background img
banner
banner

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ: Χωρίς Μαυρόπουλο και Τρέσα την Κυριακή

ΣΤΙΣ 13:00 ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΒΥΘΟ ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ – ΙΑΛΥΣΟΣ

Ο Βασίλης Μαυρόπουλος που συμπλήρωσε τρεις κίτρινες κάρτες και ο Μιγκέρτ Τρέσα που παραμένει τραυματίας, είναι από τώρα οι δυο σίγουρες απώλειες για την αποστολή των μελανόλευκων την Κυριακή κόντρα στον Ιάλυσο.

Ο Τρέσα δεν μπορούσε να ακολουθήσει την ομαδική προπόνηση και προτιμήθηκε να κάνει λίγο ατομικό πρόγραμμα.

Επιστρέφει ο Ηλίας Γκίκα που εξέτισε την τιμωρία της μιας αγωνιστικής στη Βάρη και όλοι οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές ήτανστην διάθεση της τεχνικής ηγεσίας. Οι προπονήσεις θα συνεχιστούν καθημερινά, ενώ η τελευταία προπόνηση του Σαββάτου θα είναι πρωινή.

Στοιχεία από τις πρώτες εννέα αγωνιστικές

Μόλις ξεπεράσαμε τις μισές αγωνιστικές στο πρώτο ήμισυ του πρωταθλήματος και με τις εναλασσόμενες κατοχές στις θέσεις της βαθμολογίας η Κόρινθος μετά την ήττα 1-4 που γνώρισε στην Ρόδο την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, πρόσθεσε ακόμα μια ισοπαλία εκτός έδρας στη Ρόδο με την ΑΕΡ Αφάντου. Μόνο αυτοί οι πέντε βαθμοί της στέρησαν το απόλυτο ύστερα από εννέα αγωνιστικές.

Με ένα γκολ διαφορά οι έξι νίκες της και μόνο με τον Πανελευσινιακό η διαφορά δυο τερμάτων της είχαν χαρίσει μια λιγότερη αγχωτική επικράτηση.

Όπως ο Παναιγιάλειος έτσι και η Κόρινθος προέρχονται από την ερασιτεχνική Α΄ κατηγορία, χωρίς αυτό να μπαίνει εμπόδιο στην πολύ καλή πορεία τους.

Η ομάδα του Αντριάν Μπαρμπολούτσι έχει τεθεί αντιμέτωπη με τις ομάδες που βρίσκονται στην πρώτη 4άδα, πλην όμως του 5ου στην βαθμολογία Παναιγιάλειου τον οποίο υπολογίζει και περιμένει την προτελευταία αγωνιστική να τον αντιμετωπίσει.

Η Κόρινθος πήρε τα “δώρα” του Παναιγιάλειου

Οσο παράξενο κι αν ακούγεται, ο Παναιγιάλειος είναι η ομάδα που έδωσε βήμα για την κορυφή στην ομάδα του Κορίνθου, ύστερα από την ισοπαλία του 1-1 στην πρωτοπόρο τότε Ρόδο, αλλά και με το πρόσφατο 1-1 στην Βάρη. Ηταν το καλύτερο δώρο που περίμεναν στην Κόρινθο για να απολαμβάνουν τώρα την κορυφή και να κάνουν το δικό τους παιχνίδι για να παραμείνουν.

Εχασε την 2η θέση στις λεπτομέρειες ο Παναιγιάλειος

Δεχόμενος γκολ στο 83΄στο Δημοτικό Στάδιο Βάρης, ο Παναιγιάλειος έχασε την χρυσή ευκαιρία για να περάσει στην 2η θέση. Ο Νίκος Μανούρας με την παρέα του κρατάνε την άριστη αγωνιστική συμπεριφορά που επιδεικνύουν στα τελευταία παιχνίδια, για να συνεχίσουν με υπομονή το “ροκάνισμα” της απόστασης για την κορυφή.

Πληγώθηκε στην έδρα του την 5η αγωνιστική ο Αστέρας Βάρης

“Αν δεν μπορείς να κερδίσεις ένα παιχνίδι, τότε καλό είναι και να μην το χάσεις”, είπε ο προπονητής του Αστέρα Γιώργος Καβάσης, αφού η ισοφάριση της ομάδας του απέναντι στο 0-1 του Παναιγιάλειου, μπορεί να ήταν η πρώτη απώλεια βαθμών, αλλά ήταν και …βάλσαμο κόντρα στην καλύτερη ομάδα που πέρασε από την Βάρη.

Παναιγιάλειος και ΠΑΟ Βάρδας έκοψαν την φόρα της Ρόδου

Με την αισιοδοξία στα ουράνια ξεκίνησε το φετινό πρωτάθλημα για την Ρόδο, μέχρι που ο Παναιγιάλειος πήγε στο νησί και έκοψε βαθμούς, δεχόμενος μάλιστα το 1-1 λίγο πριν το φινάλε. Ηταν μια άτυχη παρένθεση για τους Ροδίτες, που όμως στη συνέχεια είδαμε το ίδιο …έργο με τον ΠΑΟ Βάρδας να υποχρεώνει με τη σειρά του σε ισοπαλία την Ρόδο.
Τα “χτυπήματα” συνεχίστηκαν σε βάρος της Ρόδου την προηγούμενη αγωνιστική, όπου γνώρισε την ήττα 0-1 στην Ελευσίνα.
Ακολούθησε αμέσως η αλλαγή προπονητή, με τον περυσινό κόουτς της Κορίνθου Κώστα Κιάσσο να παίρνει την σκυτάλη στον πάγκο από τον Μανώλη Σκύβαλο.
Πλέον στην Ρόδο ο φόβος για νέες απώλειες εξαπλώνεται και το νησιώτικο ντέρμπι που ακολουθεί με την ΑΕΡ Αφάντου, θεωρείται σημαντικό για την πορεία των “ελαφιών”.

Με δυο νίκες ο Πανελευσινιακός …πήδηξε στην 3η θέση

Ο Παναιγιάλειος τον κέρδισε 3-2 στην Ελευσίνα, όμως οι δυο συνεχόμενες νίκες του Πανελευσινιακού 1-0 στην Κω και με το ίδιο σκορ να επικρατεί εντός έδρας της Ρόδου, τον έφεραν να κάνει παρέα με την Ρόδο στην 3η θέση.

Οι συνεχόμενες επιτυχίες σε εκτινάσσουν και οι αποτυχίες σε γκρεμίζουν. Ο Παναιγιάλειος έκανε σπουδαία πράγματα για να κάνει απόσβεση στις δυο πρώτες ήττες του πρωταθλήματος διαφορετικά θα βρισκόταν στην ζώνη κινδύνου.

Στο συν και πλην πέντε ο Παναιγιάλειος

Με το φινάλε της 9ης αγωνιστικής ο Παναιγιάλειος βρέθηκε να διαφέρει πέντε βαθμούς από την κορυφή και άλλους πέντε απο την ζώνη υποβιβασμού. Λεπτές οι ισορροπίες και επιτακτική η ανάγκη θετικών αποτελεσμάτων για να γλιτώσεις από τα χειρότερα και να διεκδικήσεις τα καλύτερα. Οταν μάλιστα πάνω στην κόκκινη γραμμή έχουν …πέσει δυνατά σωματεία όπως Μαρκό, Ιάλυσος, ΑΟ Πυλίου, Ελλάς Σύρου, ΑΕΡ Αφάντου και πίσω από την …πλάτη σου: Μύκονος, Παναργειακός, Θύελλα Ραφήνας, ΠΑΟ Βάρδας.

Φτάσαμε στις έξι αλλαγές προπονητών στον 3ο όμιλο

Ο Ισίδωρος Σταυριανός ήταν το 6ο “θύμα” στον όμιλο του Παναιγιάλειου, ο οποίος πλήρωσε την μέτρια μέχρι τώρα πορεία της Μαρκό.

Το σωματείο της ανατολικής Αττικής είχε μεγάλες βλέψεις στο φετινό πρωτάθλημα, που δεν δικαιώνονται καθόλου ύστερα από τις πρώτες εννέα αγωνιστικές.

Η διοίκηση της Μαρκό επέλεξε τον πρώην επιτυχημένο προπονητή της Κοζάνης Νίκο Μπαδήμα, ο οποίος την είχε ανεβάσει από την Γ΄ Εθνική στην Super League 2.

Στις υπόλοιπες αλλαγές στις τεχνικές ηγεσίες, είχαμε τον Λευτέρη Βασιλειάδη να αλλάζει στον Βύζαντα Μεγάρων τον Γιώργο Αρχοντάκη, στην Εράνη τον Θόδωρο Γιαχαλή αντί του Κώστα Λυμπερόπουλου, στην Ερμιονίδα τον Παναγιώτη Διλμπέρη αντί του Κώστα Γαλτσίδη στο Μεσολόγγι τον Βασίλη Παστρωμά αντί του Θόδωρου Παπαχρήστου και στην Ρόδο τον Κώστα Κιάσσο αντί του Μανώλη Σκύβαλου.

Απομένει να δούμε ποιοι άλλοι θα κάνουν γιορτές μακριά από τις συμφωνηθέντες συνεργασίες τους στα σωματεία του 3ου ομίλου.

Ο Τριανταφύλλου του Συνδέσμου Αργολίδας στην Αβυθο

Ο Ραφαήλ Τριανταφύλλου από τον Σύνδεσμο Αργολίδας ορίστηκε να διευθύνει τη συνάντηση της Αβύθου ανάμεσα σε Παναιγιάλειο και Ιάλυσο.
Από την Ηλεία θα είναι οι δυο βοηθοι του: Γιώργος Καραμέρος και Δημήτρης Κόρδας.
10η αγωνιστική – Διαιτητές
13:00 Παναιγιάλειος – Ιάλυσος: Τριανταφύλλου (Αργολίδας)
14:30 Ραφήνα – Μύκονος: Ψαρίδης: Αθήνας
ΠΑΟΒ – Πανελευσινιακός: Πράνταλος (Αχαΐας)
Παναργειακός – Κόρινθος: Πουλόπουλος (Πειραιά)
Ρόδος – ΑΕΡ Αφάντου: Ρηγόπουλος (Ηλείας)
12:30 Ελλάς Σύρου – Εράνη: Λιάτσος (Θεσσαλίας)
ΑΟ Πυλίου – Αστέρας Βάρης: Γουρέλης (Αθήνας)
Βύζας – ΑΕ Μεσολογγίου: Δρακωνάκης (Ηρακλείου)
Ερμιονίδα – Μαρκό: Αλατσάκης (Πειραιά)


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr