background img
banner
banner

Μία χριστουγεννιάτικη πολιτεία σαν… όνειρο

ΑΝΟΙΞΕ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΤΟ “ΠΑΡΚΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ” – ΖΩΝΤΑΝΕΨΑΝ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ “ΟΝΕΙΡΟΧΩΡΑΣ”

Λαμπερά πρόσωπα, παιδικά χαμόγελα, φώτα, στολίδια, μουσικές, κεράσματα, καλαίσθητες φιγούρες και εγκάρδιες ευχές για να είναι αυτές οι γιορτές οι ομορφότερες από όλες, συντρόφευσαν τη χθεσινή φαντασμαγορική γιορτή για την έναρξη του Πάρκου των Χριστουγέννων. Και είναι αυτή η «Ονειροχώρα» η πιο ονειρεμένη απ’ όλες. Σαν να πέρασε μία νεράιδα και πασπάλισε τα Ψηλά Αλώνια με χρυσές ανταύγειες και λάμψεις, σαν να ύφανε ένα γιορτινό πέπλο αγάπης πάνω από όλη την πόλη, φέρνοντάς τη αυτά τα Χριστούγεννα στο επίκεντρο της Δυτικής Ελλάδας.
Από νωρίς το απόγευμα κι ενώ το έναυσμα δόθηκε από την πλατεία Αγ. Λαύρας, ο κόσμος ήταν πολύς τόσο στα Ψηλά Αλώνια όσο και στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Άγιοι Βασίληδες, ελάφια και ξωτικά έκαναν… σλάλομ ανάμεσα στον κόσμο κι έκαναν τους μεγάλους να εντυπωσιαστούν και τα παιδιά να λατρέψουν αυτό το πεδίο ονείρων, τον μαγικό γιορτινό κόσμο που μετατρέπει το Αίγιο μία χριστουγεννιάτικη αγκαλιά, όπως ανέφερε και ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος κατά τον χαιρετισμό του.

Μία φαντασμαγορική γιορτή

Η Φιλαρμονική Αιγίου έδωσε το πρόσταγμα. Η πύλη του Πάρκου άνοιξε και όλα με μιας έγιναν γιορτή. Στο πάρκο των Χριστουγέννων ζωντάνεψαν τα παραμύθια που εκτυλίχθηκαν στον κήπο των Υψηλών Αλωνίων από το 2012 έως σήμερα. Τα ξωτικά του πάρκου καλωσορίζουν και ξεναγούν τα δρώμενα των παραμυθιών, το Ταχυδρομείο του Άη Βασίλη με τον ίδιο τον άγιο να υποδέχεται τα παιδιά για ευχές και γράμματα, το Λιχουδόσπιτο με ευωδιαστά κεράσματα, το εργαστήριο ζαχαροπλαστικής με λιχουδιές για τα παιδιά, το Νεραϊδόσπιτο με μαγικές μεταμόρφωσης και face painting, οι μπαλονοκατασκευές, το Σπίτι των ευχών, το Σπίτι της αγάπης για προσφορές πολιτών κι άλλες εκπλήξεις.
Γλυκά χριστουγεννιάτικα αρώματα και γεύσεις συνάντησαν την έμπνευση με το ΔΙΕΚ Αιγίου, Τμήμα Τεχνικός Αρτοποιός – Ζαχαροπλάστης να είναι παρόν με υπεύθυνη εκπαιδεύτρια την Ελισάβετ Πίκουλα – Μπομποτσιάρη. Επίσης, προσφέρθηκε παγωτό από την gelateria Δημητρίου.

Χαιρετισμοί και εγκάρδιες ευχές

Μετά την πρώτη περιήγηση και τις χιλιάδες φωτογραφίες με τους ήρωες του Πάρκου, η εξέδρα στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων κέντρισε τα βλέμματα. Η παρουσιάστρια Δήμητρα Αναργύρου καλωσόρισε τον κόσμο, συνοδευόμενη από χαριτωμένα ξωτικά. Η οικοδέσποινα του Πάρκου, πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. και αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας και Παιδείας Διαμάντω Βασιλακοπούλου – Καρτσωνάκη ανέφερε: ΄΄Το επετειακό φετινό Πάρκο αποτελεί μία ιδιαίτερη χαρά για εμάς. Σε κάθε γωνιά της πλατείας Υψηλών Αλωνίων και του Κήπου, μπορείτε να δείτε όμορφα παραμύθια και ιστορίες να ζωντανεύουν, μία μικρή γεύση από τα 12 χρόνια που πέρασαν από τα προηγούμενα Χριστουγεννιάτικα Πάρκα.

Πρόκειται για μία “χριστουγεννιάτικη πολιτεία” που θα τη χαρούμε όλοι. Πολύτιμοι συνεργάτες υπήρξαν τα σχολεία της περιοχής, μέλη Συλλόγων, θεατρικές ομάδες και χρήσιμοι εθελοντές. Έχουμε ετοιμάσει πολλά δρώμενα. Επισκεφτείτε τα σπιτάκια ένα προς ένα, για να δείτε την λεπτομέρεια και τη δουλειά που έχουν επιτελέσει όλοι αυτοί που κόπιασαν για να γίνει ο χώρος, η πιο όμορφη ευχή των Χριστουγέννων. Στο Πάρκο θα βρείτε το “σπίτι των ευχών”, το λιχουδόσπιτο, το νεραϊδόσπιτο, αλλά και το “σπίτι της αγάπης” που μπορεί ο καθένας εκεί να μετάσχει στη μεγάλη γιορτή με προσφορά της αγάπης, από την καρδιά του. Δίνουμε πολύ μεγάλη σημασία στις ευάλωτες οικογένειες της Αιγιάλειας και ο σκοπός μας είναι μέχρι τις 6 Ιανουαρίου να συγκεντρώσουμε όσο περισσότερα τρόφιμα και αγαθά μπορούμε για να τα προσφέρουμε στους ανθρώπους που έχουν πραγματικά ανάγκη. Σας καλώ να συμμετέχετε σε κάθε δράση, προμηθευόμενοι κάποια αναμνηστικά. Το φετινό Πάρκο είναι αφιερωμένο σε όλα τα παιδιά του κόσμου! Ευχαριστώ πολύ τον δήμαρχο κ. Καλογερόπουλο, αλλά και τους αντιδημάρχους που στάθηκαν αρωγοί σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια, για να καταφέρουμε να κερδίσουμε χρόνο και δυσκολίες και να είμαστε έτοιμοι απόψε, εδώ. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εργαζόμενους της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. και όλους τους συνεργάτες, ευχαριστώ προκαταβολικά όλους τους Αιγιαλείς που μετέχουν σε αυτή την προσπάθεια αλλά και τους επισκέπτες που θα βρεθούν αυτές τις ημέρες στο όμορφο και εμβληματικό Πάρκο μας!΄΄.

Η κ. Βασιλακοπούλου – Καρτσωνάκη, ευχαρίστησε τους χορηγούς και διευκρίνισε ότι το Πάρκο, επί καθημερινής βάσης θα είναι ανοιχτό από τις 10 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ, προτείνοντας στον κόσμο να απολαμβάνει τα δρώμενα που θα τελούνται συνέχεια.

“Σας εύχομαι να περάσετε όλοι όμορφα, εύχομαι καλά Χριστούγεννα, με υγεία και ό,τι επιθυμεί ο καθένας! χρόνια πολλά σε όλους!” πρόσθεσε η αντιδήμαρχος γεμάτη αισιοδοξία και καλή διάθεση!

Στη συνέχεια ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος επισήμανε: ΄΄Χρόνια πολλά σε όλα τα παιδιά, σε εμάς τους μικρούς αλλά και τους μικρότερους από εμάς! Είναι ημέρα γιορτής, ημέρα χαράς και αισιοδοξίας. Η γιορτή αυτή ανήκει σε όλον τον κόσμο γιατί είναι η στιγμή της αγάπης. Εύχομαι ειρήνη, πρόοδο, προκοπή και να είμαστε όλοι πάντα καλά, να διασκεδάσουμε, να δημιουργούμε, να μετέχουμε στις δράσεις που αυτές τις ημέρες θα έρθουν, έχοντας το αίσθημα της αγνής αγάπης και να στεκόμαστε δίπλα στους συνανθρώπους μας, δίνοντας ένα τόνο χαράς και διασκέδασης.

Είμαστε εδώ για να προσφέρουμε πολλά και μέσα στα πολύ σοβαρά και τα δύσκολα, να δίνουμε ταυτόχρονα και χαρά σε όλους τους δημότες με τέτοιες εκδηλώσεις όπως αυτή. Υπάρχουν μπροστά μας 20 μέρες για να δείτε, να απολαύσετε, να χαρείτε μαζί με εμάς το υπέροχο, φωτεινό Πάρκο των Χριστουγέννων. Η ατμόσφαιρα της πόλης και η “Ονειροχώρα” ανήκει σε όλα τα παιδιά, τους δημότες, τους επισκέπτες μας. Γινόμαστε όλο και καλύτεροι κάθε χρόνο. Δεν είναι μόνο τα 12 χρόνια που γιορτάζουμε απόψε με επετειακό τρόπο, αλλά και κάτι παραπάνω. Χρειαζόμαστε τη βοήθεια όλων σας για να πάμε ακόμα καλύτερα στο μέλλον και να είμαστε μία χριστουγεννιάτικη αγκαλιά!΄΄.

Κάπου εκεί, ανάμεσα στο πλήθος και ο δημιουργός των κατασκευών του Πάρκου, ο εικαστικός Αλέξης Ασημακόπουλος, ο οποίος εξέφρασε στο Protionline.gr την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα: “Ελπίζω να περάσει όμορφα όλος ο κόσμος που τιμά απόψε αυτή τη μεγάλη γιορτή της πόλης. Είναι ένα επετειακό Χριστουγεννιάτικο Πάρκο και θεωρώ πως κάναμε μία επίπονη προσπάθεια για να πάνε όλα καλά, το φορτίο ήταν αρκετά βαρύ, ο χρόνος ιδιαιτέρως λίγος, αλλά τα καταφέραμε με κόπους, με μόχθο αλλά και με το πιο σημαντικό συστατικό που ήταν η αγάπη. Είμαι ευχαριστημένος γιατί αγαπώ αυτό που κάνω και δίνομαι κυριολεκτικά σε αυτό που κάνω. Ας απολαύσουμε όλοι μαζί αυτά τα Χριστούγεννα με την πιο πολύτιμη ευχή που βγαίνει από την καρδιά όλων μας: Την αγάπη!”.

Θέαμα και μουσική

Στη συνέχεια, τα βλέμματα έκλεψαν οι σαλτιμπάγκοι με εντυπωσιακά νούμερα. Όσο για τον ουρανό, πλημμύρισε με βεγγαλικά που μετέφεραν τη λάμψη του Πάρκου εκεί ψηλά, πλάι στον Πύργο των Υψηλών Αλωνίων. Η βραδιά έκλεισε με το συγκρότημα Alcatrash που παρουσίασε ποπ ρυθμικό πρόγραμμα.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr