background img
banner
banner

Το αδιαχώρητο για τη Βασική Υλική Συνδρομή Προϊόντων ΤΕΒΑ

ΟΙ ΟΥΡΕΣ ΣΤΗ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ ΦΑΝΕΡΩΝΟΥΝ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΓΚΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

Με πρωτοφανές ενδιαφέρον, έτσι όπως καταγράφηκε την Τρίτη 3 Οκτωβρίου, συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου, στον χώρο του λιμανιού του Αιγίου, η δράση που υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με την αντιδημαρχία Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αιγιάλειας.

Τα εκατοντάδες άτομα που ωφελούνται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας Απόρων, “γκρέμισαν” κυριολεκτικά την παραλία της πόλης χθες το πρωί, αποδεικνύοντας έτσι ότι η μεγάλη συμμετοχή στο πρόγραμμα αυτό, απορρέει από την συνεχή ανάγκη που υπάρχει για υλικά αγαθά καθημερινής προτεραιότητας.

“Έφραξε” η κυκλοφορία από τη μαζική συμμετοχή

Οι ωφελούμενοι είχαν ειδοποιηθεί με τον γνώριμο πλέον τρόπο για την διήμερη δράση, με το γνωστό δηλαδή sms που έλαβαν στο κινητό τους τηλέφωνο, το οποίο ανέφερε την ημερομηνία και την ώρα παραλαβής των τροφίμων. Κατά τη πρώτη χθεσινή ημέρα διανομής των αγαθών και για μισή ώρα περίπου, κατά τις 9 το πρωί που ξεκινούσε η δράση, υπήρξε… κυκλοφοριακό χάος, καθώς η παραλιακή ζώνη δέχτηκε κατά “κύματα” δεκάδες ΙΧ αυτοκίνητα που όδευαν προς το σημείο του λιμανιού για να φορτώσουν τα προϊόντα τους, τη στιγμή όμως που οι κεντρικές πόρτες του χώρου άργησαν για λίγα λεπτά της ώρας να ανοίξουν, δημιουργώντας έτσι ένα κομφούζιο άνευ προηγουμένου. Ευτυχώς το συμβάν δεν διήρκησε για πολλή ώρα και η διαδικασία ξεκίνησε αμέσως μετά, με την απόλυτη συμμετοχή του κόσμου και με τους υπεύθυνους του ανεφοδιασμού του προγράμματος να τρέχουν για να εξυπηρετήσουν και να… “παίρνουν τα χέρια τους φωτιά”…

Η διαδικασία κύλησε ομαλά

Οι δικαιούχοι δείχνοντας την αστυνομική τους ταυτότητα και τον ΑΜΚΑ τους, παραλάμβαναν τα προϊόντα στο αυτοκίνητά τους, με την μέθοδο της σειράς προτεραιότητας προσέλευσης. Η διαδικασία κατά την χθεσινή ημέρα ολοκληρώθηκε στη 1 περίπου το μεσημέρι, με την δράση να σημειώνει ρεκόρ προσέλευσης, καθώς από όλες τις φορές που έγινε ανάλογη δράση μέσα στο 2023, είχε την μεγαλύτερη ζήτηση. Να υπενθυμιστεί πως στον ίδιο χώρο, η Π.Δ.Ε. και η αντιδημαρχία Πρόνοιας, έχουν συνδιοργανώσει ακόμα τρεις φορές ανάλογη δράση, ενώ τον ερχόμενο Νοέμβριο και κατά πάσα πιθανότητα το πρώτο δεκαήμερο, θα ολοκληρωθεί και η πέμπτη προσπάθεια προσφοράς, αυτή τη φορά όμως με άλλα προϊόντα και τρόφιμα, πάντα όμως με κύριο γνώμονα την προσφορά υλικών α’ κατηγορίας, πρώτης προτεραιότητας.

Πάνω από 800 οικογένειες έλαβαν υλικά κατά την πρώτη ημέρα διανομής

Το μεγάλο ενδιαφέρον των δικαιούχων φάνηκε από την πρώτη κιόλας ώρα την Τρίτη, αφού από τις 987 εγγεγραμμένες οικογένειες που υπάρχουν στις λίστες ΚΕΑ, δικαιούχοι του ευρωπαϊκού προγράμματος στήριξης προσήλθαν 820. Σύμφωνα με πληροφορίες γίνεται επαναπρογραμματισμός διανομής για τις αρχές του ερχόμενου μήνα, γιατί η συμμετοχή και το ενδιαφέρον του κόσμου έδειξε πως ανάγκη υπάρχει πολύ έντονη, ενώ δεν αποκλείεται στην εκπνοή του έτους και λίγο κοντά στα Χριστούγεννα, να γίνει μία ακόμα ανάλογη προσπάθεια.

Ποια ήταν τα προϊόντα που δόθηκαν

Τα βασικά υλικά της συνδρομής που δόθηκαν, ήταν καθαριστικά υγρά γενικής χρήσης, οδοντόβουρτσες και οδοντόκρεμες, σαμπουάν διαφόρων ειδών, υγρά πιάτων, αφρόλουτρα και κρεμοσάπουνα. Επίσης δόθηκαν ποσότητες από χοιρινό κρέας, μοσχαρίσιο κρέας, φέτα, ημίσκληρο τυρί και γραβιέρα, ενώ από φρούτα, μπανάνες. Τα υλικά μοιράστηκαν ανάλογα με τον τύπο της κάθε οικογένειας και τα χαρακτηριστικά του κάθε δικαιούχου (μονογονεϊκές οικογένειες, πολύτεκνες οικογένειες κ.λπ.)

Δ. Βασιλακοπούλου: “Είμαστε πραγματικά ευτυχισμένοι πού μπορούμε να κάνουμε έστω και για λίγο, αυτούς τους ανθρώπους χαρούμενους!”

Μιλώντας στο Protionline.gr η αντιδήμαρχος Πρόνοιας και Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Αιγιαλείας Διαμάντω Βασιλακόπουλου – Καρτσωνάκη, επισήμανε την σημαντικότητα της προσπάθεια αυτής, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι “η συνεργασία με την Π.Δ.Ε. αλλά και τις εταιρείες διανομής, είναι πραγματικά άψογη.

Το διήμερο προώθησης των βασικών υλικών στους δικαιούχους του προγράμματος ήταν αποδοτικό.

Η οργάνωση που υπήρξε ήταν καλή και η μαζική εισροή αποδεικνύει ότι η δουλειά που συντελείται τα τελευταία χρόνια στην αντιδημαρχία Πρόνοιας, είναι πολύ σημαντική. Δείχνουμε πρακτικότητα και την απόλυτη κατανόηση στις ανάγκες του κόσμου” ανέφερε η αντιδήμαρχος.

Επίσης συμπλήρωσε: “Είμαστε στο πλευρό του κάθε δημότη όχι θεωρητικά, αλλά έμπρακτα.
Η Πρόνοια έχει προχωρήσει με σταθερά και μεγάλα βήματα στην κοινωνική προσφορά της καθημερινότητας και είμαστε πραγματικά ευτυχισμένοι που κάνουμε έστω και για λίγο κάποιους ανθρώπους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, να είναι πιο χαρούμενοι!” τόνισε η κ. Βασιλακοπούλου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr