background img
banner
banner

“Έφυγε” από τη ζωή ο θρυλικός Γιάννης Ιωαννίδης

ΥΠΗΡΞΕ ΦΙΛΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΔΑΔΙΩΤΗ

Θλίψη στον αθλητικό κόσμο και όχι μόνο προκάλεσε ο θάνατος του Γιάννη Ιωαννίδη χθες σε ηλικία 78 ετών. Ο «ξανθός» του ελληνικού μπάσκετ έγραψε μεγάλη ιστορία όχι μόνο εντός παρκέ αλλά και στον πολιτικό στίβο. Υπηρέτησε την πολιτική καθώς υπήρξε βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας (2004 – 2015) και διετέλεσε Υφυπουργός Πολιτισμού στην δεύτερη κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή και Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού» στη κυβέρνηση Αντώνη Σαμαρά. Τον συνέδεε στενή φιλία 20 και πλέον ετών με τον Αιγιώτη Πέτρο Δαδιώτη ο οποίος ήταν συνεργάτης του στο υπουργείο Αθλητισμού. Ο Γιάννης Ιωαννίδης είχε έρθει αρκετές φορές στο Αίγιο και στο σπίτι του Πέτρου Δαδιώτη στην Άκολη ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι με δική του απόφαση και έγκριση τοποθετήθηκε το ταρτάν στίβου στο στάδιο Αιγίου, όταν ήταν υφυπουργός αθλητισμού.

Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη στις 26 Φεβρουαρίου 1945. Ο πατέρας του, Δημήτριος, και η μητέρα του, Ελένη (το γένος Τσορλίνη), κατάγονται από την ιστορική Γευγελή. Ήταν παντρεμένος και έχει μια κόρη.

Μεγάλη του αγάπη ήταν το μπάσκετ, με το οποίο ασχολήθηκε από τα παιδικά του χρόνια, με αποτέλεσμα στα 15 του να αγωνίζεται βασικός στην ομάδα του Άρη. Η θέση του ήταν πλέι μέικερ. Ο Γιάννης Ιωαννίδης είναι επίσης πτυχιούχος Γεωπονικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και έχει εργασθεί ως γεωπόνος στην Αγροτική Τράπεζα.

Ο Γιάννης Ιωαννίδης υπήρξε ένας από τους κορυφαίους προπονητές στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ καθώς κατέκτησε 12 πρωταθλήματα και 6 κύπελλα.

Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr