background img
banner
banner

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023: Τι έκαναν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι από τον αθλητικό χώρο

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΑΝ ΣΥΝΟΛΙΚΑ 5.303 ΣΤΑΥΡΟΥΣ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ

Πάνω από 150.000 ήταν οι πολίτες σε όλη τη χώρα που είδαν το όνομά τους να βρίσκεται μεταξύ των υποψηφίων για μία θέση στην τοπική αυτοδιοίκηση. Ανάμεσα τους και υποψήφιοι που με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο συνδέονται με τον αθλητικό χώρο. Για τον δήμο Αιγιάλειας ειδικότερα, ήταν αρκετοί οι υποψήφιοι του χώρου με κάποιους εξ αυτών να έχουν εμπειρία και από παλαιότερες εκλογικές διαδικασίες αλλά οι περισσότεροι ήρθαν για πρώτη φορά “αντιμέτωποι” με δημοτικές εκλογές.

Με τη σταυροδοσία να έχει ήδη ολοκληρωθεί από τα μέσα της προηγούμενης εβδομάδες να δούμε τι πέτυχαν οι άνθρωποι του αθλητισμού που έθεσαν υποψηφιότητα στα κεντρικά ψηφοδέλτια των παρατάξεων στο Αίγιο και τις υπόλοιπες δημοτικές ενότητες, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστός ο αριθμός όλων όσοι εκλέγονται.

Και αυτό, γιατί την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν είχε ολοκληρωθεί η επαναληπτική εκλογική διαδικασία και δεν γνωρίζαμε ποιος είναι ο νέος δήμαρχος του δήμου Αιγιάλειας που θα έχει και την πλειοψηφία στο νέο δημοτικό συμβούλιο.

Συνολικά, οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι στα κεντρικά ψηφοδέλτια των συνδυασμών, οι οποίοι προέρχονται – έμμεσα ή άμεσα – από τον αθλητικό χώρο, ήταν 16. Οι περισσότεροι (από 6) με την παράταξη του Χρήστου Γούτου “Αιγιάλεια Μαζί για το Αύριο” και του Κώστα Σπηλιόπουλου “Αιγιάλεια Προορισμός”, ενώ 4… εντοπίσαμε στην παράταξη του Δημήτρη Καλογερόπουλου “Αιγιάλεια Τώρα”.

Στις υπόλοιπες τρεις παρατάξεις δεν διακρίναμε το όνομα κάποιου υποψήφιου από τον συγκεκριμένο χώρο.

Μ. Κυριακόπουλος, Δ. Μαρινόπουλος, Γ. Θεοφανόπουλος

Οι περισσότεροι σταυροί στην παράταξη “”Αιγιάλεια Μαζί για το Αύριο”

Η παράταξη του Χρήστου Γούτου συγκέντρωσε τους τριπλάσιους σταυρούς από τις υπόλοιπες δύο. Και αυτό, κυρίως λόγω του Μιχάλη Κυριακόπουλου και του Δημήτρη Μαρινόπουλου.
Ο πρώτος, επί σειρά ετών στο παρελθόν ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής, συγκέντρωσε 913 ψήφους και ήταν πρώτος στη Δημοτική Ενότητα Συμπολιτείας.
Από κοντά και ο πρώην πρωταθλητής Ελλάδας στο μποντιμπίλντινγκ Δημήτρης Μαρινόπουλος με 880 σταυρούς (7ος στο σύνολο των υποψηφίων στο κεντρικό του Αιγίου) ενώ αρκετά ψηλά κυμάνθηκαν και άλλοι τρεις υποψήφιοι του συνδυασμού.

Λ. Σκαρτσίλας, Α. Νιγιάννης, Θ. Μπουλούμπασης

Ο παλαιός τερματοφύλακας του Παναιγιαλείου Γιάννης Θεοφανόπουλος που ήταν 12ος στο κεντρικό του Αιγίου με 548 ψήφους, ο πρώην επαγγελματίας ποδοσφαιριστής του Παναιγιαλείου και άλλων ομάδων, Λεωνίδας Σκαρτσίλας με 408 σταυρούς στο κεντρικό του Αιγίου (24ος στο σύνολο) και ο επί σειρά ετών πρόεδρος του Αχιλλέα Καμαρών Ανδρέας Νιγιάννης που συγκέντρωσε 319 ψήφους και ήταν πρώτος στη Δημοτική Ενότητα Ερινεού.

Τέλος 103 σταυρούς συγκέντρωσε ο παλαιός ποδοσφαιριστής (και) του Παναιγιαλείου Θύμιος Μπουλούμπασης στη Συμπολιτεία.
Και οι έξι συγκέντρωσαν συνολικά 3.171 σταυρούς.

Χρ. Τσερεντζούλιας, Γ. Τζάκης, Π. Λιάμης, Ν. Ζίζηλας

Πρώτος ο Χρήστος Τσερεντζούλιας

Από την παράταξη του Δημήτρη Καλογερόπουλου, πρώτος με 646 σταυρούς (και 9ος στο σύνολο) ήταν ο πρωταθλητής Ελλάδας στην ποδηλασία Χρήστος Τσερεντζούλιας που έθεσε υποψηφιότητα στο κεντρικό του Αιγίου, στο οποίο ο Γιώργος Τζάκης, ιδρυτής και πρόεδρος του ποδηλατικού ομίλου “Διαγόρας” ήταν 42ος με 99 σταυρούς.
Ο πρόεδρος των Λύκων Αιγιάλειας Παναγιώτης Λιάμης ήταν 4ος στη Δημοτική Ενότητα Διακοπτού με 256 σταυρούς και ο προπονητής μπάσκετ του Α.Ο. Ακράτα Νίκος Ζίζηλας συγκέντρωσε 110 ψήφους και ήταν 6ος στη Δημοτική Ενότητα Ακράτας. Και οι τέσσερις συγκέντρωσαν μαζί 1096 σταυρούς.

Δ. Αρβανίτη, Α. Ρέλλας, Ν. Ηλιόπουλος

 

Πρωτιά για τη Δήμητρα Αρβανίτη

Από τον συνδυασμό του Κώστα Σπηλιόπουλου τους περισσότερους σταυρούς (313) συγκέντρωσε η προπονήτρια ιστιοπλοϊας Δήμητρα Αρβανίτη που ήταν 10η στο κεντρικό ψηφοδέλτιο του Αιγίου.

Ακολούθησαν (στο κεντρικό του Αιγίου) : ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Παναιγιάλειος Αντώνης Ρέλλας με 227 (14ος), ο πρόεδρος του ΑΟ Αιγιαλέων βόλει Νίκος Ηλιόπουλος που ήταν 23ος με 142, ο διαιτητής ποδοσφαίρου Κώστας Μεσάζος (26ος με 128), ο ποδηλάτης υπεραποστάσεων Λόϊζος Τσολάκης που συγκέντρωσε 85 και ήταν 34ος, ενώ ο τερματοφύλακας Άγγελος Βαρνακιώτης ήταν 2ος στη Δημοτική Ενότητα Ερινεού με 141 ψήφους. Και οι έξι συγκέντρωσαν συνολικά 1036 ψήφους.

Κ. Μεσάζος, Λ. Τσολάκης, Α. Βαρνακιώτης

Σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας ο αθλητισμός

Δεν αποτελεί μυστικό, ότι ο αθλητισμός αποτελεί μεγάλη “δεξαμενή άντλησης” υποψηφίων τόσο στις βουλευτικές όσο – κυρίως – στις αυτοδιοικητικές εκλογές όπου άλλωστε είναι και πολλαπλάσιοι οι υποψήφιοι για τα περιφερειακά και δημοτικά συμβούλια απ’ ό,τι για το Κοινοβούλιο. Θυμίζουμε ότι στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 (αλλά και παλαιότερα) εξελέγησαν σε δήμους και περιφέρειες πολλά γνωστά ονόματα κυρίως από τον χώρο του ποδοσφαίρου αλλά και του αθλητισμού γενικότερα.

Ανέκαθεν όλα τα κόμματα και οι περιφερειακοί και δημοτικοί συνδυασμοί είχαν υποψηφίους από τον χώρο του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού αφού αποτελούν ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ · ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr