background img
banner
banner

Ετοιμάζεται η «Ονειροχώρα» που θα κάνει το Αίγιο να λάμψει

ΕΠΕΤΕΙΑΚΟ ΔΩΔΕΚΑΤΟ ΚΑΙ ΤΥΧΕΡΟ: ΣΤΙΣ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Μια «Ονειροχώρα» στην καρδιά της πόλης πρόκειται να ανοίξει τις πύλες της στις 13 Δεκεμβρίου και να φέρει το Αίγιο στο επίκεντρο των χριστουγεννιάτικων δρώμενων σε όλη την Πελοπόννησο και τη Δυτική Ελλάδα! Το Πάρκο των Χριστουγέννων στα Ψηλά Αλώνια Αιγίου ετοιμάζεται πυρετωδώς και φέτος θα είναι το πιο λαμπερό και ενδιαφέρον από κάθε άλλη χρονιά. Καθημερινές εκδηλώσεις, παιχνίδια, μουσική, λιχουδιές, τραγούδια, θέατρο, αλληλεγγύη και αγάπη, στο πιο ονειρεμένο σκηνικό. Εκεί που το πνεύμα των Χριστουγέννων θα αγγίξει όλους τους επισκέπτες με το μαγικό ραβδάκι του. Οι μικροί θα ξετρελαθούν και οι μεγάλοι θα ξαναγίνουν παιδιά! Η έναρξη του Χριστουγεννιάτικου Πάρκου με την ονομασία “Ονειροχώρα” θα γίνει την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου και ώρα 8 το βράδυ, ενώ η λήξη του θα είναι στις 6 Ιανουαρίου, ανήμερα των Φώτων, στις 2 το μεσημέρι.

Ένα Καρουζέλ στη λίμνη!

΄΄Είναι η δωδεκάτη χρόνια της ύπαρξης του Πάρκου, αλλά η δέκατη που θα λειτουργεί ως θεματικό΄΄, εξηγεί στo Protionline.gr η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Διαμάντω Βασιλακοπούλου και προσθέτει: ΄΄Στον περιβάλλοντα χώρο κοντά στην λίμνη, μέσα στο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο θα υπάρχει ένα Καρουζέλ, το οποίο θα αποτελείται από ένα παιχνίδι από κάθε παραμύθι κάθε χρονιάς των 10 τελευταίων θεματικών πάρκων που έγιναν, με σκοπό να αναδεικνύει την ιστορία όλων των εποχών μέσα σε ένα Καρουζέλ΄΄.

Τα διπλάσια δρώμενα από άλλες χρονιές

Τι το… παραπάνω θα έχουν όμως οι φετινές δράσεις στο πλαίσιο του Πάρκου των Χριστουγέννων; Η κ. Βασιλακοπούλου σημειώνει: ΄΄Τη φετινή χρονιά, θα γίνουν πάρα πολλές δράσεις, η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. αλλά και ο Δήμος Αιγιάλειας το έχουν χαρακτηρίσει ως “επετειακό”, αφού πρόκειται να γίνουν τουλάχιστον τα διπλάσια δρώμενα από όσα είχαν πραγματοποιηθεί άλλες χρονιές.
Οι κύριες δράσεις όλων των ημερών θα περιλαμβάνουν δεκάδες θεατρικά δρώμενα, πολλές μουσικοχορευτικές παραστάσεις, μορφωτικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες, εκατοντάδες παιχνίδια για μικρά παιδιά, αλλά και ανθρωπιστικό περιεχόμενο, καθώς σε συγκεκριμένο χώρο του Πάρκου θα υπάρχει το “Σπίτι της Αγάπης” όπου κάθε εθελοντής, κάθε δημότης, θα μπορεί να αφήσει οτιδήποτε θέλει για ανθρώπους ευάλωτων ομάδων (τρόφιμα, ρούχα, κάθε είδους υλικό)΄΄.

Προβολή για επισκεψιμότητα

Πώς όμως θα γνωρίσουν οι πάντες την ομορφιά του Πάρκου ώστε να φροντίσουν να το επισκεφθούν; Σύμφωνα με την κ. Βασιλακοπούλου, ΄΄η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. και ο Δήμος Αιγιάλειας έχουν ήδη κάνει ένα πολύ δυνατό promotion σε πολλές γειτονικές και όχι μόνο πόλεις, μοιράζοντας φυλλάδια, στέλνοντας ενημερωτικό υλικό, αλλά και βιντεάκια που γνωστοποιούν τις δράσεις που θα γίνουν. Κάποιες από αυτές τις πόλεις είναι η Κόρινθος, το Κιάτο, το Ναύπλιο, τα Μέγαρα, η Θήβα, η Λιβαδειά, η Πάτρα, η Τρίπολη και πολλές άλλες ακόμα. Μέσα στον χώρο του Χριστουγεννιάτικου Πάρκου θα υπάρχει και μία ξεχωριστή καντίνα η οποία όλες τις ώρες της ημέρας και κάθε μέρα θα δίνονται λιχουδιές και ροφήματα σε μία πολύ συμβολική τιμή ως φίλεμα για τους επισκέπτες΄΄.

Ονειρεμένο σκηνικό και στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων

Οι περισσότερες δράσεις που έχουν προγραμματιστεί θα λάβουν χώρα στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων, καθώς η υπηρεσία Πρασίνου του δήμου έχει κάνει αναβαθμίσεις στο χώρο του Πάρκου και προσπαθεί να αποφύγει να πατηθεί το γκαζόν και οι επισκέπτες, άθελά τους να χαλάσουν τους κήπους. Εν τούτοις πολλές άλλες δράσεις θα γίνουν στην πλατεία Αγίας Λαύρας αλλά και στον πεζόδρομο της οδού Ανδρέου Λόντου. ΄΄Είμαι πολύ ικανοποιημένη από την προετοιμασία και το έργο των συνεργατών μου, πιστεύω πως φέτος δημιουργούμε μαζί ένα ονειρεμένο σκηνικό, μία πραγματική «Ονειροχώρα» που θα… χαθούμε μέσα σε αυτή, μικροί και μεγάλοι και θα ξαναγίνουμε για λίγο όλοι παιδιά, με όμορφη διάθεση, χαρά και αγάπη για τους συνανθρώπους μας΄΄, κατέληξε η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., μην κρύβοντας τον ενθουσιασμό της για αυτή την τόσο μεγάλη και λαμπερή διοργάνωση που αναμένεται να προσελκύσει πλήθος κόσμου στο Αίγιο

 


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr