background img
banner
banner

Με… ουρές στα εκλογικά τμήματα παρά την αποχή

ΔΕΝ ΣΗΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ  ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ

Χωρίς ιδιαίτερα ευτράπελα κύλησε η εκλογική διαδικασία για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές στην Αιγιάλεια, την Κυριακή 8 Οκτωβρίου. Για άλλη μία φορά, και παρά το γεγονός ότι οι θέσεις των μελών εφορευτικών επιτροπών ήταν έμμισθες, παρατηρήθηκε αποχή, γεγονός που δυσκόλεψε εν μέρει τη διαδικασία.

Μάλιστα, η έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού σε συνδυασμό με τα μακροσκελή ψηφοδέλτια προκάλεσαν καθυστερήσεις και αναμονή. Δεν έλειψαν και οι ουρές σε αρκετά εκλογικά τμήματα, παρότι η προσέλευση ήταν ελεγχόμενη. Συνέπεια υπήρξε ως προς τους χώρους, κυρίως σχολεία ή πρώην σχολεία, που φιλοξένησαν την εκλογική διαδικασία, ενώ εστάλησαν εγκαίρως νερά και σάντουιτς στους εκλογικούς αντιπροσώπους και τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών.

Τα… μεγάλα ψηφοδέλτια δυσκόλεψαν τους ηλικιωμένους

Στα ευτράπελα πάντως θα μπορούσε να αναφερθεί το… μπέρδεμα των διπλών εκλογών αλλά και των μεγάλων ψηφοδελτίων, γεγονός που προκάλεσε τη σύγχυση κυρίως των ηλικιωμένων και τη δικαιολογημένη αγανάκτηση των υπεύθυνων της εκλογικής διαδικασίας.

Πάντως, πολλοί ήταν οι ηλικιωμένοι που… αρνούνταν να πάρουν ψηφοδέλτια και έβγαιναν αμέσως από τα παραβάν, κάτι που έδειχνε πως προσέρχονταν καλά προετοιμασμένοι. Σε διαφορετική περίπτωση, η βοήθεια των δικαστικών αντιπροσώπων ήταν απαραίτητη και σε πολλές περιπτώσεις έμπαιναν και μέσα στα παραβάν για να τους «ξεμπλοκάρουν».

Υπήρξαν δε και περιπτώσεις που οι ηλικιωμένοι μπερδεύονταν τόσο με τα τόσα χαρτιά, που έριχναν αυτό που ήθελαν να ψηφίσουν μέσα στα απορρίμματα του παραβάν και στη συνέχει έψαχναν φάκελο για την κάλπη και δεν έβρισκαν… Στην κάλπη έφταναν ακόμη και ανοιχτοί φάκελοι, αλλά και φάκελοι ασφυκτικά γεμάτη που δεν χωρούσαν καν στην οπή της κάλπης, γεγονός που σημαίνει ότι ή εμπεριείχαν πέραν του ενός ψηφοδελτίου ή οι ψηφοφόροι είχαν… ξεχάσει να βγάλουν ό,τι τους έδωσαν…

Βοηθητικός πάντως ήταν και ο ρόλος των αντιπροσώπων των παρατάξεων που σε πολλές περιπτώσεις ήταν περισσότεροι των μελών των εφορευτικών επιτροπών.

Πριν το μεσημέρι η κορύφωση

Ως προς την προσέλευση, ελάχιστοι μετέβησαν στα εκλογικά τμήματα νωρίς το πρωί. Αυξημένη κίνηση παρατηρήθηκε μετά τις 10.00 και τη λήξη των Λειτουργών στους ναούς. Η μεγαλύτερη προσέλευση πάντως ήταν στις 12.00 το μεσημέρι όπου έξω από μεγάλα συγκροτήματα με πολλά εκλογικά τμήματα, όπως για παράδειγμα 1ο, 2ο Γυμνάσιο, 4ο Δημοτικό Σχολείο, παρατηρήθηκε κυκλοφοριακή συμφόρηση. Αντίστοιχα, μεγάλη προσέλευση είχε και από τις 5.30 ως τις 6.30 το απόγευμα.

Άτομα με κινητικά προβλήματα ψήφισαν στον δρόμο

Στα αρνητικά, η αδυναμία ατόμων με αναπηρίες να προσέλθουν σε εκλογικά τμήματα καθώς δεν υπάρχει προσβασιμότητα, γεγονός που ανάγκαζε τους εκλογικούς αντιπροσώπους να βγουν από τις αίθουσες και τους ανθρώπους με αναπηρία να ψηφίζουν στον δρόμο…

Πώς ψήφισαν οι υποψήφιοι

Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε το πρωί της Κυριακής ο Δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο οποίος προσήλθε στις 9.25 το πρωί στο 120ο εκλογικό τμήμα Ροδοδάφνης για να ψηφίσει. Ο ίδιος ευχήθηκε καλή δύναμη σε όσους εργάζονται σήμερα για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών και για την μετάδοση αποτελεσμάτων.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Αιγιάλεια Μαζί για το Αύριο», υποψήφιος δήμαρχος Χρήστος Γούτος κατέφθασε συνοδευόμενος από την οικογένειά του στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου περί τις 10.40 το πρωί, προκειμένου να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στο 26ο εκλογικό τμήμα. Παρουσιάστηκε ιδιαιτέρως αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα, ενώ είχε την ευκαιρία να μιλήσει με φίλους και ψηφοφόρους της παράταξής του.

Στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου και συγκεκριμένα στο 51ο εκλογικό τμήμα ψήφισε ο επικεφαλής της παράταξης «Αιγιάλεια Προορισμός» υποψήφιος δήμαρχος Αιγιαλείας Κώστας Σπηλιόπουλος, ο οποίος πραγματοποίησε περιοδεία σε πολλά εκλογικά τμήματα και ήρθε σε επαφή με πολύ κόσμο. Στο 9ο Δημοτικό κατέφθασε στις 11.00 το πρωί, μαζί με στελέχη της παράταξής του και ήταν ιδιαιτέρως ευδιάθετος και χαρούμενος για τα μηνύματα που εκλάμβανε.

Στο 39ο εκλογικό τμήμα Αιγίου στο 2ο Γυμνάσιο Αιγίου προσήλθε λίγο πριν τις 11.30 το πρωί της Κυριακής για να ψηφίσει ο υποψήφιος δήμαρχος Αιγιαλείας Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος. Συνοδευόμενος από υποψηφίους συμβούλους της παράταξης «Αιγιαλέων Πόλις» πέρασε επίσης από όλα τα εκλογικά τμήματα του Αιγίου και εξέφρασε τις ευχαριστίες του στους δικαστικούς αντιπροσώπους και τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών που εργάζονταν για την ομαλή διεξαγωγή της.

Στο Βερίνο άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα, ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», υποψήφιος δήμαρχος Αιγιαλείας Γιάννης Μποδιώτης.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr