background img
banner
banner

Δυνατό μήνυμα κατά της βίας από τους Αστυνομικούς της Αχαΐας

«ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΣΤΙΣ ΑΡΕΝΕΣ ΤΟΥΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΩΡΑ» ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΑΝ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου, έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο της Πάτρας, διοργανώθηκε από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας, συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα κλιμακούμενα φαινόμενα οπαδικής βίας, μετά και από τον σοβαρότατο τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού στην Αθήνα. Οι Αστυνομικοί που συγκεντρώθηκαν έστειλαν ηχηρό μήνυμα στην Πολιτεία ότι πρέπει να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα άμεσα, ώστε να θωρακιστεί η ασφάλεια στους αθλητικούς χώρους και να εκλείψουν τελείως τα σοβαρά περιστατικά βίας που δυστυχώς λαμβάνουν χώρα.

Τη συγκέντρωση αυτή τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Μαρίνος Σκαρδάμης, η Υποστράτηγος ε.α. και Πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας Έφη Γιαννιά, ο πρώην Πρόεδρος της ΕΑΥΑ και μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Αντιμετώπισης Βίας Θανάσης Αθανασόπουλος, ο πρώην πρόεδρος της ΕΑΥΑ και μέλος του Τομέα Προστασίας του Πολίτη του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Γιάννης Ταπεινός και ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας περ. Δυτ. Ελλάδας Ανδρέας Πλέσιας.

΄΄Αν και οι συνδικαλιστικές ενώσεις των Αστυνομικών είχαν προτείνει ισχυρά μέτρα, η Κυβέρνηση εξήγγειλε δέσμη ηπιότερων μέτρων τα οποία αναμένουμε να εφαρμοστούν πλήρως, και όχι να μείνουν στα χαρτιά όπως στο παρελθόν.

Σε κάθε περίπτωση δηλώνουμε ότι βρισκόμαστε σε μαχητική ετοιμότητα ώστε να πιέσουμε προς κάθε κατεύθυνση και σταματήσει οριστικά να χύνεται αίμα νέων φιλάθλων και Αστυνομικών στους χώρους του αθλητισμού΄΄, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ένωσης.

Συνάντηση με την Υφυπουργό Υποδομών Χριστίνα Αλεξοπούλου

Εξάλλου, την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, αντιπροσωπεία της Ένωσης. αποτελούμενη από τον Α΄ Αντιπρόεδρο Γιάννη Κόρδα, την Β΄ Αντιπρόεδρο Αργυρώ Χαϊκάλη, τον Γεν. Γραμματέα Γεώργιο Μπαλάση, τον Οργ. Γραμματέα Γιώργο Κουρλέση και τα μέλη του ΔΣ Γιώργο Αγγελόπουλο, Γιώργο Αποστόλου και Μαρία Θεοδοσοπούλου, είχαν συνάντηση με την Υφυπουργό Υποδομών και Βουλευτή Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Χριστίνα Αλεξοπούλου, στα γραφεία της στην Πάτρα. Στη συνάντηση αυτή είχαν προσκληθεί εκ μέρους της Ένωσης, αστυνομικοί που υπηρετούν στην Διμοιρία Υποστήριξής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας.

Στη συνάντηση έγινε λεπτομερής ανάλυση του τρόπου λειτουργίας των διμοιριών που ενεργούν στην περιοχή και των συνθηκών που εργάζονται οι Αστυνομικοί που υπηρετούν σε αυτές. Αίτημα της Ένωσης είναι να ιδρυθεί και στην Αχαΐα Τμήμα Αστυνομικών Επιχειρήσεων στα πρότυπα των σχετικών υπηρεσιών που υπάρχουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με ανάλογο εξοπλισμό, εκπαίδευση και μέσα.

Η Υφυπουργός από την πλευρά της δεσμεύτηκε ότι θα προσπαθήσει ως βουλευτής αλλά και ως μέλος και της Κυβέρνησης να προχωρήσει το δίκαιο αίτημα.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr