background img
banner
banner

Κοπή πίτας με πλούσιο προγραμματισμό δράσης από την Ομοσπονδία Συλλόγων Αιγιάλειας

ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΔΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Το όραμα των πρωτεργατών της Ομοσπονδίας Συλλόγων Αιγιάλειας πριν από τέσσερα χρόνια, να ευθυγραμμιστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι σύλλογοι, αυξάνοντας τη δυναμική και δίνοντας προοπτική στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της περιοχής, φαίνεται πως παίρνει «σάρκα και οστά» κι αυτό ήταν εμφανές στην προχθεσινή εκδήλωση για την κοπή πίτας της Ομοσπονδίας, που έλαβε χώρα στο κατάστημα «Αλάτι και πιπέρι» στην Άβυθο. Τη διάθεσή του για συνεργασία και στήριξη των συλλόγων δίκαια, αντικειμενικά και αξιοκρατικά, εξέφρασε στην ίδια εκδήλωση και ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος.

Μέλη, φίλοι των συλλόγων – μελών της Ομοσπονδίας και πλήθος κόσμου έδωσαν το «παρών» στην όμορφη συνάντηση, μέσα από την οποία προέκυψαν κυρίως δύο άξονες: Αφενός ο σχεδιασμός και οι στόχοι της Ο.Σ.Α. για τη νέα χρονιά, έτσι όπως εκφράστηκαν διά στόματος του προέδρου της Σταύρου Καραδημητρόπουλου και αφετέρου η πρόθεση του δημάρχου να επιχορηγεί ο δήμος τους συλλόγους, ανάλογα με το έργο που έχουν υλοποιήσει.

Σταθερή διάθεση συνεργασίας

΄΄Υπήρξε μία σύμπνοια σε επίπεδο φορέων της περιοχής και όπως αποδεικνύεται, πολύ γρήγορα και σωστά, η συνεργασία μεταξύ της Ομοσπονδίας Συλλόγων και του Δήμου Αιγιάλειας, είναι άψογη. Έχουμε καταφέρει να είμαστε πέρα και πάνω από πολιτικές και κομματικές ταυτότητες, στοχεύουμε στο ίδιο πράγμα, δηλαδή στον πολιτισμό και αυτό, είναι η στάση ζωής που σκοπεύουμε να ακολουθήσουμε. Η αυτοβελτίωση είναι αυτοσκοπός μας, ο πολιτισμός είναι η συνεργασία και η κατανόηση. Αυτό, μας έφερε ως εδώ και αυτό θα μας πάει και στην επόμενη μέρα. Έχουμε ήδη πάρει απόφαση για πολύ περισσότερες δράσεις και πιο εντατική προσπάθεια προβολής΄΄, ανέφερε ο δήμαρχος στον χαιρετισμό του, ενώ τόνισε ότι ο τουρισμός, ο αθλητισμός και η ανάπτυξη των πολιτιστικών δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων θα είναι από τα κύρια θέματα στην ατζέντα της Δημοτικής Αρχής την ερχόμενη πενταετία. Σημείωσε δε, ότι η νέα συνεργασία με τους συλλόγους, περιλαμβάνει βοήθεια από τον Δήμο ενισχύοντας την ποιότητα των επερχόμενων εκδηλώσεων που κάνει κάθε φορέας και επιπλέον θα προτείνει να είναι ποσοστό επί των δαπανών από τον φορέα που θα θέλει να συνεργαστεί με τον Δήμο Αιγιάλειας.

΄΄Προτείνω η εκάστοτε επιχορήγηση να είναι αναλογική της δυναμικής και των δαπανών που έγιναν το προηγούμενο έτος από ίδια μέσα, υπόσχομαι το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και πλαίσιο στήριξης. Η κατανομή θα γίνεται πιο αντικειμενικά και πιο δίκαια αφού ο στόχος είναι κοινός. Αυτό ονομάζεται ανάπτυξη και επιτυχία. Θα πετύχουμε το 2024 και βεβαιώνω τον πρόεδρο της Ο.Σ.Α. ότι οι δραστηριότητες θα είναι τέτοιες που θα δημιουργούν πάντα τεκμήριο κάποιας καλής επιχορήγησης και αναλογικής στήριξης΄΄, συμπλήρωσε ο κ. Καλογερόπουλος.

Ενίσχυση δυναμικής

΄΄Το όραμα του 2020 να έρθουν οι Σύλλογοι κοντά και να συντονιστούν σε μία κοινή προσπάθεια, έχει πλέον γίνει πραγματικότητα. Αναδεικνύεται η πολιτιστική κουλτούρα της περιοχής μας σωστά και δυναμικά και ευχαριστώ και τα 12 μέλη μας, τους εκατοντάδες ανθρώπους των τοπικών συλλόγων που λειτουργούν υπό τη σκέπη μας και που συμβάλλουν σε αυτό, που δεν σταματούν και προχωρούν δυναμικά στη νέα εποχή της Ομοσπονδίας. Ο covid-19 ήταν μία περίοδος που καθυστέρησε τις δράσεις που θέλαμε για να επιτύχουμε περισσότερα, όμως τα καταφέραμε και εκεί, με δυνατές και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις. Πλέον οι δράσεις μας αποκτούν το νόημα της νέας εποχής για την Ο.Σ.Α.΄΄ τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Αιγιάλειας Σταύρος Καραδημητρόπουλος. Εν συνεχεία ανέφερε ότι οι συνεργασίες με δεκάδες φορείς, οι κοινές δράσεις με το υπουργείο, το πλαίσιο σύμπνοιας με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος αλλά και η συνεργασία με πολλούς και διάφορους δήμους της χώρας, θα αποτελέσουν περαιτέρω κίνητρο ανάπτυξης για την περιοχή και προσέλκυσης νέων επισκεπτών. ΄΄Έχουμε οργανώσει και την ιστοσελίδα μας και το προηγούμενο έτος πραγματοποιήσαμε φόρουμ επικοινωνίας και δράσεις, επενδύοντας στις νέες τεχνολογίες. Πραγματοποιήσαμε ημερίδες και καινοτομικά στοιχεία με γνώμονα την εξέλιξη και είμαστε πολύ περήφανοι για αυτό΄΄, είπε ακόμη ο κ. Καραδημητρόπουλος.

Απολογισμός και στόχοι

Αμέσως μετά, ανέφερε ότι το έχουν έτος θα είναι ακόμα πιο επιτυχημένο από το προηγούμενο και πως πρόκειται να διοργανωθούν πολλές δράσεις εξωστρέφειας, έτσι ώστε η Ομοσπονδία να γίνει η αφορμή να αυξηθεί η επισκεψιμότητα και ο τουρισμός: ΄΄Θέλουμε να είμαστε κόμβος ανταλλαγής ιδεών και έχουμε πολλές προτάσεις. Διαθέτουμε το μεράκι για να δουλέψουμε αρκετά. Επιπλέον έχουμε την ανάγκη για την ένταξη νέων Συλλόγων για να ακουστεί πιο δυνατά η φωνή μας και να εδραιώσουμε την μεγάλη πολιτιστική προσπάθεια που γίνεται και φέτος σε όλα τα επίπεδα΄΄.

Κλείνοντας, ο κ. Καραδημητρόπουλος ανέφερε ότι οι επικείμενες εκλογές της Συνομοσπονδίας Συλλόγων Ελλάδας που πρόκειται να γίνουν τον ερχόμενο Μάρτιο, θα πρέπει να γίνουν πόλος έλξης ένταξης νέων φίλων και μελών. ΄΄Ο στόχος είναι να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόβλημα και να προσελκύσουμε νέα μέλη του συλλόγου μας, να ενταχθούν ακόμα περισσότεροι σύλλογοι, να γίνει πιο μεγάλη και επιτυχημένη η μεγάλη και αποδοτική ομάδα μας. Έχουμε ανάγκη κάθε φορέα κάθε σωματείο, κάθε σύλλογο΄΄ ανέφερε, επισημαίνοντας ότι το ευρύτερο κοινωνικό και πολιτιστικό κάλεσμα είναι η νέα πρόταση της Ο.Σ.Α. για το βήμα στην σύγχρονη εποχή.

Παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Φίλιας, οι αντιδήμαρχοι Τάκης Ανδριόπουλος και Πάνος Αγγελόπουλος, η εκπρόσωπος της υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Θεώνη Σταθοπούλου όπου διάβασε και μήνυμα της Χριστίνας Αλεξοπούλου. Επίσης μήνυμα διάβασε και ο εκπρόσωπος του βουλευτή Ανδρέα Κατσανιώτη, Αρης Πατσόπουλος
Ακολούθησε δείπνο σε όμορφη ατμόσφαιρα με συζητήσεις και ανταλλαγή απόψεων.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr