background img
banner
banner

«Νοσηρός εγκέφαλος» πυροβόλησε σκύλο στις Δάφνες

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΥ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΤΟ ΑΜΟΙΡΟ ΖΩΟ – ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ

Σοκ, οργή και θλίψη προκαλεί η αποτρόπαια πράξη πυροβολισμού σκύλου στο ορεινό χωριό Δάφνες Αιγιαλείας. Το τετράποδο βρέθηκε με δύο σφαίρες στην πλάτη σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση. Αμέσως επιλήφθηκαν Φιλοζωικός Σύλλογος και Τμήμα Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς Δήμου Αιγιαλείας και υπεβλήθη σε χειρουργείο. Επίσης, έχει κατατεθεί μήνυση και αναζητείται ο αδίστακτος δράστης.

Το κυνηγόσκυλο, που δεν έχει ηλεκτρονική σήμανση, βρέθηκε στις Δάφνες πριν έξι ημέρες σε πάρα πολύ κακή κατάσταση. Με μέριμνα του αρμόδιου Τμήματος του δήμου, το άμοιρο ζώο μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες στο κτηνιατρείο του Μιχάλη Παπαδημητρίου στο Αίγιο και εν συνεχεία στο κτηνιατρείο της Ελένης Μπουρδάκου στην Πάτρα προκειμένου να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση.

Κατά τη γνωμάτευση της κτηνιάτρου, εικάζεται ότι το όπλο ήταν κυνηγετικό και ο πυροβολισμός έγινε σχεδόν εξ επαφής… Το σκυλί είναι σε κρίσιμη κατάσταση, έχει εκτεταμένη ζημιά, λείπει όλη η μυϊκή μάζα της ωμοπλάτης, είναι στον ορό και τρέφεται με σύριγγα.

Όποιος είδε κάτι να το πει έστω και ανώνυμα…

Για άλλη μία φορά ο Φιλοζωικός Σύλλογος καλείται να αναλάβει ακόμα ένα περιστατικό κακοποίησης. Υπέβαλε ήδη μήνυση κατ’ αγνώστων και ζήτησε την άμεση επέμβαση της Αστυνομίας για την “εξιχνίαση του περιστατικού αλλά και των προηγούμενων μαζικών δηλητηριάσεων και πυροβολισμών που έχουν λάβει χώρα στο ίδιο χωριό στο παρελθόν, ώστε να βρεθούν οι ένοχοι που κατ’ εξακολούθηση κακοποιούν ζώα και  δυσφημίζουν ένα ολόκληρο χωριό”, όπως αναφέρεται από τον Σύλλογο «Τα Φιλαράκια». Μάλιστα, ζητά αν οποιοσδήποτε γνωρίζει κάτι για το περιστατικό να ειδοποιήσει τον Σύλλογο έστω και ανώνυμα στο 6942523268.

Μπορούμε όλοι να στηρίξουμε την προσπάθεια

H κατάσταση της υγείας του σκύλου μέχρι ώρας είναι σταθερή και το ότι πέρασε το κρίσιμο 48ωρο δίνει ελπίδες ότι θα επιζήσει, ωστόσο η νοσηλεία θα είναι μεγάλη. Όποιος μπορεί να βοηθήσει για τη νοσηλεία, φάρμακα και τις επεμβάσεις του, μπορεί να καταθέσει οποιοδήποτε ποσό στο λογαριασμό του Συλλόγου με την αιτιολογία «πυροβολισμός Δάφνες». Τράπεζα Πειραιώς: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ IBAN: GR50 0172 5130 0055 1308 9073 133


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr