background img
banner
banner

Η αντιπαράθεση λαμβάνει χαρακτήρα… μάχης

ΕΠΙ ΠΟΔΟΣ ΤΑ ΔΥΟ «ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ» ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΩΝ ΤΩΝ ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ – ΕΦΗ ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ, ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Δύο 24ωρα πριν ανοίξουν και πάλι οι κάλπες και στην Αχαΐα, για την τελική αναμέτρηση της μάχης για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τα στελέχη αναμετρώνται, προς τα παρόν στα χαρακώματα του… διαδικτύου. Κεντρικά η Έφη Αχτσιόγλου σήκωσε τους τόνους, καταθέτοντας εξώδικο σε ιστότοπο που «αναμασά» τις γνωστές φήμες περί… απειλητικού SMS προς τον Αλέξη Τσίπρα, λίγο πριν ο πρώην πρόεδρος πάρει την τελική απόφαση να εγκαταλείψει.

Υπενθυμίζεται ότι το κλίμα είναι ήδη φορτισμένο επικίνδυνα από τις αρχές της εβδομάδας με το Protionline.gr να καταγράφει σε ρεπορτάζ  τις αντιδράσεις για το αποτέλεσμα του α΄ γύρου των εκλογών και αποκαλυπτική δήλωση του πρώην Βουλευτή Αχαΐας του κόμματος Κώστα Σπαρτινού.

Στο ρεπορτάζ του Protionline.gr με την «τομογραφία» του αποτελέσματος της κάλπης όπου πρώτευσε ο Στέφανος Κασσελάκης, ο κ. Σπαρτινός προβαίνει σε μια πρώτη καταγγελία για προεκλογική απόπειρα διχασμού των μελών στο κόμμα, μέσα από “troll του διαδικτύου”. Δηλαδή μέσα από λογαριασμούς στα Social Media, οι οποίοι αναπαρήγαγαν μη διασταυρωμένες πληροφορίες, με στόχο να πλήξουν την εικόνα της Έφης Αχτσιόγλου. «Κάποιοι, μέσα κυρίως από τα Social Media προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα, εκμεταλλευόμενοι την απογοήτευση μέρους των ψηφοφόρων μας για το εκλογικό αποτέλεσμα. Επίσης ‘μετέφρασαν’ τη στάση του προέδρου και την αποστασιοποίησή του ως απογοήτευση για συμπεριφορές μέσα στο κόμμα. Ως εδώ! Δεν μπορεί να επιτρέπουμε να συνεχίζουν να ζουν κάποιοι μέσα στο ψέμα και τις εικασίες, πρέπει να τεθεί ένα ανάχωμα στην αντίληψη του εύκολου πολιτικού κέρδους και να θωρακίσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ της κοινωνικής πλειοψηφίας και των μαζικών κινημάτων ανατροπής» σχολίασε ο κ. Σπαρτινός μιλώντας αποκλειστικά στo Protionline.gr.

Στο εξώδικό της η κ. Αχτσιόγλου υπογραμμίζει ότι πρόκειται για ένα δημοσίευμα με «άκρως δυσφημιστικούς και σκοπίμως υβριστικούς ισχυρισμούς για εμένα, τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ».

Όταν δέχθηκαν τους «αντιπροσώπους»

Εμφανής ήταν η αντιπαλότητα μεταξύ των στρατοπέδων των δύο μεγάλων αντιπάλων από τις παραμονές κιόλας του α’ γύρου. Πληροφορίες του Protionline.gr αναφέρουν ότι το απόγευμα της περασμένης Κυριακής, ώρες πριν κλείσουν οι κάλπες, σε συγκεκριμένο δήμο της Αχαΐας φάνηκε ότι διαμορφωνόταν ένα σχετικό προβάδισμα της ‘Εφης Αχτσιόγλου. Εμφανίστηκαν τότε υποστηρικτές του κ. Κασσελάκη και με το αιτιολογικό ότι ήταν «εκλογικοί αντιπρόσωποι», ζήτησαν να είναι παρόντες στην καταμέτρηση.

Μετά το περιστατικό δεν προχώρησε η καταμέτρηση σε κάλπη που είχε μπει σε έδρα άλλου δημοτικού διαμερίσματος. Η κάλπη αυτή μεταφέρθηκε στην έδρα, μπροστά στους «αντιπροσώπους» για να γίνει ενιαία καταμέτρηση. Στελέχη του κόμματος μίλησαν μάλιστα για πρωτοφανείς και απαράδεκτες πράξεις αμφισβήτησης του αδιάβλητου της διαδικασίας.

Αλλάζουν στρατόπεδο…

Πρέπει να σημειωθεί ότι, πριν ανοίξουν οι πρώτες κάλπες, υπήρχε ένα… μορατόριουμ, τουλάχιστο για τα υψηλόβαθμα στελέχη της ΝΕ Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Να μην σχολιάζουν δημόσια τα τεκταινόμενα αν και ήδη οι εξελίξεις είχαν λάβει μορφή χιονοστιβάδας, έτοιμης να… κατρακυλήσει με στόχο την ενότητα.

Η δήλωση Κώστα Σπαρτινού, την επομένη της κάλπης μετά τον α΄γύρο της περασμένης Κυριακής έληξε το… μορατόριουμ και τα τελευταία 24ωρα η αντιπαράθεση έχει λάβει δημόσιο χαρακτήρα. Από την πλευρά Κασσελάκη, στην Πάτρα, υποστηρικτές του απαντούν ανώνυμα ότι, τόσο το κόμμα τοπικά όσο και τα Μέσα πανελλαδικά («Αυγή», «Το Κόκκινο») στήριξαν «μονόπλευρα» την υποψηφιότητα της κ. Αχτσιόγλου. Καλούν μάλιστα μέσα από μηνύματα, στελέχη της Ν.Ε. Αχαΐας να τηρήσουν ουδέτερη στάση ενόψει του μεθαυριανού β΄ γύρου.

Πρέπει να σημειωθεί ότι εκτός από την πρωτιά στην Αχαΐα, η πλευρά Κασσελάκη έχει ήδη τη στήριξη ανθρώπων που ήταν κοντά την υποψηφιότητα Παππά στον α’ γύρο. Μεταξύ αυτών και του βουλευτή Ανδρέα Παναγιωτόπουλου ο οποίος έσπευσε, πριν προβεί στην επίσημη δήλωση ο κ. Παππάς, να προβλέψει νίκη Κασσελάκη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν και στελέχη – υποστηρικτές της υποψηφιότητας του κ. Τσακαλώτου που είναι στη… γραμμή Κασσελάκη, παρά το γεγονός ότι ο πρώην υπουργός και υποψήφιος για την προεδρία, έχει βρεθεί απέναντι!

Εκκλήσεις για ενότητα

Η επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ φαίνεται δύσκολη καθώς, ήδη, γίνεται λόγος για πιθανές «εκκαθαρίσεις» καθώς η απόσταση μεταξύ των δύο πλευρών, φαντάζει χαώδης. Μεταξύ των στελεχών υπάρχει μια συμφωνία σχετικά με την διεξαγωγή Συνεδρίου όπου θα λυθούν οι όποιες διαφορές. Αν βέβαια δεν έχει… σπάσει το γυαλί, πιθανότητα η οποία, αν κρίνουμε από τις εξελίξεις τα τελευταία 24ωρα, δεν πρέπει να θεωρείται απίθανη.

«Κασσελάκηδες και Αχτσιόγληδες, η ταπείνωση της Αριστεράς έπιασε ταβάνι. Σταματήστε λυπάμαι και εσάς αλλά πιο πολύ τον εαυτό μου και τα παιδιά που έτρεξαν να ψηφίσουν την Ριζοσπαστική Αριστερά το καλοκαίρι» αναφέρει στην ανάρτηση του  το στέλεχος του κόμματος στην Πάτρα Ανδρέας Λάζαρης κάνοντας έκκληση για ενότητα.
«Πρόεδρο αλλάζουμε, όχι κόμμα!» σχολιάζει, προειδοποιώντας και από τη δική του πλευρά για πιθανή διάσπαση ο πρώην Πολιτευτής και Δημοτικός Σύμβουλος Πατρέων, Ηλίας Γρηγόρης.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr