background img
banner
banner

Το «TOC SHOW» μας… χτυπάει την πόρτα!

Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΑΙΓΙΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗ ΣΠΑΡΤΑΡΙΣΤΗ ΚΩΜΜΩΔΙΑ ΣΕ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΘΕΟΛΟΓΗ

Η επιστροφή της Θεατρικής Έκφρασης Αιγίου αυτό τον Ιανουάριο γίνεται με μία απολαυστική παράσταση που έρχεται να προστεθεί στην επιτυχημένη πολυετή δράση της στα θεατρικά δρώμενα. Χαρακτηρίζεται δε από την επιστροφή του ηθοποιού, σκηνοθέτη και εμπνευστή της Θ.Ε.Α., Θανάση Θεολόγη, ο οποίος αναλαμβάνει να σκηνοθετήσει το «TOC SHOW», κάνοντάς το… δικό του και δικό μας!

Η πρεμιέρα θα γίνει την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου, στις 9.15 το βράδυ στο Πολύκεντρο Συνεδριακό Κέντρο. Οι υπόλοιπες παραστάσεις του Ιανουαρίου, την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο, έχουν προγραμματιστεί ως εξής: Σάββατο 20, Κυριακή 21, Δευτέρα 22 και
Παρασκευή 26, Σάββατο 27 και Κυριακή 28 του μήνα.
Στα αξιοσημείωτα και η επιστροφή της Βαρβάρας Σεφέρη στο «σανίδι», καθώς τα τελευταία χρόνια… σήκωνε το βάρος της σκηνοθεσίας και λιγότερο έπαιζε.

Λίγα λόγια για το έργο:

Το «TOC SHOW», σε σκηνοθεσία Θανάση Θεολόγη, καταφθάνει. Εννέα άνθρωποι οι οποίοι πάσχουν από κάποιου είδους ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή (toc), που τους καθιστά τη ζωή ιδιαίτερα δύσκολη, συναντιούνται στον προθάλαμο ενός ιατρείου προκειμένου να συναντήσουν έναν μεγάλης φήμης ιατρό. Ο σπουδαίος γιατρός όμως δεν φτάνει ποτέ στην ώρα του και έτσι αποφασίζουν να αντιμετωπίσουν τους ψυχαναγκασμούς τους κάνοντας προσπάθεια όλοι μαζί σαν ομάδα. Αυτοί οι «ασθενείς», αν όντως είναι ασθενείς, μετρώντας τις δυνάμεις τους απέναντι στην αδυναμία τους, υφαίνουν έναν ανθρώπινο καμβά τον οποίο ο θεατής παρατηρεί αναγνωρίζοντας ενδεχομένως κάποιον απ΄ τους δικούς του μικρούς ή μεγάλους ψυχαναγκασμούς. Το έργο βάζει στο μικροσκόπιο της υπερβολής, όπως άλλωστε κάνουν όλα τα θεατρικά έργα, κάποια από τα προβλήματα των ανθρώπων που ζουν ανάμεσά μας και καταλήγουν εμμονικοί και δυστυχώς κάποιες φορές μόνοι.

Πολλοί και διαφορετικοί «εαυτοί» θα θυμίζουν εμάς…

“Το αντικείμενό του έργου, είναι η ενασχόληση και η καταγραφή της ιδεοψυχαναγκαστικής κατάστασης των χαρακτήρων που πρωταγωνιστούν. Μπορεί ο ψυχίατρος να… μην εμφανίζεται ποτέ τελικά, όμως οι ήρωες του έργου καταφέρνουν να έχουν μια συζήτηση μεταξύ τους και καταλήγουν να κάνουν ψυχοθεραπεία ο ένας στον άλλον, σε ένα σκηνικό και σε ένα κλίμα που κυριαρχούν οι κωμικοτραγικές καταστάσεις” τόνισε στo Protionline.gr ο Θανάσης Θεολόγης για το story της παράστασης, εξηγώντας ταυτόχρονα ότι κάθε χαρακτήρας έχει πολλές ιδιαιτερότητες αλλά και… ομοιότητες με τον σύγχρονο άνθρωπο, του 2024.

Ο σκηνοθέτης μίλησε για τον αυθορμητισμό και την καλή διάθεση που βγάζει το έργο και σημείωσε ότι οι ιδιομορφίες των ηρώων είναι μία μικρογραφία της σύγχρονης εποχής, λέγοντας: “Η ουσία είναι ότι οι χαρακτήρες του έργου κατανοούν από μόνοι τους, στο τέλος, ότι μπορούν να θεραπεύσουν τις φοβίες, τις ιδιαιτερότητες και τα προβλήματά τους. Ο συγγραφέας αποδεικνύεται αρκετά εύστροφος και ευρηματικός για να μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, αλλά σε αυτό το κομμάτι ενισχύεται πάρα πολύ και η σκηνοθετική παρέμβαση, η προσέγγιση που έχουμε κάνει”.
“Θα προστεθούν ορισμένοι χαρακτήρες ακόμα, καθώς αποφάσισα να διασκευάσω αυτό το πολύ ενδιαφέρον έργο, προκειμένου να δώσουμε μία ευρύτερη διάσταση στους τύπους ανθρώπων που συναντά κανείς στην καθημερινότητα. Θα τονιστούν οι συμπεριφορές και οι ψυχαναγκαστικές καταστάσεις των πρωταγωνιστών ακόμα περισσότερο έτσι. Έχουμε επιτύχει να δώσουμε άλλη, πολύ – πολύ ενδιαφέρουσα διάσταση και το έργο έχει γίνει αρκετά ελκυστικό…” τόνισε ο σκηνοθέτης.

Θαν. Θεολόγης: ΄΄Είμαι πολύ υπερήφανος για τη Θεατρική Έκφραση Αιγίου΄΄

Ερωτηθείς από το Protionline.gr για το πώς προέκυψε η… επανένωση της Θεατρικής Έκφρασης Αιγίου με τον ίδιο, και το ποιο είναι το αύριο ως κοινή πορεία, υπενθύμισε ότι ήταν αυτός που είχε ιδρύσει την ομάδα το 1998 και αισθάνεται τη Θ.Ε.Α., ως “παιδί” του. “Όπως ο… δολοφόνος επιστρέφει πάντα στο τόπο του εγκλήματος, έτσι και εγώ, γύρισα 26 χρόνια μετά να βοηθήσω με μεγάλη μου χαρά αυτή την όμορφη προσπάθεια και αυτή την πραγματικά ταλαντούχα ομάδα. Πολλά άτομα που στην πορεία είχαν σταματήσει για διάφορους λόγους, τώρα με αυτό το έργο, έχουν εκ νέου ενεργοποιηθεί. Έχω μεγάλη χαρά και ευχαριστώ τους συνεργάτες μου, για την επανένωση αυτή. Είμαι πολύ υπερήφανος για την Θεατρική Έκφραση Αιγίου και πολύ χαρούμενος που είμαι και εγώ ένα μικρό κομμάτι αυτής της υπέροχης ομάδας” σημείωσε ο γνωστός καλλιτέχνης. Τέλος να σημειωθεί ότι, εξήρε το έργο και την προσφορά της Θ.Ε.Α. στο πολιτιστικό και κοινωνικό γίγνεσθαι της περιοχής, αξιολογώντας τη συνολική δουλειά των τελευταίων χρόνων ως πλήρως ικανοποιητική, εφάμιλλη με άλλες επαγγελματικές δουλειές και συνεργασίες, αναγνωρίζοντας το μεγάλο καλλιτεχνικό έργο που συντελείται.

Συντελεστές της παράστασης

Οι συντελεστές της παράστασης είναι οι εξής: Σκηνοθεσία: Θανάσης Θεολόγης. Σκηνικά: Γιώργος Σεφέρης. Χορογραφίες: Σχολή Χορού Bella’s – Εύα Παπαγιαννακοπούλου. Ηχοληψία- Φωτισμοί: Χάρης Μάντικας. Βοηθός σκηνοθέτη α: Υρώ Καραμανόγλου. Βοηθός σκηνοθέτη β: Κάτια Φάκου. Χειρισμός ήχου: Αγγέλικα Αλεξανδροπούλου. Ενδυματολογική επιμέλεια: Κωνσταντίνα Βαλλιανάτου. Φωτογράφιση: Νίκος Ζησιμόπουλος. Ομάδα Υποστήριξης: Χρύσα Κουνινιώτη, Σπύρος Γεωργίου, Σοφία Βασιλείου. Σχεδιασμός αφίσας και προγράμματος: Σπύρος Σημάτης.
Παίζουν με σειρά εμφάνισης: Αφηγητής-Βοηθός γιατρού: Αντωνία Παπαχριστοδουλοπούλου, Σάρον: Κωνσταντίνα Σωτηροπούλου, Φρεντ: Δημήτρης Μουρτζούχος, Μπαρ: Βαρβάρα Σεφέρη, Ζαν: Γιάννης Τέρπος, Κάντια: Υρώ Καραμανόγλου, Μαρί: Μαρία Μητροπούλου, Λιλή: Γιώτα Βαλαούρα, Εύα: Κωνσταντίνα Βαλλιανάτου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΞΟΔΟΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr