background img
banner
banner

Πρώτο μέλημα το ζήτημα της βελτίωσης στέγασης των ειδικών σχολείων

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

Επαφές με τους εκπροσώπους των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης έχει ξεκινήσει ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Ελευθεριώτης «χτίζοντας» την αντιδημαρχία Παιδείας με τη βαρύτητα αλλά και την ευαισθησία που χρειάζεται αυτός ο τόσο σημαντικός τομέας. Προχθές, έγινε μία πρώτη αλλά ιδιαιτέρως ουσιαστική επαφή με τους εκπροσώπους του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιαλείας όπου ελήφθη απόφαση συνεργασίας ούτως ώστε να επιτευχθεί η αναβάθμιση της ποιότητας εκπαίδευσης στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμος είναι υπεύθυνος για τις υποδομές, τον εξοπλισμό και την καθαριότητα των σχολείων, με ρυθμιστικά «εργαλεία» τις δύο Σχολικές Επιτροπές, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η λειτουργία των οποίων ωστόσο μετρά… μήνες, αφού βάσει νόμου είναι σε ισχύ ως τις 29 Ιουνίου. Από τις 30 Ιουνίου το «βάρος» της λειτουργίας των σχολείων τόσο στην Πρωτοβάθμια όσο και στη Δευτεροβάθμια, μετατοπίζεται στην αντιδημαρχία Παιδείας.

Η συνάντηση της Τετάρτης έλαβε χώρα στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας στην οδό Κλεομένους Οικονόμου, εκεί όπου θα διατηρηθεί και το γραφείο της αντιδημαρχίας Παιδείας για τις ανάγκες της οποίας θα αξιοποιηθεί και ο χώρος της Δευτεροβάθμιας της οποίας προεδρεύει ο Επαμεινώνδας Δούλος.

Γνώστης των θεμάτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην περιοχή και με την ιδιότητα του προέδρου της αντίστοιχης Σχολικής Επιτροπής του δήμου, ο κ. Ελευθεριώτης εξέλαβε σοβαρά υπόψη τα όσα τέθηκαν από την πρόεδρο Αθηνά Σκανδάμη και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου. Άπαντες δε κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι πρέπει να δοθεί βαρύτητα στον τομέα της Ειδικής Αγωγής και στη στέγαση των σχολικών μονάδων της στην περιοχή.

Θα εξεταστεί το ενδεχόμενο αξιοποίησης κλειστών σχολείων

΄΄Καταλήξαμε στο ότι πρέπει να είμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες στην κατεύθυνση της αναβάθμισης της ποιότητας εκπαίδευσης στην περιοχή μας. Θα συνεργαστούμε για να «περπατήσουμε» κάποια πράγματα που θα σχεδιάσουμε από κοινού. Πρωταρχικό μας μέλημα, δεδομένης της ανάγκης που υπάρχει στην περιοχή, είναι να βελτιώσουμε τις συνθήκες στέγασης των ειδικών σχολείων. Ας μην ξεχνάμε ότι το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο στεγάζεται στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου με αρκετά προβλήματα, το Ειδικό Νηπιαγωγείο και το 4ο Νηπιαγωγείο στο 3ο Δημοτικό επίσης με σοβαρό πρόβλημα΄΄, ανέφερε στο Protionline.gr ο κ. Ελευθεριώτης, τονίζοντας: ΄΄Θα εξετάσουμε όλα τα ενδεχόμενα, δεδομένου ότι υπάρχουν και κλειστά σχολεία που μπορεί με τις ανάλογες παρεμβολές και διαρρυθμίσεις να γίνει κάτι καλύτερο για τη στέγαση αυτών των σχολείων. Άλλωστε αυτό έγινε με επιτυχία στην περίπτωση του Νηπιαγωγείου Διακοπτού που μεταστεγάστηκε στον χώρο του Δημοτικού Σχολείου Ελαιώνα, καθώς ήταν απαράδεκτη η λειτουργία του σε ενοικιαζόμενο χώρο με τα νήπια να χρειάζεται να περνούν δρόμο για να προαυλιστούν. Από εκεί και πέρα θα δούμε αν μπορούμε να κατασκευάσουμε κάποιο νέο οίκημα΄΄.

Συνάντηση με τους διευθυντές Γυμνασίων και Λυκείων

Να σημειωθεί ότι προχθές πραγματοποιήθηκε και συνάντηση της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με τους διευθυντές Γυμνασίων και Λυκείων της Αιγιάλειας, στον χώρο του 1ου Γενικού Λυκείου Αιγίου. Παρών ήταν και ο αντιδήμαρχος Παιδείας ο οποίος έδωσε τις κατευθύνσεις για το πώς θα λειτουργήσει ο δήμος αμέσως μετά την κατάργηση των δύο Σχολικών Επιτροπών.

Επίσης, ο κ. Ελευθεριώτης έχει καλέσει σε συνάντηση και τους εκπροσώπους της ΕΛΜΕ Β΄ Αχαΐας ούτως ώστε να καταγράψει και τα προβλήματα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
΄΄Καλούμαστε να διαχειριστούμε έναν ιδιαίτερα ευαίσθητο τομέα και τους θέλουμε όλους συμπαραστάτες΄΄, κατέληξε ο αντιδήμαρχος.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr