background img
banner
banner

ΜΠΑΣΚΕΤ: Η ανασκόπηση στον 1ο όμιλο της National League 2 δύο “στροφές” πριν τον 1ο γύρο

ΣΤΟ 5-4 ΚΑΙ ΣΤΗΝ 7η ΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΕΜΕΝΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΜΑΤΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Η τριάδα αγώνων που ακολουθεί θα κρίνει πολλά για το μέλλον του Αστέρα Τέμενης στον 1ο όμιλο της National League 2 που βρίσκεται μόλις δύο αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του 1ου γύρου. Οι “νεοφώτιστοι” στην κατηγορία δοκιμάζονται μετά τις γιορτές στους Γαργαλιάνους, επιστρέφουν στο Αίγιο με τη λήξη του πρώτου γύρου υποδεχόμενοι την ΑΕ Γλαύκου/Εσπέρου στο γειτονικό ντέρμπι και ακολουθεί στην πρεμιέρα του β΄ γύρου το ματς με την Παναχαική στην Πάτρα.

Ο Αστέρας μετά από 9 αγωνιστικές είναι στο 5-4 και στην 7η θέση, θα μπορούσε όμως να ήταν σε καλύτερη μοίρα αν δεν έχανε στις λεπτομέρειες στα δύο τελευταία ματς από τα Ιωάννινα ΣΚ εκτός έδρας και τον Αργοναύτη Νέας Κίου μέσα στο Αίγιο.

Η ομάδα που μέχρι τώρα “κλέβει” την παράσταση στον 1ο όμιλο της Γ Εθνικής, δεν είναι άλλη από την Αχαγιά ’82. Παρότι ξεκίνησε με ήττα στην πρεμιέρα στα Ιωάννινα από το τοπικό IBC, στη συνέχεια μετράει μόνο νίκες ολοκληρώνοντας το τρέχον έτος με το απίθανο 8/8 φιγουράροντας φυσικά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα σκοράροντας 74 πόντους, δεχόμενη 66 πόντους και κερδίζοντας κατά μέσο όρο τα παιχνίδια της με 10 πόντους μετά την 1η στροφή.

Ωστόσο, παρά το γεγονός πως έχουν ξεφύγει στην κορυφή της βαθμολογίας οι Πατρινοί καθόλου ήσυχοι δεν θα πρέπει να νιώθουν αφού σε απόσταση 2 μόλις νικών βρίσκονται τόσο η ΑΕ Δόξα Πύρρου Άρτας (6-3) όσο και ο ΓΣ Γαργαλιάνων (6-3) την ίδια στιγμή που ο Προμηθέας 2014 έχει έναν αγώνα λιγότερο και με νίκη κόντρα στην ΚΑΕ Παραμυθιά θα πλησιάσει στον πόντο. Δεν θα πρέπει να ξεχνάει κανείς επίσης και τις άλλες δύο ομάδες της Πάτρας, τον Γλαύκο Έσπερο και τη Παναχαϊκή που αν και δεν ολοκλήρωσαν το 2023 με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έχουν το υλικό να πάνε πιο ψηλά.

Πολύ δύσκολη υπόθεση είναι και η μάχη της παραμονής, εκεί όπου αφού δεν υπάρχει πρακτικά κάποια μέτρια μηχανή πέραν του ΑΓΣ Ιωαννίνων, που ακόμα δεν έχει καταφέρει να φτάσει στο πρώτο του ροζ φύλλο, αφενός θα δοθεί τεράστια προσοχή στην αποφυγή των θέσεων 11-12, που οδηγούν απευθείας στα τοπικά πρωταθλήματα της χώρας, και αφετέρου ετοιμαζόμαστε για… σφαγή αφού 2 βαθμοί χωρίζουν τις ομάδες από την 4η θέση μέχρι και την 10η.

Το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής (7/1/2024)

Γαργαλιάνοι – Αστέρας Τέμενης
ΑΕ Γλαύκου Εσπέρου – Παναχαϊκή
Αργοναύτης Νέας Κίου – ΑΓΣ Ιωαννίνων
Ιωάννινα ΣΚ – Ιόνιος Κέρκυρας
ΑΕ Δόξα Πύρρου Άρτας – ΚΑΕ Παραμυθιά
Προμηθέας 2014 – Αχαγιά ’82\

Η βαθμολογία
Αχαγιά ’82 17 (8-1)
Δόξα Πύρρου Άρτας 15 (6-3)
________________________________________
Γαργαλιάνοι 15 (6-3)
Προμηθέας 2014 14 (6-2)
Αργοναύτης Νέας Κίου 14 (5-4)
Αστέρας Τεμένης 14 (5-4)
________________________________________
ΑΕ Γλαύκου Εσπέρου 13 (4-5)
Ιωάννινα ΣΚ 13 (4-5)
Παναχαϊκή 13 (4-5)
Ιόνιος Κέρκυρας 12 (3-6)
________________________________________
11. Παραμυθιά 10 (2-6)
12. ΑΓΣ Ιωαννίνων 9 (0-9)


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr