background img
banner
banner

11 οι Αντιδημαρχίες στο δήμο Αιγιαλείας

ΡΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΔΩΣΕ Ο Δ. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

Σήμερα Τρίτη 2 Ιανουαρίου στις 12.00 μμ. συνεδριάζει στο Αίγιο, στο Πολύκεντρο Συνεδριακό Κέντρο, για πρώτη φορά, το νέο Δημοτικό Συμβούλιο για την εκλογή του προεδρείου και της νέας Δημαρχιακής Επιτροπής ενώ ανακοινώθηκαν τα πρόσωπα τα οποία θα πλαισιώσουν τον επανεκλεγέντα δήμαρχο Δημήτρη Καλογερόπουλο κατά τη νέα θητεία του, έως και το 2028.

Στα χέρια του δημάρχου και των συνεργατών του βρίσκεται εδώ και λίγα 24ωρα Εγκύκλιος της Γενικής Γραμματεία Διοίκησης και Αποκέντρωσης του Υπουργείου Εσωτερικών η οποία αυξάνει κατά τρεις τις θέσεις των Αντιδημάρχων, από τις 8 στις 11. Η Εγκύκλιος «έλυσε τα χέρια» του κ. Καλογερόπουλου ο οποίος όχι μόνο αποκτά το δικαίωμα να αξιοποιήσει και νέα πρόσωπα του συνδυασμού του αλλά ουσιαστικά αποκτά και έναν ευχάριστο… πονοκέφαλο καθώς με τις προσθήκες των Εντεταλμένων Συμβούλων δημάρχου, των Προέδρων στο Δημοτικό Συμβούλιο και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο καθώς και του Αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΑ, δύναται να αξιοποιήσει, και τους 17 συμβούλους του οι οποίοι εξελέγησαν κατά τις εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου!

Σύμφωνα με την Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, αυξάνονται κατά δύο οι έμμισθες θέσεις Αντιδημάρχων λόγω της κατάργησης των δύο νομικών προσώπων του δήμου, του ΝΠΔΔ «Πολιτισμός, Παιδεία, Αθλητισμός» και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού Αιγιαλείας (ΔΗΚΕΠΑ).

Οι έμμισθες θέσεις Αντιδημάρχων του δήμου Αιγιαλείας είναι σήμερα 5, οι δύο νέες αυξάνουν τον αριθμό στις 7 ενώ υπάρχει και μία ακόμη έμμισθη Αντιδημαρχία για τις Δημοτικές Ενότητες που συγχωνεύθηκαν, το 2010, με τον «Καλλικράτη».

Εκτός από τις 8 έμμισθες θέσεις Αντιδημάρχων στις δύο σημερινές άμισθες Αντιδημαρχίες, προστίθεται, με βάση την Εγκύκλιο, μια επιπλέον θέση άμισθου Αντιδημάρχου.

Πλέον, μετά τη νίκη του στις εκλογές αλλά και την αύξηση των θέσεων ευθύνης με βάση την τελευταία αυτή Εγκύκλιο ο επανεκλεγείς δήμαρχος διατηρεί, αφενός, το δικαίωμα να λειτουργήσει στη λογική «ομάδα που νικά δεν αλλάζει» και, αφετέρου, αποκτά ευχέρεια να κάνει νέες προσθήκες και να κλείσει το κεφάλαιο που άνοιξε η κατάργηση του ΝΠΔΔ και της ΔΗΚΕΠΑ.

Θέση αντιδημάρχου  καταλαμβάνουν για τη νέα περίοδο οι Βασίλης Χριστόπουλος – Έργων, Νίκος Καραΐσκος – Καθαριότητας, Γιώργος Αγγελόπουλος – Κοινωνικής Πρόνοιας, Γιώργος Φραγκονικολόπουλος – Ποιότητα Ζωής, Μαρία Σταυροπούλου – Διοίκησης, Παναγιώτης Ανδριόπουλος – Πολιτισμού Αθλητισμού, Δημήτρης Φιλιππάτος – Καθημερινότητας, Δημήτρης Ελευθεριώτης – Παιδείας, Κωνσταντίνος Βούλγαρης – Αγροτικής Ανάπτυξης, Μαρία Ιατροπούλου – Νομικής Υπηρεσίας, και Μαρία Αγγελοπούλου – Δημοσίων Σχέσεων.

Επίσης, εντεταλμένοι σύμβουλοι και βοηθοί ορίζονται ο Γιώργος Ντίνος, η Μαρία Γιδά, ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος και ο Χρήστος Τσερεντζούλιας.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Protionline.gr για πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αιγοαλείας θα προταθεί η Μαρία Γιδά, για αντιπρόεδρος στη ΔΕΥΑ Αιγιαλείας ο Γιώργος Ντίνος και για πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγιαλείας ο Ανδρέας Οικονόμου.

Εκτός σχήματος φαίνεται πως μένει η Διαμάντω Βασιλακοπούλου Καρτσωνάκη.

Το νέο σχήμα και οι αρμοδιότητες ΕΔΩ


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr