background img
banner
banner

Με το… βλέμμα στην ψήφιση του Νομοσχεδίου η Ιερά Μητρόπολη κράτησε “ψηλά το λάβαρο”

ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ… ΦΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμενόταν το βράδυ της Πέμπτης 15 Φεβρουαρίου (μετά τις 10.30) η ψηφοφορία για το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, που έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις στην ελληνική κοινωνία. Ήδη, η τοπική Εκκλησία σήκωσε το… λάβαρο κατά του νομοσχεδίου, πραγματοποιώντας δράσεις ενημέρωσης, ομιλίες, καθώς επίσης και αγρυπνία «προς φωτισμό των κυβερνώντων» – όπως ανέφερε –ούτως ώστε να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο.

Οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και βουλευτών ξεκίνησαν από την Τετάρτη, και συνεχίστηκαν μέχρι αργά το βράδυ της Πέμπτης, ενώ ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά που αντιτάχθηκε στο νομοσχέδιο κάνοντας λόγο για θεμελιώδη ανατροπή του Οικογενειακού Δικαίου.

Εν όψει της ψήφισης του νομοσχεδίου για τον «γάμο των ομοφυλόφιλων ζευγαριών» και την τεκνοθεσία, η Ιερά Μητρόπολη πραγματοποίησε Ιερά Αγρυπνία το βράδυ της Τετάρτης στον Μητροπολιτικό Ναό Φανερωμένης Αιγίου, στην οποία συμμετείχε μεγάλος αριθμός πιστών. Στόχος ήταν να ενώσουν όλοι μαζί τις προσευχές τους ούτως ώστε «να φωτίσει τους Κυβερνώντες, τους Αχαιούς Βουλευτές και όλους τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, έστω την ύστατη στιγμή, να αναθεωρήσουν την άποψή τους και να αντισταθούν στο προς ψήφιση αντισυνταγματικό και αντιεκκλησιαστικό νομοσχέδιο, οι συνέπειες της εφαρμογής των διατάξεων του οποίου θα είναι ολέθριες για την οικογένεια, τους νέους μας, την κοινωνία και το έθνος μας», όπως αναφερόταν από την Ιερά Μητρόπολη.

«Η πίστη είναι ασπίδα σε όλα όσα επιβουλεύονται», είπε ο Μητροπολίτης

Ο Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος στο τέλος της Αγρυπνίας, μιλώντας προς τους πιστούς ήταν λάβρος: «Η μεγαλύτερη αντίσταση που έχουμε προς τις σκοτεινές δυνάμεις του διαβόλου και του κόσμου αυτού, είναι αυτό το οποίο πράξατε όλοι εσείς απόψε που προσευχηθήκαμε μαζί προς τον Θεό να δώσει φώτιση στους κυβερνώντες και στους βουλευτές έτσι ώστε να μην προβούν και να μην ψηφίσουν αυτό το νομοσχέδιο το οποίο θα περάσει μέσα από το ελληνικό κοινοβούλιο. Όλα αυτά τα μηχανεύεται ο διάβολος και τα υλοποιούν άνθρωποι οι οποίοι δουλεύουν με τον διαβόλον.

Η προσευχή μας είναι το μεγαλύτερο όπλο το οποίο έχουμε για να μπορούμε να διώχνουμε μακριά τον διάβολο αλλά και να βλέπουμε τη χάρη του Θεού όταν με ταπείνωση του ζητούμε να κατεβαίνει εις τον κόσμο να τον αγιάζει, να τον αλλάζει και να του δίνει δύναμη να αντιστέκεται σε όλα αυτά τα οποία επιβουλεύονται οι άπιστοι. Η παρουσία σας ήταν το πιο όμορφο δώρο που μπορούσατε να κάνετε αυτήν την ημέρα, καθώς σε λίγες ώρες άνθρωποι θα κληθούν να ψηφίσουν αυτό το Νομοσχέδιο το οποίο θα είναι καταστροφικό για την πατρίδα μας, την οικογένεια και όλο τον κόσμο. Εσείς κοινωνήσετε απόψε των Αχράντων Μυστηρίων και με αυτό τον τρόπο δείξατε ότι ο άνθρωπος που πιστεύει στον Θεό έχει τη δύναμη να διώξει μακριά το κακό. Μακάρι σε παγκόσμιο επίπεδο κυβερνώντες να αντιληφθούν τη δύναμη της χριστιανικής πίστης».

Κάλεσε τους πιστούς να… προσέχουν τι ψηφίζουν από εδώ και στο εξής

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Σεπτός Ποιμενάρχης ανέφερε: «Ακούσαμε από στόμα Έλληνα υπουργού να λέει στις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται ότι πλέον πρέπει να ετοιμάζουμε την παγκόσμια διακυβέρνηση. Δηλαδή ότι όλα αυτά τα οποία γίνονται προμηνύουν την ευθανασία και θα είναι το επόμενο νομοσχέδιο που θα έρθει στη Βουλή για να ψηφιστεί. Και μετά από την ευθανασία θα έρθει η κτηνοβασία και οτιδήποτε άλλο έχει σχέση με την ανομία. Αυτά όλα είναι ο πρόδρομος για την παγκόσμια διακυβέρνηση την οποία ακούσαμε από επίσημα χείλη. Εμείς δεν πρέπει να φοβόμαστε διότι έχουμε αυτό το μεγάλο δώρο της πίστεώς μας. Μέσα από αυτή την πίστη, μέσα από τις Ακολουθίες και τη Θεία Ευχαριστία, αποκτούμε μία ασπίδα που δεν διασπάσουν να περάσουν τα βέλη του πονηρού. Και γινόμαστε και σημείο αντιλεγομένον για όλους αυτούς οι οποίοι προσπαθούν να αλλάξουν τον κόσμο και να τον αποχριστιανοποιήσουν».

Για τη στάση των βουλευτών σημείωσε: «Πριν τις εκλογές έρχονται και υπόσχονται και παρακαλούν, όμως στη συνέχεια πράττουν άλλα. Να προσέχουμε από δω και πέρα τι ψηφίζουμε διότι ναι μεν μας παρακαλούν να τους ανεβάσουμε στην Αθήνα για να γεμίζει η τσέπη τους από χρήματα, αλλά όμως δεν εξυπηρετούν το λαό που τους έδωσε μία θέση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Υπηρετούν μόνο τα δικά τους συμφέροντα και των εντολοδόχων τους. Θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στο εξής διότι όλοι πλέον είμαστε στα χέρια του Θεού και ιστορία θα γράψει για τον καθένα».

Και κατέληξε: «Όταν ρωτήθηκα πώς θα αντιμετωπίσω τους βουλευτές εφόσον ψηφίσουν υπέρ του νομοσχεδίου απάντησα ότι θα τους αντιμετωπίσουμε όπως όλους τους ανθρώπους. Το ερώτημα είναι αυτοί πώς θα μας κοιτάξουν στα μάτια διότι με αυτό το οποίο κάνουν, το οποίο δεν έχουν αντιληφθεί νομίζουν ότι είναι κάτι που θα περάσει, έρχονται απέναντι εις τον νόμο του Θεού και απέναντι στην διδασκαλία του Χριστού και το Ευαγγέλιο».


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr