background img
banner
banner

Σταμάτησε αιφνιδίως το έργο στον παραλιακό δρόμο Τέμενης – Βαλιμιτίκων

ΑΠΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΗΝ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ -ΑΝΤΙΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ

«Πάγωσαν» το μεσημέρι της Τρίτης 10 Οκτωβρίου οι κάτοικοι της παραλιακής οδού Τέμενης – Βαλιμιτίκων όταν είδαν το συνεργείο που ξεκίνησε τη Δευτέρα την επίστρωση του δρόμου, να τα… μαζεύει και να φεύγει. Στη συνέχεια ενημερώθηκαν πως η αιφνίδια αποχώρηση τη στιγμή που είχε εκτελεστεί μόλις το 20% του έργου, οφειλόταν σε καταγγελία κατοίκου, η οποία «ανάγκασε» την Κτηματική Υπηρεσία να δώσει εντολή παύσης των εργασιών.

Η βατότητα του παραλιακού δρόμου που συνδέει τις δύο όμορες κοινότητες, ξεκινά από τον χώρο που βρισκόταν το ξενοδοχείο «Ελίκη» και φτάνει μέχρι το κάμπινγκ του ΟΤΕ, αποτελεί ζητούμενο για τους κατοίκους από το 1995 και μετά, όταν και η εκτεταμένη διάβρωση της ακτής «επέτρεψε» στη θάλασσα να… καταπιεί την ακτή και να κατατρώγει τον δρόμο όλο και περισσότερο. Καταστήματα και οικόπεδα υποβαθμίστηκαν, ωστόσο κάποιοι κάτοικοι βρήκαν ησυχία προτιμώντας να απολαμβάνουν μόνοι τους τη θάλασσα… Η έλλειψη πρόσβασης όμως και η απομόνωση των δύο χωριών που εδώ και πάρα πολλά χρόνια συνδέονταν και παραλιακά με τη μόνη αυτή οδική αρτηρία, δεν λειτουργεί μόνο αντιαναπτυξιακά αλλά θέτει σε κίνδυνο και όσους κατοικούν στο σημείο, καθώς δεν υπάρχει πρόσβαση αυτοκινήτου στις οικίες τους, πολύ περισσότερο δε μεγάλων οχημάτων που μπορεί να χρειαστούν σε μία έκτακτη περίπτωση, όπως ασθενοφόρα και πυροσβεστικά.

Φτάνοντας στο… σήμερα, η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου αναζήτησε τη νόμιμη φόρμουλα ώστε να εκτελεστούν εργασίες συμβατές με το περιβάλλον, οι οποίες ωστόσο θα βοηθήσουν τον δρόμο να διατηρηθεί παρά τη μανία του βοριά και των κυμάτων. Το έργο ανατέθηκε σε ιδιωτικό συνεργείο και ξεκίνησε προχθές προς ικανοποίηση των κατοίκων.
Όχι όμως όλων. Χθες κι ενώ είχε εκτελεστεί περίπου το ένα πέμπτο, οι εργασίες σταμάτησαν. Όπως ενημερώθηκαν οι κάτοικοι, ένα τηλεφώνημα – καταγγελία στην Κτηματική, οδήγησε την Υπηρεσία να διακόψει το έργο.

Το πότε θα ξεκινήσει είναι άγνωστο, δεδομένου ότι ο εργολάβος ξεκινά σήμερα κιόλας έργο σε άλλη πόλη…

Ερωτήματα για τη διαδικασία και το τι μέλλει γενέσθαι

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Βαλιμιτίκων Κώστας Δημακόπουλος εξέφρασε στο Protionline.gr την απορία γιατί να σταματήσει το έργο. ΄΄Αν όντως υπήρχαν οι άδειες από την Κτηματική και κάθε αρμόδια αρχή, τότε το έργο γιατί σταμάτησε;
Πλέον ο δρόμος εγκαταλείφθηκε και είναι απροσπέλαστος, αφού μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο από πεζούς. Είναι βέβαιο ότι υπάρχει έλλειψη οργάνωσης και προφανώς η διαδικασία δεν ήταν σωστή. Ο δήμος καλώς δρομολόγησε το έργο όμως έπρεπε να θωρακίσει τη διαδικασία ώστε να ολοκληρωθεί χωρίς προβλήματα΄΄, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δημακόπουλος.

Ανάλογη και η άποψη του προέδρου της Κοινότητας Τέμενης Δημήτρη Μακρή: ΄΄Πώς γίνεται ένας άνθρωπος με μία καταγγελία να σταματάει ένα έργο τόσο αναγκαίο για τον τόπο; Είναι άδικο αυτό για τους κατοίκους, δυστυχώς έχει ολοκληρωθεί ένα πολύ μικρό μέρος του έργου και ο δρόμος δεν είναι προσβάσιμος. Αν συνεχιστεί αυτό μιλάμε για μία απελπιστική κατάσταση και πρέπει να δοθεί λύση άμεσα΄΄. ΄΄Σκεφτείτε να χρειαστεί ένα όχημα για μία έκτακτη κατάσταση, ένα ταξί να μεταφέρει ένα ανήμπορο άτομο, για να μην πούμε για ασθενοφόρα και πυροσβεστικά΄΄, πρόσθεσε ο πρόεδρος της Τέμενης.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr