background img
banner
banner

Στα χαρακώματα για τους LOATKI+

ΠΩΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΧΑΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΑΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΚΝΟΘΕΣΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΜΟΦΥΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ

Σε μια μάχη των δύο ημερών στη βουλή επί του νομοσχεδίου για τους γάμους με την τεκνοθεσία ομοφύλων τοποθετήθηκαν οι τέσσερις -από τους εννέα- βουλευτές Αχαΐας, ένας από ΝΔ, Νέα Αριστερά, ΚΚΕ και ΝΙΚΗ. Στη ψηφοφορία είχαμε τέσσερις κατά, από τη ΝΔ όχι ψήφισε ο Ανδρέας Κατσανιώτης, από το ΚΚΕ ο Νίκος Καραθανασόπουλος, από τη ΝΊΚΗ ο Σπύρος Τσιρώνης και από τους Σπαρτιάτες ο Γιώργος Ασπιώτης. Υποστηρικτής του νομοσχεδίου ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου (ο μόνος που είχε στηρίξει το 2015 το Σύμφωνο Συμβίωσης) με τους Χριστίνα Αλεξοπούλου και Ιάσωνα Φωτήλα από τη ΝΔ, Ανδρέα Παναγιωτόπουλο από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Σία Αναγνωστοπούλου από τη Νέα Αριστερά. Εμφανής η προσπάθεια του Σπύρου Τσιρώνη να «περιχαρακώσει» συντηρητικούς ψηφοφόρους ενόψει των επόμενων ευρωεκλογών και της Σίας Αναγωστοπούλου να πιέσει το ΚΚΕ, προς τα αριστερά, για την άρνησή του.

«Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου για τη χώρα»

Σε μια ομιλία 15 λεπτών ως εισηγητής του κόμματος ΝΙΚΗ ο αχαιός βουλευτής Σπύρος Τσιρώνης υποστήριξε ότι «ο γάμος των ομοφύλων ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για τη χώρα μας σε όλα τα επίπεδα» επισημαίνοντας ότι «οι δικαιωματιστές επί όλων των δικαιωμάτων των μειονοτήτων, είναι πλέον ανικανοποίητοι…»

«Στο Γερμανικό Κοινοβούλιο συζητείται μια νέα σχέση οικογένειας μέχρι έξι άτομα… μέχρι τώρα… και λέγεται ‘κοινότητα ευθύνης’. Που σταματά αυτή η κατρακύλα;» συνέχισε, επισημαίνοντας ότι «η Ελλάδα είναι η πρώτη Ορθόδοξη χώρα που εισάγει τους γάμους των ομόφυλων» συνέχισε, καταλήγοντας: «Με αυτό το νομοσχέδιο χτυπιέται η ταυτότητα του ένθους, η οικογενειακή, άρα, και η κοινωνική συνοχή… Το θέμα του διαχωρισμού ‘δεξιά’ και ‘αριστερά’ τελειώνει σήμερα, πάμε αυτοί που είναι υπέρ και κατά της παγκοσμιοποίησης και αυτό με την συναίνεση της αντιπολίτευσης…»

«Άκρατος δικαιωματισμός σε μια κοινωνία ανισοτήτων»

Ο βουλευτής και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος υποστήριξε ότι η ψήφιση του νόμου δεν είναι ούτε «προοδευτικό» ούτε «επαναστατικό» «Που είναι τα δικαιώματα των παιδιών που ζουν στη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού, το 25% των παιδιών που ζουν σε συνθήκες φτώχειας στη χώρα μας, των παιδιών που ο εργαζόμενος πατέρας ή η εργαζόμενη μητέρα δεν γυρίζει στο σπίτι;» αναρωτήθηκε, αναφερόμενος στην καταπάτηση των δικαιωμάτων μειονοτήτων στη χώρα. «Γιατί έχει πρεμούρα η ΝΔ να το ψηφίσει παρά τις αντιθέσεις που έχει στις γραμμές της;» αναρωτήθηκε ακόμη επισημαίνοντας ότι το νομοσχέδιο «αποτελεί κρίκο σε μια αλυσίδα που φτάνει έως το ‘ευρωπαϊκό πιστοποιητικό γονικής σχέσης’ που ψηφίστηκε πρόσφατα και με αυτή απαλείφουν κάθε αναφορά στη μητρότητα και πατρότητα. Ενσωματώνοντας το ‘γονέας 1’ και ‘γονέας 2’, την απαίτηση αναγνώρισης γονικής σχέσης του παιδιού ακόμη και με περισσότερους από δύο γονείς, μέχρι και με ‘πρόσωπα που ισχυρίζονται ότι είναι γονείς’, υιοθετώντας τις πιο ανορθολογικές κατασκευές με κριτήριο την κατοχύρωση των ‘πολυγονεϊκών οικογενειών’».

«Δεν τίθεται θέμα αντισυνταγματικότητας»

Ο Ιάσονας Φωτήλας σε σχέση με τις αντιδράσεις της Εκκλησίας, της Ελλ. Λύσης, της Νίκης και των Σπαρτιατών διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει κανένα έρεισμα στο Σύνταγμα σε σχέση με τις ενστάσεις στην ψήφιση του νομοσχεδίου. «Οι βασικές έννοιες της οικογένειας, της μητρότητας, της προστασίας του παιδιού και του γάμου σε καμία περίπτωση δεν θίγονται αλλά το αντίθετο, προστατεύονται μέχρι κεραίας» διευκρίνισε. Περαιτέρω ο Βουλευτής Αχαΐας εστίασε στην προστασία των παιδιών λέγοντας συγκεκριμένα «μα για αυτά τα παιδιά γίνονται όλα…» σημειώνοντας ότι στο νομοσχέδιο τα παιδιά που μεγαλώνουν μέσα σε ομόφυλα ζευγάρια ή που θα μεγαλώσουν μέσα σε ομόφυλα ζευγάρια, θα έχουν πλέον ίσα δικαιώματα όπως και τα υπόλοιπα παιδιά και το πιο σημαντικό θα έχουν δικαίωμα στην οικογενειακή ζωή. Στο μέρος της υιοθεσίας ο κ. Φωτήλας είπε για τα παιδιά που υιοθετούνται στο εξωτερικό ότι «δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτό. Δεν μπορούμε αυτό να το εμποδίσουμε, να ταξιδεύουν δηλαδή σε άλλα κράτη για να αποκτήσουν ένα παιδί και βέβαια μετά να τους απαγορεύσουμε την είσοδό τους στην πατρίδα. Και έτσι έρχονται! Μόνο που μαζί τους φέρνουν ένα παιδί. Ε αυτό το παιδί είναι που μας ενδιαφέρει να προστατεύσουμε!»

«Να αναγνωριστεί η γυναικοκτονία»

Στη ομιλία της η βουλευτής της Νέας Αριστεράς Σία Αναγνωστοπούλου επιχείρησε να υποβαθμίσει την ρητορική της κυβέρνησης σε σχέση με τη νομοσχέδιο υποστηρίζοντας ότι το «ηθικό πλεονέκτημα» σε σχέση με την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων «ανήκει» παραδοσιακά στην αριστερά. «Για την Αριστερά τα ατομικά δικαιώματα πήγαιναν χέρι-χέρι με τα κοινωνικά δικαιώματα, δεν μπορούμε να κατηγορηθούμε ούτε για δικαιωματισμό, ούτε για οτιδήποτε τέτοιο…»

«Είμαστε υπέρ του νομοσχεδίου. Θα ψηφίσουμε. Έχουμε καταθέσει και τροπολογίες για τα πράγματα που θα έπρεπε να αλλάξουν σε αυτό το νομοσχέδιο για να είναι πλήρες…» συνέχισε, υπενθυμίζοντας ότι η πρόταση του κόμματος περιλαμβάνει και τις υιοθεσίες, πέρα από την τεκνοθεσία που εισάγει η κυβέρνηση. Υπενθύμισε προς την κυβερνητική πλευρά ότι το 2015 «όταν πέρναγε το σύμφωνο συμβίωσης, ήσασταν εναντίον, εκτός από κάποιους και κάποιες. Κάποιες μάλλον, όχι κάποιους…» Η κα. Αναγνωστοπούλου κατέληξε με την πρόταση προς την κυβέρνηση να ικανοποιήσει και το φεμιστικό κίνημα, εκτός από τους LOATKI, για τη «γυναικοκτονία» ώστε, όπως τόνισε, «να αναγνωριστεί επιτέλους για να δοθεί η πραγματική αιτία του εγκλήματος».


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


Σχόλια

  • Το αρτικολεξτο ΛΟΑΤΚΙ+ ειναι ελληνικο, το αγγλικο ειναι LGBTQ+, σαν δημοσιογραφοι οφειλετε να το γνωριζετε πρωτου αρθρογραφησετε. Σταματήστε την προπαγανδα της εκκλησίας (μας εχετε πρηξει 5 αρθρα την ημερα) και μορφωθειτε πρωτου παριστανετε τους δημοσιογραφους

    Γιωργος 16/02/2024 21:35

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr