background img
banner
banner

Ξεκίνησαν τα έργα στην οδό Ασ. Φωτήλα

ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΩ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΑΓ. ΛΑΥΡΑΣ Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ – ΜΟΝΟΔΡΟΜΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΕΛΙΚΗΣ

Αλλαγή δεδομένων ισχύει ως προς την κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης καθώς ξεκίνησαν οι εργασίες στην οδό Ασημάκη Φωτήλα, στο τμήμα της από την οδό Ταξιαρχών ως την Κλ. Οικονόμου.

Αυτό σημαίνει ότι ο δρόμος παραμένει κλειστός και η κυκλοφορία εξυπηρετείται με τη χρήση του δρόμου κάτω από την πλατεία Αγ. Λαύρας με χρήση είτε της οδού Ερμού, είτε της  Πολυχρονιάδου και της Εισοδίων που πλέον και μέχρι να ολοκληρωθεί η παρέμβαση, επιβαρύνονται περισσότερο.

Το έργο βέβαια περιλαμβάνεται στην εργολαβία της ανάπλασης των πλατειών του κέντρου και των δρόμων περιμετρικά αυτών και έτσι η οδός Ασ. Φωτήλα θα αποκτήσει την εικόνα του ήδη διαμορφωμένου τμήματος, δηλαδή με διαπλάτυνση των πεζοδρομίων που θα εξυπηρετούν τους πεζούς. Κατ’ επέκταση και για την καλύτερη εξυπηρέτηση της κυκλοφορίας, μονοδρομήθηκε το τμήμα της οδού Ελίκης, από την Β. Κωνσταντίνου ως την Ταξιαρχών, με κατεύθυνση των οχημάτων προς την Β. Κωνσταντίνου.

Δεν λειτουργεί η στάση των Αστικών

Εξαιτίας των έργων στην οδό Ασ. Φωτήλα στο τμήμα της Τρίγωνης Πλατείας, δεν λειτουργεί πλέον και η στάση της Τρίγωνης, όπως ανακοινώθηκε από το Αστικό ΚΤΕΛ Αιγίου. Το επιβατικό κοινό εξυπηρετείται από τη στάση της αφετηρίας (οδός Ελίκης) και από τη στάση στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ, για όλους τους προορισμούς.

Για όλες τις ημέρες της εβδομάδας πλην του Σαββάτου προβλέπεται πορεία του αστικού λεωφορείου στην οδό Νικολάου Πλαστήρα με κατεύθυνση δυτικά και στροφή αριστερά στην οδό Ελίκης. Προβλέπεται με την τοποθέτηση πινακίδων η απαγόρευση στάσης και στάθμευσης τόσο στην στροφή όσο και κατά μήκος της αριστερής λωρίδας της οδού Ελίκης για την απρόσκοπτη κυκλοφορία του λεωφορείου. Επίσης προβλέπεται η τοποθέτηση ελαστικών κώνων και διαγράμμιση «ζέμπρα». Για την ημέρα του Σαββάτου και λόγω ύπαρξης λαϊκής υπαίθριας αγοράς, προβλέπεται η πορεία του λεωφορείου στην οδό Ταξιαρχών και στροφή αριστερά στον μονοδρομημένο πλέον δρόμο Ελίκης, με την τοποθέτηση ελαστικών κώνων και διαγράμμιση «ζέμπρα».
Κατεύθυνση του λεωφορείου προς την Ρήγα Φεραίου με μονοδρόμηση της οδού Ελίκης από το ύψος οδού Ταξιαρχών έως το ύψος της οδού Αιγιαλέως. Προτείνεται η τοποθέτηση κάθετης σήμανσης.

Στροφή δεξιά στην οδό Αιγιαλέως και πορεία προς την οδό Κλεομένους Οικονόμου. Προβλέπεται η τοποθέτηση πινακίδων για την απαγόρευση στάσης και στάθμευσης στην αριστερή λωρίδα της οδού Αιγιαλέως καθώς και τοποθέτηση ελαστικών κώνων και διαγράμμιση «ζέμπρα» στη συμβολή των οδών Ελίκης και Αιγιαλέως και στη συμβολή Αιγιαλέως και Κλεομένους Οικονόμου.

Όσοι κινούνται στο κέντρο πρέπει να οπλιστούν με υπομονή

Στους οδηγούς συνίσταται υπομονή καθώς πρόκειται για ένα κομβικό σημείο του έργου, ενώ το διάστημα που θα ισχύσουν οι νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, σύμφωνα με την τεχνική έκθεση που είχε συνταχθεί και εγκρίθηκε από τα αρμόδια όργανα, είναι είκοσι ημέρες. Σε δεύτερη φάση και για διάστημα 10 ημερών, προβλέπεται η συνέχιση των ρυθμίσεων της πρώτης φάσης και ταυτόχρονα η απαγόρευση κυκλοφορίας στη συμβολή των οδών Ταξιαρχών με Ασημάκη Φωτήλα, για την υλοποίηση των συνδέσεων του δικτύου ομβρίων και του δικτύου ύδρευσης καθώς και την κατασκευή της πλακόστρωσης στη συγκεκριμένη περιοχή, οπότε προβλέπεται, εκτός των μέτρων της προηγούμενης φάσης και η εκτροπή όλες τις κινήσεις των οχημάτων που θα κινούνται επί της Ταξιαρχών στην οδό Κολοκοτρώνη.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr