background img
banner
banner

Στα ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2023 του Ι.Ν. Άγιου Δημητρίου Πειραιά

ΣΥΜΜΕΤΕIΧΕ ΤΗΝ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Ο ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΙΓΙΟΥ

Το απόγευμα της 28ης Οκτωβρίου ο Χορευτικός Όμιλος Αιγίου συμμετείχε στην εορταστική επετειακή εκδήλωση του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Πειραιώς, η οποία πραγματοποιήθηκε στον κήπο του ναού, στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2023. Τα παιδιά, αφού προσκύνησαν την ιερή αχειροποίητο εικόνα της Παναγιάς της Εικοσιφινίσσης, η οποία για πρώτη φορά εξήλθε από την ιερά μονή, παρουσίασαν χορούς Θεσσαλίας καταχειροκροτούμενα από το ενθουσιώδες κοινό.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν και χορευτικοί όμιλοι από την ευρύτερη περιοχή της Αττικής. Μετά το πέρας της παράστασης παρατέθηκε δείπνο στους χορευτές και συμμετέχοντες στο ενοριακό κέντρο.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Μητροπολίτης Δράμας κ.κ. Δωρόθεος, επιτροπή συνοδείας της Ιεράς Εικόνος από την Ιερά Μόνη, ο Ιεροκήρυκας της Ι.Μ. Πειραιώς και του Αγ. Δημητρίου Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Πολύκαρπος Μπόγρης κ.ά. Την παρουσίαση έκανε ο προϊστάμενος του ναού π. Δημήτριος Αρώνης συνεπικουρούμενος από τους ιερείς του ναού π. Χαρίτωνα και π. Αντώνιο. Την αποστολή του ΧΟΑ συνόδευσε εκ μέρους του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Φανερωμένης, ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Αθανάσιος Λιακόπουλος, στην πρόταση του οποίου και ανταποκρίθηκαν, εκ μέρους του Δ.Σ. του ΧΟΑ, οι Κατερίνα Δουδούμη και Γωγώ Μποτίνη καθώς και πενταμελής αντιπροσωπεία παλαιών χορευτών.

Να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά οδηγός του λεωφορείου ήταν πρωτοχορευτής του ομίλου, που εργάζεται σε ταξιδιωτικό γραφείο του Αιγίου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr