background img
banner
banner

«Σηκώνουν μανίκια» για το Δημοτικό Συμβούλιο

ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ»

Έτοιμη να συμβάλει στην καλύτερη προώθηση των θεμάτων της Αιγιάλειας στο Δημοτικό Συμβούλιο, παρουσιάζεται η δημοτική παράταξη «Αιγιάλεια Προορισμός» μέσω των τεσσάρων μελών της που εκλέγονται.

Ο συνδυασμός του Κώστα Σπηλιόπουλου θέτει από τώρα στόχους προκειμένου να έχει ενεργό ρόλο στα δημοτικά πράγματα, προχωρώντας σε εποικοδομητική αντιπολίτευση χωρίς στείρες αντιπαραθέσεις αλλά με προτάσεις.

Το τέλος των εκλογών και η εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, βρήκαν τον επικεφαλής Κώστα Σπηλιόπουλο και τους συνεργάτες του σε πλήρη δραστηριοποίηση, προκειμένου η εκπροσώπηση της παράταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο να είναι αντάξια των προσδοκιών των πολιτών, όχι μόνο αυτών που τους στήριξαν στις εκλογές, αλλά και όλων των Αιγιαλέων, πιστεύοντας πως ο ρόλος της αντιπολίτευσης πρέπει να είναι ουσιαστικός και υποστηρικτικός σε οποιαδήποτε πρόταση που θα είναι υπέρ των συμφερόντων των δημοτών. Επιπλέον, είναι διατεθειμένοι να καταθέσουν προς υλοποίηση τις δικές τους προτάσεις, οι οποίες έτυχαν αποδοχής και προεκλογικά και υιοθετήθηκαν και από άλλους συνδυασμούς. Από την άλλη, σκοπεύουν να είναι κάθετοι και δραστικοί σε περίπτωση που διαπιστώσουν λανθασμένους χειρισμούς εις βάρος του δήμου.

Με εμπειρία, γνώση και διάθεση

Διαθέτουν άλλωστε την εμπειρία, τη γνώση αλλά και τη διάθεση να εργαστούν ώστε να αλλάξουν πολλά στον δήμο. Υπενθυμίζεται ότι η «Αιγιάλεια Προορισμός» θα έχει τέσσερα στελέχη στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο. Πρόκειται για τον πρώην υπουργό και βουλευτή Κώστα Σπηλιόπουλο που όλα αυτά τα χρόνια δεν έπαψε στιγμή να μην ενημερώνεται για τα θέματα της Αιγιάλειας να έχει άποψη και να προτείνει λύσεις και τον Σωτήρη Ταξιαρχόπουλο, επί σειρά ετών πρόεδρο του Συλλόγου Μηχανικών και Εργοληπτών Αιγιάλειας και Καλαβρύτων με μεγάλη γνώση των ζητημάτων του Αιγίου και κυρίως αυτών που άπτονται του αντικειμένου του.

Οι δύο εκλέγονται από την Δ.Ε. Αιγίου. Επίσης, με τον συνδυασμό εκλέγεται στο Δημοτικό Συμβούλιο ένα πρόσωπο που… έλειψε την τελευταία τετραετία. Πρόκειται για τον πρώην πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του δήμου Αιγιαλείας, ιατρό Χρήστο Σπηλιωτόπουλο από τη Δ.Ε. Ακράτας, η άποψη του οποίου είναι πάντα χρήσιμη και ουσιώδης όσο και η δράση και αποτελεσματικότητά του, στις θέσεις ευθύνης που έχει υπηρετήσει. Το τέταρτο πρόσωπο εκλέγεται από την Δ.Ε. Συμπολιτείας και έχει αναπτύξει έντονη δράση μέσα από το αγροτικό κίνημα καθώς διετέλεσε πρόεδρος του Ανεξάρτητου Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου. Πρόκειται για τον Παρασκευά Σπυρόπουλο, έναν νέο άνθρωπο με ιδιαίτερες ευαισθησίες, με κοινωνική και φιλοζωική δράση που είναι έτοιμος να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο.

Θα επιδιώξουν διαφάνεια και προστασία των δημοτικών συμφερόντων

Η ομάδα αυτή ήδη προετοιμάζεται για την παρουσία της στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η παρουσία της όπως, τονίζουν τα μέλη της, θα είναι σοβαρή και θεσμική. «Με μελέτη των θεμάτων, με προτάσεις και ιδέες που θα έχουν σαν σκοπό αφενός την αναβάθμιση του κορυφαίου δημοτικού οργάνου, και αφετέρου την προώθηση θεμάτων που αποτελούν μέρος του προγράμματός μας. Η ομάδα αυτή θα επιδιώξει με κάθε τρόπο τη διαφάνεια και την προστασία των δημοτικών συμφερόντων, ελέγχοντας τη δημοτική εξουσία και αναδεικνύοντας τις αδυναμίες, τις παραλείψεις και τα λάθη, όταν φυσικά υπάρχουν», όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του συνδυασμού.
«Η ομάδα των τεσσάρων του συνδυασμού «Αιγιάλεια Προορισμός» θα συμβάλει με θετικό τρόπο για την πρόοδο του δήμου μας και την ευημερία των συμπολιτών μας. Και η αντιπολίτευση δεν θα είναι στείρα, αλλά θα είναι με ιδέες και προτάσεις που βάση θα έχουν στον προγραμματικό μας λόγο, τη διαφάνεια και την προστασία των δημοσίου συμφέροντος. Αυτός θα είναι ο ρόλος μας, όπως αυτός καθορίζεται από την εντολή των συμπολιτών μας στις εκλογές του Οκτώβρη. Αυτή την εντολή θα την τηρήσουμε στο ακέραιο», καταλήγει η ίδια ανακοίνωση.

Κ. Σπηλιόπουλος: “Θα είμαστε αρωγοί στην υλοποίηση των προτάσεών μας που έχουν υιοθετηθεί από τον κ. Καλογερόπουλο”

Όπως ανέφερε στο Protionline.gr ο κ. Σπηλιόπουλος, ΄΄πρόθεσή μας είναι να τηρήσουμε μία ακέραιη στάση ως αντιπολίτευση χωρίς στείρα αντιπαράθεση όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα. Θα είμαστε σύμφωνοι σε ό,τι έχει να κάνει με την πρόοδο και με τις προγραμματικές επιλογές που είχαμε σαν παράταξη. Μάλιστα, αρκετές από αυτές τις έχει ήδη εξαγγείλει ο κ. Καλογερόπουλος στην προεκλογική του εκστρατεία, άρα θα θελήσει να τις υλοποιήσει. Για παράδειγμα, έχει πει για τα απορρίμματα ότι ο δήμος Αιγιαλείας θα ενταχθεί στο εργοστάσιο.Αυτό για εμάς ήταν κορυφαίο θέμα και είχαμε προαναγγείλει ότι θα το επιτύχουμε. Επίσης, στο πρόγραμμά του συμπεριέλαβε και κάτι άλλο το οποίο εμείς το είχαμε θίξει εδώ και πάρα πολύ καιρό. Το γεγονός ότι δεν μπορεί να προχωρήσει η εργολαβία για τον ηλεκτροφωτισμό αλλά πρέπει να ακυρωθεί και να ξεκινήσει από την αρχή με καθαρούς όρους και με άλλες διαδικασίες για να μην έχουμε αυτά τα προβλήματα που είχαμε μέχρι τώρα.

Ακόμη, ο κ. Καλογερόπουλος μίλησε για το θέμα του χωροταξικού κι εμείς δίνουμε μεγάλη σημασία σε αυτό. Κι όταν λέμε χωροταξικό εννοούμε και την ανάπλαση της πόλης από την παραλιακή ζώνη μέχρι τη Μητροπόλεως. Γενικότερα η παραλιακή ζώνη, η μαρίνα, το ξενοδοχείο που έχουμε αναφέρει, η αξιοποίηση της Χαρτοποιίας για εμάς είναι μία ενότητα όλα μαζί. Γενικά η πόλις του Αιγίου απαιτεί ένα σύνολο πολλών παρεμβάσεων και προτάσεων που πρέπει να υιοθετηθούν. Ο κ. Καλογερόπουλος έχει πει ότι και στο χωροταξικό θα ενσωματώσει τις δικές μας προτάσεις στο πρόγραμμα του. Μένει λοιπόν να το δούμε στην πράξη. Τέλος, και για το νερό και την άρδευση έχει πει ότι θα υιοθετήσει τις δικές μας΄΄.

Και πρόσθεσε ο επικεφαλής της «Αιγιάλεια Προορισμός»: ΄΄Ό,τι έχει σχέση με αυτά είναι σαφές ότι θα το υποστηρίξουμε και θα είμαστε αρωγοί στην προσπάθεια της δημοτικής αρχής, για την υλοποίησή του. Από την άλλη μεριά όμως θα είμαστε πολύ επιμελείς στο να γίνεται συστηματική δουλειά, να μην έχουμε προβλήματα με ανταγωνισμούς και αδιαφάνεια.
Θέλουμε όλα να γίνονται με αντικειμενικότητα. Θέλουμε καθαρό «παιχνίδι»΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


Σχόλια

  • σιγα μην σκιστει το καλσον σας

    loytsos 21/11/2023 12:30

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr