background img
banner
banner

Ο Βασίλης Γιαννίκος συμμετείχε και φέτος με επιτυχία στο IRONMAN 70.3

ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΤΡΙΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ

Για άλλη μια χρονιά o Βασίλης Γιαννίκος έζησε την εμπειρία του IRONMAN 70.3 Vouliagmeni, Greece που πραγματοποιήθηκε από τις 20 έως τις 22 Οκτωβρίου στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Το πιο δημοφιλές IRONMAN® 70.3 στον κόσμο, η κορυφαία τριαθλητική διοργάνωση που ήρθε για 4η χρονιά στη χώρα μας από τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και την ΕΥ ΖΗΝ Greece, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, αμείωτο ενθουσιασμό, θερμά χειροκροτήματα και περισσότερους από 5.500 αθλητές και θεατές, 800 εθελοντές, 31 χορηγούς και υποστηρικτές.
Στον φετινό αγώνα τριάθλου, ο οποίος ήταν sold out, βρέθηκαν στη Γραμμή Εκκίνησης 1.400 αθλητές από 60 χώρες, ανάμεσά τους και ο Υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. Οι αθλητές απόλαυσαν το απέραντο γαλάζιο της Αθηναϊκής Ριβιέρας, σε μια μαγική διαδρομή δίπλα και μέσα στη θάλασσα.

Πολύ δύσκολες οι συνθήκες του αγώνα

Ο αιγιώτης τριαθλητής κατετάγη στη 266η θέση με χρόνο 1.52.47 σε ένα αγώνα με πολύ δύσκολες συνθήκες για όλους τους αθλητές και παρότι ο χρόνος του ήταν 2,5 λεπτά πιο αργός από πέρυσι δήλωσε ικανοποιημένος από την επίδοσή του.

“Παρόλο που έκανα 2.30 λεπτά πιο αργό χρόνο ουσιαστικά τηρουμένων των αναλογιών ήταν καλύτερη η επίδοση από πέρυσι λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών, κυρίως του δυνατού ανέμου. Ήταν το τέταρτο half distance πλέον για εμένα σε τέσσερα χρόνια. Λίγοι το έχουν κάνει και του χρόνου ετοιμάζομαι για το full distance . 3.8km κολύμπι, 185km ποδήλατο και 42km τρέξιμο, που κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει στη Βαρκελώνη” τόνισε μιλώντας στo Protionline.gr ο Βασίλης Γιαννίκος.

Στο ψηλότερο βάθρο της γενικής κατάταξης και της κατηγορίας των ανδρών ανέβηκε ο Pawel Mitrus από την Πολωνία με χρόνο 04:04:50. Τη δεύτερη θέση, με χρόνο 04:05:39, κατέκτησε ο Arnaud Edus από τη Γαλλία, ενώ την 3η θέση έλαβε ο Φίλιππος Βώκος, με χρόνο 04:06:42. Στην κατηγορία των γυναικών, 1η τερμάτισε η Ozge Uzun από την Τουρκία (04:38:03), 2η η Νάντια Συντζανάκη (4:41:42) και 3η η Αναστασία Τσουρουκτζή (04:42:50). Η ελληνική παρουσία ήταν ιδιαίτερα δυναμική με 2 στους 5 πρώτους άνδρες και 2 στις 5 πρώτες γυναίκες στη γενική κατάταξη να είναι από τη χώρα μας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr