθεί ο θεσμικός τους ρόλος με κάθε ενέργεια και σε κάθε επίπεδο.
Συμπλήρωσε δε, ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχει αύξηση στους μισθούς των Σχολικών Τροχονόμων κατά 15% ενώ εδώ και μερικά χρόνια έχει παγιωθεί μία τακτικότητα στις πληρωμές τους, κάτι που πριν το ‘19 δεν είχε ποτέ επιτευχθεί.

Δ. Καλογερόπουλος: “Εκτιμώ και αναγνωρίζω το σοβαρό, κοινωνικό σας έργο”

Λίγο μετά, τον λόγο πήρε ο δήμαρχος Αιγιάλειας, ο οποίος αφού ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν στην κοινή προσπάθεια, ανέφερε χαρακτηριστικά: “Πολλές φορές κάποια πράγματα τα θεωρούμε δεδομένα και όταν μας λείψουν, τότε μόνο τα εκτιμούμε. Έχουμε μία άριστη συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα και προσωπικά, εκτιμώ και αναγνωρίζω το έργο των εργαζομένων τροχονόμων.

Έχετε μεγάλη κοινωνική προσφορά με την παρουσία σας σε αυτό τον ευαίσθητο τομέα και είμαι πολύ ικανοποιημένος ως τώρα από τη συνεργασία μας.
Πραγματικά θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλους όσους κατάφεραν να έχουμε σήμερα μία καλά οργανωμένη ομάδα, μία «γροθιά» ανθρώπων που θα προσφέρει τα μέγιστα στο κοινωνικό σύνολο” είπε ο δήμαρχος.

Λίγο μετά, ο κ. Καλογερόπουλος αναγνώρισε την αναγκαιότητα των εργαζομένων (καθαριστριών και σχολικών τροχονόμων) ως μία πολύ σημαντική προσθήκη στην γενική λειτουργία της εκπαιδευτικής κοινότητας και άφησε να εννοηθεί ότι σε άμεσο χρόνο, όποιο περιθώριο υπάρχει για παραπάνω ενίσχυση των εργαζομένων αυτών, θα πραγματοποιηθεί σε όλους τους τομείς.
Τέλος, σημείωσε ότι κατανοεί απόλυτα την ασφάλεια που δίνει ένας σταθερός μισθός, λέγοντας ότι η δημοτική αρχή είναι προς αυτή την κατεύθυνση για τους εργαζόμενους αυτούς.

Προσπάθεια που πρέπει να γίνει και θα γίνει…

Μάλιστα, σημείωσε επιπλέον ότι μέσω της Κεντρικής Επιτροπής Δήμων Ελλάδος και του Νομικού Πλαισίου της, θα προσπαθήσει με εισήγησή του να ενισχυθεί το ωράριο και να καλυτερεύσει η αμοιβή των εργαζομένων των Σχολικών Τροχονόμων, ενώ πρόσθεσε: “Θα δοθούν αρμοδιότητες υποβοήθησης στους διευθυντές των σχολείων έτσι ώστε η λειτουργικότητα, να είναι ακόμα πιο αποδοτική.

Η νομοθετική αυτή πρωτοβουλία μπορεί να παρθεί μέσω της Κεντρικής Διοίκησης και θέλω να πιστεύω ότι θα μας δοθεί η δυνατότητα να παγιωθούν αυτές οι προσπάθειες, όπως έγινε με την πρόταση νόμου για τις Σχολικές Καθαρίστριες, που μας πήρε δύο χρόνια μεν… αλλά τελικά τα καταφέραμε.
Βρισκόμαστε στην προσπάθεια ανεύρεσης ανάλογων πιστώσεων μέσω της Ε.Ε. και συνεχίζουμε. Υπόσχομαι να είμαι κοντά σας, σε κάθε πρόβλημα που προκύπτει.
Εξάλλου και εγώ προσωπικά αλλά και η Δημοτική Αρχή, έχουμε αποδείξει έμπρακτα ότι βρισκόμαστε δίπλα στον κάθε εργαζόμενο!” τόνισε μέσα σε κλίμα ευφορίας ο Δημήτρης Καλογερόπουλος.

Ενημέρωση της σωστής οδικής συμπεριφοράς από τον εκπρόσωπο της Αστυνομίας – Τροχαίας

Η ενημέρωση – συνάντηση, έκλεισε με μία εκτεταμένη τοποθέτηση του Υπαστυνόμου Β’ Μάριου Λουκοπούλου, ο οποίος εκπροσώπησε την Αστυνομία και την Τροχαία Αιγίου, αναλύοντας τη σημαντικότητα της εργασίας των σχολικών τροχονόμων και αναλύοντας το πόσο σοβαρό κοινωνικό έργο προσφέρουν, ενώ προστατεύουν τα παιδιά από τους κινδύνους του δρόμου από ανεύθυνους οδηγούς που μιλούν στο κινητό, από οδηγούς που αναπτύσσουν ταχύτητες και οδηγούν χωρίς σύνεση, ενώ έδωσε χρήσιμες συμβουλές, περιγράφοντας με απλό και κατανοητό τρόπο τους βασικούς κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Επιπλέον, έδωσε και χρήσιμες οδηγίες στους γονείς αλλά και για τους ίδιους τους μαθητές, έτσι ώστε να ακολουθούν πάντα τη σωστή κυκλοφοριακή αγωγή, σε ένα σεμινάριο απολύτως περιγραφικό και εμπεριστατωμένο από τον Υπαστυνόμο Β’.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr