background img
banner
banner

Τη Δευτέρα το πρώτο «Πανελλήνιο Forum Πολιτιστικών Φορέων»

ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ EUROPE DIRECT ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Αιγιαλείας, σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, και το Europe Direct Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, μας προσκαλούν στο πρώτο «Πανελλήνιο Forum Πολιτιστικών Φορέων», που θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 25 Σεπτέμβριου, στο Πολύκεντρο Συνεδριακό Κέντρο Αιγίου. Το Forum θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και του Διεθνούς Ιδρύματος Γιάννη Κουτσοχέρα & Λένας Στρέφη-Κουτσοχέρα, με την υποστήριξη του Δήμου Αιγιαλείας, της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., του Λιμενικού Ταμείου Αιγιαλείας και την οργανωτική στήριξη της Enalia Events.

΄΄Στόχος του Πανελλήνιου Forum Πολιτιστικών Φορέων είναι να πραγματοποιηθεί ένας γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος με κεντρικό άξονα τον Πολιτισμό, την Τέχνη και την Επιχειρηματικότητα. Επί της ουσίας, προάγοντας την ποικιλομορφία, να δούμε πως μπορούμε να επιτύχουμε τη συνέργεια της επιχειρηματικότητα με την πολιτιστική δημιουργία σε Περιφερειακό και Διεθνές επίπεδο και ποιο το όφελος από την επίτευξη συμμαχιών ανάμεσα στους πολιτιστικούς φορείς και τις επιχειρήσεις΄΄, αναφέρεται σε δελτίο Τύπου της Ομοσπονδίας.

Πλούσια θεματολογία, ενδιαφέρουσες εισηγήσεις

Επιπλέον, τονίζονται και τα εξής: ΄΄Η κεντρική θεματολογία του FΟRUM θα αφορά τη ‘’Συμμαχία αλλά και τη διασύνδεση της επιχειρηματικότητας με τον Πολιτισμό’’, τη διερεύνηση και τη δημιουργία ενός ενιαίου μετώπου ανάπτυξης μέσα από τον πολιτισμό, ώστε να διατηρηθεί η κουλτούρα μας και να αξιοποιηθεί για την περαιτέρω αειφόρο ανάπτυξη της οικονομία της περιοχής μας. Επιπρόσθετα, στο FΟRUM θα παρουσιαστούν το έργο και οι καλές πρακτικές της Επιτροπής Παράκτιων Περιφερειών (CPMR) στον τομέα του πολιτισμού. Ενώ παράλληλα, θα στοχεύσουμε στην ανάδειξη καινοτόμων πρωτοβουλιών εθελοντικού χαρακτήρα με κέντρο τον άνθρωπο.

Με γνώμονα λοιπόν την επένδυση στη δύναμη των συνεργειών, Θα εμβαθύνουμε περαιτέρω στα οφέλη από τη σύζευξη επιχειρηματία και καλλιτέχνη αλλά και γενικότερα στο ρόλο της πολιτιστικής και δημιουργικής οικονομίας στην τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, εκπρόσωποι πολιτιστικών φορέων από όλη την Ελλάδα, επιχειρηματίες, άνθρωποι των τεχνών, πολίτες, καλλιτέχνες, εμπειρογνώμονες στον τομέα του πολιτισμού με πολύτιμη συνεισφορά ετών, οι οποίοι φιλοδοξούμε να εμπνεύσουν τους παρευρισκόμενους με τις ιδέες και την παρουσία σας΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr