background img
banner
banner

Σαρωτικές αλλαγές και αποστρατείες

ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΕΤΑΙ Ο ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΑΡΤΖΑΚΛΗΣ, ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΕΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ολοκληρώθηκαν αργά το απόγευμα της Τετάρτης οι κρίσεις των Υποστρατήγων της Ελληνικής Αστυνομίας και δημοσιεύθηκε το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα στο οποίο περιλαμβάνονται νέες αλλαγές στην ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Όπως αναμενόταν, προάγεται και αποστρατεύεται ο Υποστράτηγος Απόστολος  Μαρτζάκλης ο οποίος υπηρετούσε ως Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας.

Ακολουθούν οι κρίσεις των Ταξιάρχων και οι αναβαθμίσεις με την τοποθέτηση του νέου Υποστράτηγου στη θέση του νέου Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας.

Θεόδωρος Τσάτσαρης

Ανδρέας Τσαπικούνης

Οι ταξίαρχοι Θεόδωρος Τσάτσαρης, νυν Αστυνομικός διευθυντής Ζακύνθου και Ανδρέας Τσαπικούνης, φέρονται να είναι οι δύο επικρατέστεροι για αναβάθμιση και για την θέση της Γενικής Αστυνομικής διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας.

Αποστρατεύονται επίσης οι Υποστράτηγοι Εμμανουήλ Δουρβετάκης, Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, Παντελής Δημήτριος, από το Επιτελείο της ΕΛ.ΑΣ., Μαρκόπουλος Κωνσταντίνος, από Διεύθυνση Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, Μπάλλας Γεώργιο από τη Διεύθυνση Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων,  Λυμπινάκης Γεώργιος από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, Ρόκκος Βασίλειος, διευθυντής της Γ.Α.Δ. Αττικής και Ντουρουντούς Ελευθέριος που υπηρετούσε στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου.

Πολλοί από τους Υποστρατήγους που αποστρατεύτηκαν δεν είχαν κλείσει χρόνο στη θέση τους μετά τις έκτακτες κρίσεις της περασμένης άνοιξης.

Όπως είναι γνωστό από προχθές, σε Αντιστράτηγο προάγεται ο Πατρινός αξιωματικός Μιχαλόπουλος Γεώργιος ο οποίος τοποθετείται νέος Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος. Ο κ. Μιχαλόπουλος μέχρι πρότινος ήταν Προϊστάμενος του Κλάδου Τάξης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Με την ολοκλήρωση τη Δευτέρα του ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό,  νέος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ ήδη αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινος επικεφαλής του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Δημήτρης Μάλλιος οποίος θα αντικαταστήσει τον Λάζαρο Μαυρόπουλο στον οποίο το ΚΥΣΕΑ απένειμε τον βαθμό του Στρατηγού και τον τίτλο του επίτιμου Αρχηγού του Σώματος.

Προήχθη ήδη σε Υπαρχηγό της ΕΛΑΣ. ο Υποστράτηγος Συριτούδης Πασχάλης, που υπηρετούσε  Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο Μπουλούμπασης Χρήστος που υπηρετούσε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης και Αστέριος Μαντζιώκας που υπηρετούσε στη θέση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr