background img
banner
banner

Συνάντηση Γ. Μπέσκου με τον υπουργό Δικαιοσύνης τη Δευτέρα

ΘΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΙΓΙΟΥ – ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ Η  ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ

«Η διατήρηση του Πρωτοδικείου Αιγίου είναι αδιαπραγμάτευτη. Το Πρωτοδικείο Αιγίου ανήκει στην κοινωνία και όχι στην Παγκόσμια Τράπεζα. Η θέση του είναι εδώ και θα μείνει εδώ. Δεν δεχόμαστε Βούλγαροι και Σέρβοι (που τους έστειλε η Παγκόσμια Τράπεζα) να εισηγούνται για ελληνικό Πρωτοδικείο. Ανήκει σε όλους μας που το υπηρετούμε και ξέρουμε περισσότερα από αυτούς».

Τα παραπάνω βροντοφώναξαν οι δικηγόροι καθώς και όλοι όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δικηγορικού Συλλόγου, στην κινητοποίηση που πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης 13 Δεκεμβρίου στο Πρωτοδικείο Αιγίου. Στα… νεότερα, η συνάντηση που θα έχει την προσεχή Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου στην Αθήνα ο πρόεδρος του Δ.Σ.Α. Γιώργος Μπέσκος με τον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη, απ’ όπου θα φανούν οι προθέσεις του υπουργείου και το κατά πόσο προτίθεται να υπακούσει στις… προσταγές της Παγκόσμιας Τράπεζας και της εισηγητικής επιτροπής.

Η Παγκόσμια Τράπεζα… φάσκει κι αντιφάσκει

΄΄Είναι αδιανόητο να θέλει η Παγκόσμια Τράπεζα  να κλείσει το Πρωτοδικείο Αιγίου όταν έχει κάθε χρόνο πλέον των 3.000 υποθέσεων και τις πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις σε δικαστικό κατάστημα στη χώρα. Η ίδια η Παγκόσμια Τράπεζα αντιφάσκει όταν θέτει ως όρο να κλείνει δικαστικός σχηματισμός όταν έχει κάτω από 2.200 υποθέσεις και δεν έχει εγκαταστάσεις ανάλογες. Άρα η ίδια η Παγκόσμια Τράπεζα με την πρόθεσή της να κλείσει το Πρωτοδικείο Αιγίου, αναιρεί τις αποφάσεις της. Είναι παράλογο να λειτουργεί έτσι και να βάζει μία ολόκληρη περιοχή σε μία τέτοια δοκιμασία΄΄, επισήμανε ο κ. Μπέσκος, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη συγκέντρωση.

Τοποθετήθηκαν ακόμη η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας Μαρία Γιδά, ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Παναγιώτης Γεωργόπουλος, από τον Ιατρικό Σύλλογο Αιγίου ο Αριστείδης Κοκκορές, εκ μέρους των λογιστών ο Ανδρέας Μάρκου και από την Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Αχαΐας ο Παναγιώτης Μαρινόπουλος.

Με πανό στα χέρια, οι δικηγόροι του Αιγίου έστειλαν το μήνυμα ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν το «λουκέτο» του Πρωτοδικείου, το οποίο, όπως τονίστηκε, στηρίζει τον βιοπορισμό τους, συμβάλλει στην απονομή του αγαθού της Δικαιοσύνης και αποτελεί πυλώνα αναβάθμισης της περιοχής και της κοινωνίας. Οι δικηγόροι ξεκαθαρίζουν πως αυτή η έωλη, αντιεπιστημονική και καταδικαστική για τους δικηγόρους και συλλήβδην την τοπική κοινωνία της Αιγιάλειας προαίρεση της Παγκόσμιας Τράπεζας, του υπουργείου Δικαιοσύνης και των Επιτροπών του, δεν θα περάσει.

Ευχαριστίες αλλά και… πικρία για τις απουσίες

Στη συνέχεια, σε ανακοίνωσή του, ο κ. Μπέσκος ανέφερε: ΄΄Ευχαριστούμε όλους όσοι  συμμετείχαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου για τη μη κατάργηση του Πρωτοδικείου Αιγίου.

Παρόντες ήταν εκ του Δήμου, εκπρόσωποι του δημάρχου, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία Γιδά και ο αντιδήμαρχος Νίκος Καραΐσκος (ο δήμαρχος ήταν στις εκδηλώσεις στα Καλάβρυτα για την επέτειο του Ολοκαυτώματος), ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αιγιάλεια Προορισμός» Κώστας Σπηλιοπουλος, τον οποίο και ευχαριστούμε ιδιαίτερα για τη μεσολάβησή του για συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης την επόμενη Δευτέρα. Παρέστη ακόμη ο Δικηγορικός Σύλλογος Πατρών μέσω του προέδρου του κ. Ζούπα. Τη Δημοτική Κοινότητα Αιγίου εκπροσώπησε ο Θεοφάνης Ραμπαβίλας. Ο σύλλογος Φοροτεχνικών Λογιστών Αιγιαλείας εκπροσωπήθηκε από τον κ. Μάρκου, ο Ιατρικός Σύλλογος  Αιγίου από τον κ. Κοκκορέ και το Εργατικό Κέντρο Αιγίου από τον πρόεδρό του Παναγιώτη Γεωργόπουλο όπου ανέγνωσαν ψήφισμα υπέρ της παραμονής του Πρωτοδικείου στην πόλη μας.

Από τα πολιτικά κόμματα, παρόλο που ήταν ενήμερα διά πρόσκλησης σε όλους τους βουλευτές, παραστάθηκε μόνο το ΠΑΣΟΚ και ειδικότερα η νομαρχιακή επιτροπή διά του Παναγιώτη Μαρινόπουλου και η τοπική επιτροπή διά του Γεωργίου Γεωργόπουλου όπου αναγνώστηκε και η σχετική ανακοίνωση. Οι βουλευτές του νομού, όλων των κομμάτων έλαμψαν διά της απουσίας τους όπως και οι λοιπές δημοτικές παρατάξεις παρόλο που εκλήθησαν. Από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος δεν υπήρχε εκπροσώπηση παρ όλο που απεστάλη πρόσκληση στον Περιφερειάρχη.

Την επόμενη Δευτέρα έχει προγραμματιστεί συνάντηση του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου με τον κύριο Υπουργό Δικαιοσύνης. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για να μείνει το Πρωτοδικείο για πάντα στην περιοχή μας΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr