background img
banner
banner

Θ.Ε.Α.: Αποκαλύπτουν τα… μυστικά της παράστασης τρεις από τους ηθοποιούς

ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Η ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΟΥ «TOC SHOW» ΑΠΟ ΤΗ Θ.Ε.Α.

Η παρουσίαση μίας νέας θεατρικής παράστασης από τη Θεατρική Έκφραση Αιγίου, πάντα αποτελεί σημαντικό γεγονός για τα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου, πολλώ μάλλον για το θέατρο. Στην περίπτωση του έργου «Toc Show», μπορεί να μετρήσει κανείς πάρα πολλούς λόγους για να μην το χάσει: Είναι μία μουσική κωμωδία με «πινελιές» του ευφάνταστου καλλιτέχνη Θανάση Θεολόγη που σκηνοθετεί ξανά στο Αίγιο, θα προσφέρει γέλιο εν αφθονία, ενώ ο εννεαμελής θίασος αποτελεί ένα κράμα παλιών και νέων του τοπικού θεάτρου που έχουν βαλθεί να μας ξετρελάνουν!

Η πρεμιέρα του έργου είναι την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου, στις 9.15 το βράδυ στο Πολύκεντρο Συνεδριακό Κέντρο, ενώ οι παραστάσεις θα συνεχιστούν στον ίδιο χώρο με την ίδια ώρα έναρξης, το Σάββατο 20, την Κυριακή 21, τη Δευτέρα 22, την Παρασκευή 26, το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Ιανουαρίου.

Το Protionline.gr βρέθηκε σε μία από τις τελευταίες πρόβες και συνάντησε τρεις από τους ηθοποιούς της παράστασης. Κάθε ένας από αυτούς αποκάλυψε τη σχέση του με το «θεατρικό σανίδι», μίλησε για το έργο, την προετοιμασία της παράστασης και τον χαρακτήρα που υποδύεται.

Αντωνία Παπαχριστοδουλοπούλου: ΄΄Χρειαζόμαστε να ελαφρώσουμε κάπως το… μέσα μας, να γελάσουμε, να ξεχαστούμε΄΄

Για την Αντωνία Παπαχριστοδουλοπούλου, το «Toc Show» είναι η τρίτη θεατρική παράσταση στην οποία παίρνει μέρος. Αυτή τη φορά με την Θεατρική Έκφραση Αιγίου» (ΘΕΑ). Υπήρξε μέλος των «Μονολόγων» και της «Θεατρικής Ομάδας ΠολυΤεχνείου», πριν αρκετό καιρό. ΄΄Είναι για εμένα πρόκληση, μετά από 12 χρόνια, να δω αν τελικά θα με αντέξει ξανά η σκηνή!΄΄, αναφέρει με χιούμορ, προϊδεάζοντάς μας για το τι θα ακολουθήσει επί το έργον. ΄΄Πίστευα ότι η σχέση μου με τα θεατρικά δρώμενα της πόλης μας είχε τελειώσει, αν και πάντα έψαχνα να… ξαναπιάσω το νήμα, μέχρι που συνάντησα τον Θανάση Θεολόγη, για να πιούμε απλά έναν καφέ. Μου είπε πως θα συνεργαζόταν με τη Θ.Ε.Α., και μου πρότεινε να τον ακολουθήσω. Δεν είναι εύκολο να πεις όχι σε με τέτοια πρόταση. Αφενός γιατί το όνομα του Αιγιώτη σκηνοθέτη είναι από μόνο του μια εγγύηση, και αφετέρου γιατί από πάντα ήθελα να μπω στην παρέα της Θ.Ε.Α. Για όλα τελικά υπάρχει σωστός χρόνος για να γίνουν!΄΄, αναφέρει η ίδια.

Όσο για τους λόγους που την οδήγησαν να… ανέβει και πάλι στη σκηνή, σημειώνει: ΄΄Εκπέμπει λάμψη το θέατρο, εκπέμπει μαγεία. Σου εντείνει τις αισθήσεις, σου καθαρίζει την ψυχή, σου ξυπνά το σώμα! Το θέατρο εμπεριέχει τη λογοτεχνία, την ποίηση, τη μουσική, τον χορό… Ανοίγοντας κάθε βράδυ την πόρτα του «Πολύκεντρου» για να πάω στην πρόβα, μένουν πίσω όλα όσα με βαραίνουν. Δεν είναι αυτό μαγικό;΄΄.

«Αλήθεια, γιατί να πάμε να δούμε την παράσταση;», ήταν το επόμενο ερώτημα, με την Αντωνία Παπαχριστοδουλοπούλου να απαντά: ΄΄ Πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις για μια άρτια παράσταση που εμείς ευχαριστιόμαστε σε κάθε πρόβα, και που ο κόσμος πρέπει να δει. Χρειαζόμαστε να ελαφρώσουμε κάπως το… μέσα μας, να γελάσουμε, να ξεχαστούμε. Αυτό ας κάνουμε λοιπόν! Για τον ρόλο μου στο «Toc Show», δεν θα σας πω! Θα χαλάσει η έκπληξη! Τα υπόλοιπα επί σκηνής!΄΄.

Δημήτρης Μουρτζούχος: “Οι θεατές θα γελάσουν, ίσως πάρουν και μερικούς προβληματισμούς”

Μιλώντας για το έργο, ο Δημήτρης Μουρτζούχος επισημαίνει: ΄΄Είναι μία σουρεαλιστική τηλεοπτική κωμωδία 90’s και το κοινό αυτό πρέπει να περιμένει. Όποιος θα έρθει, θα έρθει για να γελάσει και να διασκεδάσει και ίσως πάρει μερικούς προβληματισμούς για το σπίτι΄΄.

Γιατί όμως ο ίδιος παίζει θέατρο; Όπως τονίζει, ΄΄πάντα μου άρεσε η υποκριτική. Όταν ήμουν μικρός είχα άλλες προτεραιότητες. Τώρα έχω τις παραστατικές τέχνες στη ζωή μου, σαν τρόπο εκτόνωσης και έκφρασης΄΄.

Ερωτηθείς τέλος για τον ήρωα που ενσαρκώνει, λέει: ΄΄Ο ρόλος μου είναι αυτός του Φρεντ. Έχει οργανώσει μία συνεδρία και θέλει να πάρει και ο ίδιος μέρος! Ενώ είναι ύπουλος πρέπει να θυμόμαστε ότι είναι ένας άρρωστος άνθρωπος΄΄.

Υρώ Καραμανόγλου: ΄΄Όλοι μπορούμε να νικήσουμε τους «δαίμονές» μας υπό συγκεκριμένες συνθήκες΄΄

Γνωστή από την ενασχόλησή της με τη μουσική αλλά και με το θέατρο, η Υρώ Καραμανόγλου δηλώνει «παρούσα» και σε αυτό το εγχείρημα της Θ.Ε.Α. ΄΄Ως μουσικός και τραγουδίστρια πάντοτε είχα μια καλή σχέση με τη σκηνή. Ωστόσο πάντα θαύμαζα τους ανθρώπους που ασχολούνταν με το θέατρο, καθώς έβρισκα μαγικό το να μπορείς να υποδύεσαι κάποιον άλλον. Κάποιον, που μπορεί να είναι εκ διαμέτρου αντίθετος με εσένα, τα πιστεύω σου, τις αξίες σου… Γνωρίζοντας μέλη της Θ.Ε.Α. και παρακολουθώντας την ομάδα εκ τω έσω «κόλλησα το μικρόβιο» και θέλησα να συμμετέχω ενεργά. Είμαι στη Θ.Ε.Α. από το 2016. Δεν παλιώνει ποτέ αυτό που νιώθεις όταν αναμετριέσαι με τον ρόλο σου. Το θέατρο είναι η ψυχοθεραπεία μου. Μπορεί να υπάρχει κούραση και άγχος στην όλη διαδικασία, αλλά το αίσθημα πληρότητας στις πρόβες και τις παραστάσεις είναι μεγαλειώδες΄΄, αναφέρει η ίδια, ερωτηθείσα από τo Protionline.gr για τη σχέση της με τον «μαγικό κόσμο» του θεάτρου.

Επιπλέον, αναφορικά με τη συνεργασία με τον Θανάση Θεολόγη, σημειώνει: ΄΄Ξεκινώντας αναζητήσεις για νέο έργο, ήρθε η πρόταση να μας σκηνοθετήσει ο Θανάσης Θεολόγης. Εντυπωσιάστηκα, καθώς γνωρίζω την πορεία του και φυσικά ήθελα να συνεργαστώ μαζί του. Για μένα υπήρξε δάσκαλος. Είναι εκπληκτικό να βλέπεις ανθρώπους τη στιγμή της δημιουργίας. Η συνεργασία μας ήταν πολύ καλή και πάντοτε είχε ένα μαγικό τρόπο να διώχνει το άγχος΄΄.

Ποιος είναι όμως ο ρόλος της σε αυτό το «Toc Show» και γιατί μας συστήνει ανεπιφύλακτα την παράσταση; ΄΄Υποδύομαι την Κάντια. Μια γυναίκα μικροβιοφοβική που προσπαθεί να καταπολεμήσει τη φοβία της κι έτσι αποφασίζει να κλείσει ραντεβού σε έναν ειδικό γιατρό. Πρόκειται για μια μουσική κωμωδία.

Υπάρχει μουσική (προφανώς), κέφι και ξεκαρδιστικές ατάκες. Μέσα από την υπερβολή που υπάρχει στους χαρακτήρες και τις καταστάσεις που βιώνουν, το κοινό θα ταυτιστεί ως ένα βαθμό, θα γελάσει με τους ήρωες και θα φύγει με την πεποίθηση ότι όλοι μπορούμε να νικήσουμε τους «δαίμονές» μας υπό συγκεκριμένες συνθήκες΄΄, επισημαίνει η Υρώ Καραμανόγλου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr