background img
banner
banner

Εμφατικό ποσοστό και επικράτηση Φαρμάκη

ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΤΟΥ ΝΥΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ  ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΩ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΎΡΙΖΑ-ΠΣ ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΠΕΤΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ 3ΟΣ, ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΠΥΡΟ ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Καθαρή νίκη για τον Νεκτάριο Φαρμάκη από τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών την Κυριακή 8 Οκτωβρίου, με διπλάσιο αριθμό ψήφων από τους αντιπάλους του!

Οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας, με βάση την ενσωμάτωση  έδωσαν ισχυρή εντολή με ποσοστό 59.03% στον νυν Περιφερειάρχη να συνεχίσει έργο του. Προσφέροντας και στην κυβερνητική παράταξη η οποία βρίσκεται πίσω από την διπλή εκλογή νίκη Φαρμάκη, το 2019 αλλά και σήμερα -με εμφατικό μάλιστα πλέον ποσοστό- μια ψήφο εμπιστοσύνης, λίγο μετά την διπλή εκλογική αναμέτρηση των βουλευτικών εκλογών.

Με εξαίρεση την Αχαΐα, οι επτά στους 10 πολίτες στην Αιτ/νια και οι έξι στους 10 πολίτες, που προσήλθαν στην κάλπη, στην Ηλεία, έδωσαν εντολή στον νυν περιφερειάρχη να συνεχίσει το έργο με μια άνετη πλειοψηφία, κοντά στα 2/3 των εδρών μέσα στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο, για την επόμενη 5ετία.

Απογοητευτικά τα ποσοστά, πολύ χαμηλότερα από τη δύναμη των δύο κομμάτων στις τελευταίες εκλογές τόσο για τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστα Καρπέτα που βρέθηκε στην 3η θέση, με 11,75% όσο και για τον Σπύρο Σκιαδαρέση ο οποίος υποστηρίχθηκε από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και είχε ποσοστό 13,15%.

Ιδιαίτερα όσον αφορά τον Κώστα Καρπέτα, φαίνεται ότι «εισπράττει» με βάση το χαμηλό ποσοστό που έλαβε και την 3η θέση, όλο αυτό το βαρύ κλίμα της ήττας του κόμματος σε δύο διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις αλλά και όσα ακολούθησαν με την εκλογή του προέδρου.

Παρά την προσπάθεια του νέου αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη, να σπεύσει στην Πάτρα λίγες μέρες μετά την εκλογή του, στο πλευρό του κ. Καρπέτα, δεν μπόρεσε τελικά να κλείσει την ψαλίδα.

Και βέβαια να πείσει ότι οι ιδιαίτερες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι δυνατόν να αποκατασταθούν άμεσα και να κλείσουν οι πληγές. Ο Σπύρος Σκιαδαρέσης κατάφερε να εκμεταλλευτεί το ρευστό κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά οι επιδόσεις του υπολείπονται των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στις βουλευτικές.

Βελτιωμένες οι επιδόσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με τον νέο Πατρινό επικεφαλής της Σωτήρη Παρίση στο 9,6% να αυξάνει τα ποσοστά και τις έδρες μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Οριακά πάλευε να μπει στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο επικεφαλής της Αντίστασης Πολιτών Δυικής Ελλάδας και πρώην βουλευτής Βασίλης Χατζηλάμπρου (2,92%) που δυστυχώς δε τα κατάφερε, όπως εκτός του ορίου εκπροσώπησης του 3% έμειναν και οι Γιώργος Κολλιόπουλος (2,14%) και Χρήστος Κοσίνας (1,42%).

Δήλωση Φαρμάκη

«Οι πολίτες μας έδωσαν την ισχυρή εντολή να προχωρήσουμε ακόμα πιο γρήγορα προς το μέλλον. Την εντολή αυτή θα τιμήσουμε, με διαρκή προσπάθεια, με έργο και αποτελέσματα.
Και κυρίως, με ενότητα! Γιατί το μέλλον έχει μόνο ένα χρώμα. Το χρώμα της προκοπής.

Και η Δυτική Ελλάδα έχει μόνο μια κατεύθυνση, μπροστά!» δήλωσε μεταξύ άλλων για την διαγραφόμενη μεγάλη νίκη ο Νεκτάριος Φαρμάκης.

Ικανοποίηση Σκιαδαρέση

Από την πλευρά του ο Σπύρος Σκιαδαρέσης, σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα δήλωσε: «Το εκλογικό αποτέλεσμα και η ανάδειξή μας στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης δικαιώνει τον αγώνα μας κι αποτελεί εφαλτήριο για νέες «μάχες», αυτή τη φορά, εντός του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου, με σύμμαχό μας την ίδια την κοινωνία. Έχουμε μπροστά μας μια νέα, κρίσιμη αυτοδιοικητική περίοδο στη διάρκεια της οποίας ο συνδυασμός μας θα είναι ‘παρών’ με προτάσεις, έλεγχο και συνεχείς δράσεις, αναδεικνύοντας τα προβλήματα και προτάσσοντας τη διαφάνεια και την ισόρροπη ανάπτυξη».

Συγχαρητήρια από Καρπέτα

«Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, δεσμευόμαστε να προωθήσουμε τα συμφέροντα των πολλών και του τόπου μας με γόνιμη και προγραμματική αντιπολίτευση.
Θα εργαστούμε για να αναστρέψουμε τη χαμηλή συμμετοχή των πολιτών στα κοινά, να πείσουμε ξανά τους πολίτες ότι αξίζει να ασχολούνται με την πολιτική, να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη της κοινωνίας» δήλωσε νωρίς το βράδυ της Κυριακής ο Κώστας Καρπέτας, αποδεχόμενος το εκλογικό αποτέλεσμα ενώ συνεχάρη και τον κ. Φαρμάκη για την επανεκλογή του.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr