background img
banner
banner

Μπήκε ο αγωγός για τα όμβρια στη Ροδοδάφνη

ΚΑΤΑΛΑΓΙΑΣΕ Η ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΟΥ ΦΟΒΟΥΝΤΑΝ ΓΙΑ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ

Σε μία παρέμβαση σημαντική και ιδιαίτερης σημασίας, που… περίμενε να ολοκληρωθεί περίπου πέντε χρόνια, προχώρησαν η εταιρεία Ολυμπία Οδός και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος στην κοινότητα Ροδοδάφνης, με τον ερχομό του 2024. Το έργο αφορά την τοποθέτηση αγωγού όμβριων υδάτων που έρχεται να… ησυχάσει τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι θορυβημένοι στο άκουσμα της κλιματικής αλλαγής φοβούνταν για την πρόκληση πλημμυρών.

Ο αγωγός τοποθετήθηκε με επιτυχία κατά μήκος της παλαιάς εθνικής οδού στο ύψος της θέσης «Μπακαρέτσου», έπειτα από πολυετή αναμονή και πρόκειται να ωφελήσει περίπου τέσσερις οικογένειες άμεσα, αλλά και έμμεσα δεκάδες κατοίκους ακόμα, αφού πολλές φορές το συγκεκριμένο σημείο και λόγω έντονων βροχοπτώσεων και καιρικών συνθηκών, είχε παρουσιάσει προβλήματα στο οικισμό, όπου έγινε η συγκεκριμένη παρέμβαση.

Το έργο ανήκει κατά το ήμισυ στην Ολυμπία Οδό, ενώ το υπόλοιπο 50% ανήκει στην Περιφέρεια.

Ο εργολάβος που είχε αναλάβει την παρέμβαση, ολοκλήρωσε χθες Τετάρτη 3 Ιανουαρίου τις εργασίες και έτσι, ένα σημείο που παλαιότερα δημιουργούσε προβλήματα, πλέον θα λειτουργεί ικανοποιητικά και αποτελεσματικά. Να σημειωθεί ότι, για την Π.Δ.Ε. την υπόθεση χειρίστηκε ο κ. Φλωράτος και αφορά περίπου 10-12 κατοίκους, οι οποίοι πολλές φορές είχαν έρθει σε… απόγνωση, αφού ο συγκεκριμένος αγωγός του νερού, ενίοτε λόγω έντονων βροχοπτώσεων αλλά και υγρασίας, φράκαρε, με το αυλάκι να μην μπορεί να διώξει τα νερά.

Ικανοποιημένος ο πρόεδρος που έστω και τώρα το αίτημα εισακούστηκε

΄΄Έχουν περάσει περίπου 5 χρόνια από την πρώτη αίτηση που είχα κάνει προσωπικά, για να γίνει αυτό το έργο του συγκεκριμένου αγωγού. Είμαστε στην ευχάριστη θέση – επιτέλους – να το απολαμβάνουμε! «Κάλιο αργά παρά ποτέ», συνεχίζονται τα μεγάλα και μικρά έργα στην Κοινότητά μας και η έναρξη της καινούριας θητείας, μας δίνει το επιπλέον ερέθισμα να κάνουμε ακόμα περισσότερα πράγματα και να “οδηγήσουμε” την περιοχή της Ροδοδάφνης στη νέα εποχή, αυτήν της ευημερίας και της ανάπτυξης που ούτως ή άλλως, της αξίζει να ζει. Ευχαριστούμε όσους βοήθησαν για την ολοκλήρωση του έργου΄΄ τόνισε ο πρόεδρος της κοινότητας Ροδοδάφνης Γιώργος Παλαιολογόπουλος, μιλώντας στo Protionline.gr για το έργο εγκατάστασης του αγωγού και την συλλογή των όμβριων υδάτων, συνολικού μήκους 100 περίπου μέτρων.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr