background img
banner
banner

Ενδιαφέρουσα τοποθέτηση Ι. Φωτήλα

ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ «ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΤΥΧΩΝ ΠΟΥΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ»

Ο Ιάσονας Φωτήλας, Βουλευτής ΝΔ Αχαΐας τοποθετήθηκε στην «πρόταση για τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών και όλων των πτυχών που σχετίζονται με αυτό» που κατέθεσε το ΚΚΕ και αναφέρθηκε στο έργο που έχει πραγματοποιήσει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την ανάπτυξη του ελληνικού σιδηροδρόμου από το 2019 έως σήμερα.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στις προκηρύξεις ΑΣΕΠ του 2022 και του 2023 που η κυβέρνηση προώθησε για τη στελέχωση του ΟΣΕ, καθώς επίσης και στη χρηματοδότηση των 6 εμβληματικών έργων για τη διασύνδεση του ελληνικού σιδηροδρόμου με τα βασικά λιμάνια της χώρας προκειμένου να αναβαθμιστεί ο εμπορικός και στρατηγικός τους ρόλος.

Ο κ. Φωτήλας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην επίμαχη σύμβαση 717/2014. Πιο συγκεκριμένα, όπως είπε, ΄΄με τη σύμβαση 717/2014 η οποία επρεπε να ολοκληρωθεί μέσα σε 2 χρόνια, η τότε Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μας παρέδωσε το 2019 μόλις το 18% του έργου το οποίο εμείς σήμερα το έχουμε ολοκληρώσει΄΄. Επιπλέον, ο Βουλευτής τόνισε το γεγονός ότι ΄΄επί δύο χρόνια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν προχώρησε σε κανένα έργο από το 2017-2019 και δεν παρέδωσε ούτε ένα κέντρο τηλεδιοίκησης και ούτε ανέταξε έναν σταθμό΄΄.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Φωτήλας σημείωσε ότι ΄΄η Νέα Δημοκρατία από την πρώτη στιγμή προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να χυθεί άπλετο φως στο δυστύχημα των Τεμπών και θα συνεχίσει να το πράττει με αίσθημα ευθύνης΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr