background img
banner
banner

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ – ΔΗΜΑΡΧΟΥ: «Σήκωσαν μανίκια» για την αντιδημαρχία Αθλητισμού – Πολιτισμού

ΘΑ ΕΠΙΔΙΩΧΘΕΙ Η ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΜΟΝΙΜΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΩΣ «ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ» ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ

Αθλητισμός και Πολιτισμός, δύο τομείς διαφορετικοί μεν που συνδέονται όμως άμεσα κυρίως ως προς τη διοργάνωση δράσεων και εκδηλώσεων, καλούνται να συνυπάρξουν πλέον υπό την «ομπρέλα» μιας αντιδημαρχίας στον δήμο Αιγιαλείας.

Ο άνθρωπος που θα σηκώσει το βάρος των δύο αυτών τομέων, μετά και την κατάργηση Νομικού Προσώπου και ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. είναι ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Ανδριόπουλος. Με θετικά δείγματα γραφής κυρίως ως προς το πρώτο αντικείμενο, στοχεύει όχι μόνο να συνεχίσει ο δήμος την πολιτιστική δράση του μέσα από την αντιδημαρχία αλλά και να τη διευρύνει και να την αναβαθμίσει.
Είναι σαφές ότι ειδικά στον τομέα του Πολιτισμού θα έχει στο… πλευρό του τον δήμαρχο Δημήτρη Καλογερόπουλο, ο οποίος τόσο προεκλογικά όσο και μετέπειτα έχει αναφερθεί σε στόχους που έχει στον τομέα του Πολιτισμού. Ένας εξ αυτών, η αναβίωση των Ανθεστηρίων που κάποτε έφερναν το Αίγιο στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Χθες, δήμαρχος και αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πολιτισμού είχαν πολύωρη συνεργασία, ούτως ώστε να καταλήξουν στο «μοντέλο» λειτουργίας της νέας αντιδημαρχίας, δεδομένου ότι δεν είναι μόνο το τι θα κληθεί να πραγματώσει αλλά και το πώς θα στηθεί ούτως ώστε να είναι σε θέση να παράξει ουσιαστικό έργο.

Κι αυτό είναι κάτι που γνωρίζουν και οι δύο, που εκτός των άλλων, συμφωνούν στο ότι αυτό το μεταβατικό στάδιο πρέπει να είναι και σίγουρο και σύντομο.

Φαίνεται μάλιστα να προτάσσουν τη στελέχωση της αντιδημαρχίας και με μόνιμο προσωπικό έτσι ώστε να καταφθάνουν όλα έτοιμα στις κεντρικές υπηρεσίες του δήμου που, ούτως ή άλλως επιβαρύνονται μετά την κατάργηση των νομικών προσώπων και των επιτροπών του δήμου.

Με γνώση για τον τομέα του Αθλητισμού

Στον τομέα του Αθλητισμού, ο αντιδήμαρχος έχει δοκιμαστεί μέσα από το Νομικό Πρόσωπο και σε ό,τι αφορά τις αθλητικές διοργανώσεις αλλά και αναφορικά με τους αθλητικούς χώρους που είχε υπό την εποπτεία του. Μιλώντας στο Protionline.gr για τα νέα του καθήκοντα, ο κ. Ανδριόπουλος επισήμανε: ΄΄Στον αθλητισμό είναι κατά τη γνώμη μου πολύ σημαντική η συμβολή που θα έχω από τον πρωταθλητή ποδηλασίας Χρήστο Τσερεντζούλια, που είναι πλέον εντεταλμένος σύμβουλος και βοηθός δημάρχου, ο οποίος έχει ανδρωθεί μέσα από τον αθλητισμό και είμαι βέβαιος ότι θα καταφέρουμε να κάνουμε μαζί πολλά πράγματα κυρίως στον τομέα των διοργανώσεων εκεί που έχει την εμπειρία και τη γνώση πάνω στο αντικείμενο. Γνωρίζει και ποιες διαδικασίες πρέπει να ακολουθηθούν ούτως ώστε να προετοιμαστεί μία επιτυχημένη διοργάνωση. Έχουν δρομολογηθεί ήδη κάποια πράγματα και νομίζω ότι θα διοργανώσουμε και καινούριες δράσης στον τομέα του αθλητισμού στην Αιγιάλεια΄΄.

Προεργασία ώστε να μην επιβαρύνεται ο κεντρικός κορμός του δήμου

Αναφορικά με το κομμάτι του Πολιτισμού, ο αντιδήμαρχος σημείωσε: ΄΄Ευελπιστώ ότι θα καταφέρουμε να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις του Πολιτισμού. Όχι ότι μέχρι στιγμής στον τομέα του Πολιτισμού δεν παρήχθη σημαντικό έργο, ωστόσο οι εποχές αλλάζουν, οι απαιτήσεις διαφοροποιούνται, η φιλοσοφία γενικότερα αλλάζει και θα πρέπει να συνθέσουμε και να συνδυάσουμε πράγματα του χθες, του σήμερα και του αύριο για να έχουμε τα ποθητά αποτελέσματα. Ακόμη δεν έχουμε έρθει σε επαφή με το προσωπικό, ενώ χθες είχαμε συνεργασία με τον δήμαρχο ώστε να οργανώσουμε τα διαδικαστικά θέματα. Αύριο (σήμερα) θα έχουμε την πρώτη συνάντηση με το προσωπικό. Σκοπός μας είναι να ξεκινήσουμε πρώτα από την στελέχωση με το ήδη υπάρχουν προσωπικό, ενώ με τη σύνθεση του γραφείου ίσως χρειαστεί να έχουμε έναν στενό συνεργάτη όπως συνέβαινε και στο Νομικό Πρόσωπο. Αυτό θα μπορούσε να επιτευχθεί με μετακίνηση από τον κεντρικό κορμό του Δήμου, στην αντιδημαρχία, για να μπορέσουμε να συνθέσουμε το έργο μας και να συγκροτήσουμε τις ομάδες εργασίας΄΄. ΄΄Θα κοιτάξουμε να στελεχώσουμε το διοικητικό κομμάτι τόσο καλά ούτως ώστε να λειτουργήσουμε και να είμαστε αρωγοί στο επιπλέον φορτίο που θα έχει και το λογιστήριο του Δήμου. Εμείς θα έχουμε κάνει τις προεργασίες για να μην επιβαρύνουμε περισσότερο τον κεντρικό κορμό των υπηρεσιών του δήμου. Γι’ αυτό ακριβώς ζήτησα έναν μόνιμο υπάλληλο ο οποίος θα λειτουργεί ως άμεσος συνεργάτης και ως προϊστάμενος των διοικητικών υπηρεσιών στην αντιδημαρχία΄΄, πρόσθεσε ακόμη.

Αναβάθμιση των θεσμών – Στο πλάνο και τα Ανθεστήρια

Ως προς τις σκέψεις και το πλάνο του για τον Πολιτισμό, ο κ. Ανδριόπουλος υπογράμμισε τα εξής: ΄΄Εκτιμώ ότι πρέπει να δώσουμε την ευκαιρία μέσω της διαβούλευσης και των συζητήσεων για καινούρια πράγματα σε ό,τι έχει να κάνει με τα πολιτιστικά και να δρομολογήσουμε κι άλλες δράσεις και εκδηλώσεις που θα δώσουν ένα brand name στο Αίγιο. Στόχος μας είναι να καταφέρουμε να κάνουμε την περιοχή να ακουστεί σε όλη τη χώρα και όχι μόνο. Να εμπλουτίσουμε δηλαδή το μενού της δράσης των πολιτιστικών δρώμενων. Δεν παύει να είναι βούληση όλων μας και περισσότερα του δημάρχου, η ανασύσταση των Ανθεστηρίων. Θα κάνουμε προσπάθεια να δούμε αν μπορούμε φέτος να τα διοργανώσουμε ωστόσο αν είναι να γίνει κάτι πρόχειρο θα το αφήσουμε να γίνει κάτι πολύ καλά οργανωμένο από του χρόνου και μετά. Παρόλα αυτά θα το επιχειρήσουμε και πιστεύω πως με τη βοήθεια που θα έχουμε και από ανθρώπους που έχουν θητεύσει πιο παλιά αλλά και από νέους συνεργάτες, θα πετύχουμε΄΄.

Στο ερώτημα του Protionline.gr για το εάν υπάρχει πρόθεση να διατηρηθούν οι θεσμοί και τα φεστιβάλ που είχε καθιερώσει η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. κι αν πλέον υπάρχει η δυνατότητα να διοργανώνονται, ο νέος αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού τόνισε: ΄΄Νομίζω πως δεν υπάρχει κάποια δυσκολία να συνεχίσουν να πραγματοποιούνται. Για παράδειγμα το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους ή τα Οινοξένεια και άλλες διοργανώσεις ότι μόνο θα τις διατηρήσουμε αλλά θα επιδιώξουμε να τους δώσουμε περισσότερη αίγλη΄΄.

Θα εξεταστούν οι χώροι

Τέλος, ως προς το πού θα στεγαστεί η νέα αντιδημαρχία, ο κ. Ανδριόπουλος είπε πως αυτό θα ξεκαθαριστεί πολύ σύντομα. Ο ίδιος πρόκειται να διερευνήσει σήμερα τους χώρους που στέγαζαν ως τώρα τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης». Είναι βέβαιο ότι κάποιες υπηρεσίες που στεγαζόταν στο Νομικό Πρόσωπο θα μεταφερθούν στην Πρόνοια όπως για παράδειγμα η αρμοδιότητα των βρεφονηπιακών σταθμών. Άρα η αντιδημαρχία θα στεγαστεί ή στο Πολιτιστικό Κέντρο ή στο γραφείο του μέχρι πρότινος Νομικού Προσώπου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr