background img
banner
banner

Εντυπωσίασαν οι αθλητές της ΑΛΜΑ Αιγίου στην Ανάβαση Αχλαδόκαμπου

ΜΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΒΑΘΡΟ ΣΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΕΝΤΑΔΑ

Ο 6ος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων, η Ανάβαση Αχλαδόκαμπου 2023 πέρασε στην ιστορία. Καταπληκτικές καιρικές συνθήκες, για θεατές, αθλητές και αυτοκίνητα, χιλιάδες θεατές από τις γειτονικές περιοχές αλλά και από πιο μακριά, κατέκλυσαν το βουνό και απόλαυσαν το εκπληκτικό θέαμα και τις μάχες στα κλάσματα των δευτερολέπτων, περνώντας ένα ευχάριστο Σαββατοκύριακο γεμάτο δράση.

Για μια ακόμη χρονιά η φιλόξενη κοινωνία της Αργολίδας και της Αρκαδίας αγκάλιασε την μοναδική οδηγικά ανάβαση Αχλαδόκαμπου μήκους 6,4 χλμ.
Εντυπωσιακή ήταν η εμφάνιση των αθλητών της ΑΛΜΑ Αιγίου αφού τέσσερις ανέβηκαν στο βάθρο της κατηγορίας τους και ο Απόστολος Αποστόλου Τερμάτισε στην πρώτη πεντάδα της FS A2L.

Έντονος συναγωνισμός σε όλες τις κατηγορίες

Από την ΑΛΜΑ Αιγίου, ο Σταύρος Χατούπης ήταν πρώτος στην Ε10 με ΟPEL CORSA και μετά τον αγώνα δήλωσε: “Μία εκπληκτική διαδρομή σε ανάβαση που θα μπορούσε να ήταν η καλύτερη ανάβαση στην Ελλάδα και όχι μόνο. Η επιλογή των ελαστικών δεν ήταν η καλύτερη δυνατή και το opel corsa δεν είχε την κατάλληλη πρόσφυση ώστε να πάρουμε μια καλύτερη θέση στην γενική Ε και στην κλάση έως 2000 κυβικά.

Έτσι πήραμε την 1η θέση στην κλάση Ε10 που μας κατατάσσει κυπελλούχους για το 2023 και πήραμε βαθμούς που θα μας βοηθήσουν στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς ώστε να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα τόσο στην γενική Ε όσο και στα 2000 κυβικά εκατοστά.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω και τους καινούργιους χορηγούς και τους συνεργάτες που πιστεύουν σε εμάς και θα μας υποστηρίζουν για τα επόμενα χρόνια σε αυτό το ωραίο ταξίδι που κάνουμε στον μηχανοκίνητο αθλητισμό”.

Ο πρόεδρος της ΑΛΜΑ Χάρης Μπουροθανασόπουλος που ήταν 2ος στην Ε11 οδηγώντας HONDA CIVIC EK 4, δήλωσε μετά τον αγώνα: “Η Ανάβαση Αχλαδόκαμπου είναι μια διαδρομή που κατά την γνώμη είναι η καλύτερη της Ελλάδας.

Βέβαια δεν φτάνει μόνο αυτό θα πρέπει να είναι και ασφαλής, κάτι που σε αυτόν τον αγώνα δεν ήταν στο 100/100. Τώρα όσο αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι παρόλα τα μικρά, αλλά σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπισα στα δεύτερα σκέλη (έφυγε το λουρί του δυναμό…) κατάφερα ένα καλό αποτέλεσμα και έτσι πάμε στην Ανάβαση Διονύσου για να διεκδικήσω το πρωτάθλημα στην κατηγορία Ε γενικής και Ε έως 2000”.

“Ήταν ένας πολύ όμορφος αγώνας με πολύ έντονο συναγωνισμό στην κατηγορία μας.

Εμείς καταφέραμε να ανέβουμε και πάλι στο βάθρο συνεχίζοντας το σερί μας, κερδίζοντας έτσι πολύτιμους βαθμούς που μας φέρνουν πιο κοντά στον στόχο μας”, είπε μεταξύ άλλων ο Κίμωνας Θέος που ήταν 3ος στη Ν2 οδηγώντας Peugeot 106 S16.

1oς στην Α5 που όμως δεν προσμετρά στο πανελλήνιο πρωτάθλημα αναβάσεων και 11ος γενικής στην ομάδα Α ήταν ο Νίκος Λύρος με Peugeot 106 S16 και στη Formula Sallon ο Απόστολος Αποστόλου ήταν πέμπτος ( FS A2L) επίσης με Peugeot 106 S16.

Νέα σχεδίαση της ανάβασης

Φέτος η διαδρομή της ανάβασης είχε νέα σχεδίαση, με ολοκαίνουργιο ασφαλτοτάπητα για το πρώτο μέρος της, ενώ μετά ακολούθησε το γνώριμο πολύ καλό κομμάτι της που τελειώνει λίγο πριν τον παλιό τερματισμό.
Σε όλο το μήκος της διαδρομής υπήρχε στηθαίο ασφαλείας (μπαριέρα). Η διαδρομή των 6.5 περίπου χιλιομέτρων έγινε πεδίο συναγωνισμού των καλύτερων αυτοκινήτων Ανάβασης της χώρας μας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr