background img
banner
banner

Ανακατεύει την τράπουλα ο Ν. Φαρμάκης

ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ –ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ Χ. ΜΠΟΝΑΝΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΕΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σε δύο φάσεις, σήμερα Τετάρτη 3 του μηνός στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στις 3.00 μμ. στην αίθουσα συνεδριάσεων στην Πάτρα (Ν.Ε.Ο. Πατρών – Αθηνών & Αμερικής) και την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου αναμένεται να οριστικοποιηθεί η νέα σύνθεση της ομάδας διοίκησης του Νεκτάριου Φαρμάκη για την αυτοδιοκητική περίοδο 2024-2028.

Κατά την πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την οποία συγκαλεί ο Χαράλαμπος Μπονάνος ως πλειοψηφών σύμβουλος της μεγαλύτερης Περιφερειακής Ενότητας, θα έχουμε την εκλογή και συγκρότηση του προεδρείου, με την ψήφιση των τακτικών και αναπληρωματικών μελών της Περιφερειακής Επιτροπής.

Δύο ώρες νωρίτερα ο επανεκλεγείς Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας καλεί την ομάδα του και αναμένεται να ανακοινώσει την πρόταση του για το νέο πρόεδρο του Περιφερειακού αλλά και τα πρόσωπα της Περιφερειακής Επιτροπής από τα οποία θα κριθεί εν πολλοίς και ο κορμός της ομάδας με τους νέους Αντιπεριφερειάρχες.

Ο νέος πρόεδρος του Περιφερειακού

Στη θέση του προέδρου στο Περιφερειακό Συμβούλιο θα προταθεί και πάλι Αιτ/νας σύμβουλος, ο δικηγόρος Χρήστος Παϊσιος (φωτο), σε αντικατάσταση της Μαρίας Σαλμά η οποία αποχώρησε. Ο 56χρονος δικηγόρος είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών, με αυτοδιοικητική εμπειρία καθώς διετέλεσε Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπακτίας, έχει υπάρχει πολιτευτής της ΝΔ στην Αιτ/νια και είναι εν ενεργεία πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου. Διαθέτει μεγάλη συνδικαλιστική εμπειρία.

Αναπληρωτής με νέους «χωρικούς»

Ο Νεκτάριος Φαρμάκης έχει ήδη καταλήξει και για τους τρεις «χωρικούς» Αντιπεριφερειάρχες και πολλούς από τους θεματικούς Αντιπεριφερειαρχών, ανά τομέα, από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας. Ο μέχρι σήμερα Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Έργων Θανάσης Μαυρομάτης μετακινείται στο Μεσολόγγι στην έδρα της Π.Ε. Αιτ/νιας και ο μέχρι σήμερα Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού Νίκος Κοροβέσης μετακινείται Πύργο, στην έδρα της Π.Ε. Ηλείας.

Στην Αχαΐα, υπάρχουν δύο σενάρια. Να παραμείνει στο διοικητήριο της Π.Ε. στην οδό Πανεπιστημίου στην Πάτρα ο Χαράλαμπος Μπονάνος ή να αναβαθμιστεί ως Αναπληρωτής Περιφερειάρχης.

Αν υπερισχύσει το δεύτερο σενάριο για την έδρα του χωρικού Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. επικρατέστεροι θα είναι οι Ανδρέας Φίλιας και Φωκίων Ζαΐμης.

«Καραμπόλες» με τους θεματικούς

Εκτός από τις Αντιπεριφέρειες Τουρισμού και Έργων που πρέπει να αποκτήσουν νέο πρόσωπο, η μετακίνηση του κ. Μπονάνου και η αναβάθμιση ενός εκ των κ.κ. Ζαΐμη ή Φίλια στο διοικητήριο της Πανεπιστημίου, ανοίγει θέμα με νέα πρόσωπα στις Αντιπεριφέρειες Οικονομικών, Επιχειρηματικότητας ενώ νέος Αντιπεριφερειάρχης αναμένεται και στον τομέα Διοίκησης.

Συζητείται ακόμη η σύσταση τριών νέων άμισθων Αντιπεριφερειών μεταξύ των οποίων θα είναι τα χαρτοφυλάκια Δημόσιας Υγείας, Πρωτογενούς Ανάπτυξης και ΕΣΠΑ. Το χαρτοφυλάκιο της Υγείας που διατηρεί ο κ. Μπονάνος μάλλον θα περάσει στην Άννα Μαστοράκου, νεοεκλεγείσα σύμβουλο και πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου της Πάτρας.

Θεόδωρος Βασιλόπουλος και Γιαννόπουλος Βασίλειος από Ηλεία είναι νυν Αντιπεριφερειάρχες που διεκδικούν επίσης την παραμονή τους στο σχήμα, με τα χαρτοφυλάκια Αγροτικής Ανάπτυξης και Έργων.

Από την Αχαΐα θέσεις Αντιπεριφειάρχη, έμμισθες ή άμισθη φαίνεται να διεκδικούν οι Αντωνόπουλος Τάκης, Γεωργία Ντάτσικα, Λυκούργος Σταυρουλόπουλος και Αριστείδης Τηλιγάδης (ο Αιγιώτης Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου).


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr