background img
banner
banner

Θέμα ημερών η επιστροφή στον δήμο των εγκαταστάσεων του πρώην ΤΕΙ

ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΤΗΣ ΧΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ

Τη γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημίου Πατρών σε ό,τι αφορά την επιστροφή στον δήμο Αιγιαλείας, των εγκαταστάσεων της πρώην Χαρτοποιίας που χρησιμοποιούνταν από το Πανεπιστήμιο Πατρών για τη λειτουργία του Παραρτήματος Αιγίου, αναμένει ο Πρύτανης του επιστημονικού φορέα, ο οποίος δηλώνει ανοιχτά τη θετική του πρόθεση.

Υπενθυμίζεται πως μετά την κατάργηση του Τμήματος Φυσικοθεραπείας που λειτουργούσε στο Αίγιο, ο δήμος Αιγιαλείας, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ζήτησε την επιστροφή των εγκαταστάσεων της πρώην Χαρτοποιίας, δεδομένου ότι πλέον δεν χρησιμοποιούνται από το Πανεπιστήμιο. Αποτελούσε δε ρήτρα της παραχώρησης πριν από 22 χρόνια, ότι εφόσον δεν αξιοποιείται από το τότε ΤΕΙ, νυν Πανεπιστήμιο, θα πρέπει να επιστραφεί στον δήμο.

Ερωτηθείς από τo Protionline.gr για το αίτημα του δήμου Αιγιαλείας, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Χρήστος Μπούρας ανέφερε: ΄΄Είμαι θετικός, δεν έχω κάποια αντίρρηση ως προς την επιστροφή των εγκαταστάσεων στον δήμο. Αυτές τις μέρες το θέμα βρίσκεται στη νομική υπηρεσία του Πανεπιστημίου, εκτιμώ όμως ότι δεν θα προκύψει κάτι που θα με εμποδίσει να υπογράψω. Εντός των ημερών θα έχουμε και τυπικά την παραχώρηση με απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου. Εμείς δεν είχαμε ποτέ αρνητική πρόθεση ως προς αυτό. Άλλωστε ένα τμήμα των χώρων είχε επιστραφεί στον δήμο και το 2019΄΄.

Ο δήμος θα έχει συνεργασία με εταιρεία από την Αθήνα

Η εξέλιξη αυτή δίνει ουσιαστικά το «πράσινο φως» στη δημοτική αρχή να υλοποιήσει τα σχέδια αξιοποίησης της πρώην Χαρτοποιίας, η οποία αποτελείται από 84 στρέμματα, 11 εκ των οποίων ανήκουν στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αιγιαλείας. Ως γνωστόν τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει βήματα για τον σχεδιασμό του πώς θα μπορέσουν ιδανικά να αξιοποιηθούν οι εγκαταστάσεις και κυρίως τα βιοµηχανικά κτίρια εµβληµατικής σηµασίας για τη φυσιογνωµία και ιστορία του Αιγίου. Ήδη πάντως κτίρια έχουν χαρακτηριστεί ως διατηρητέα προκειμένου σε περίπτωση αναπαλαίωσης να διατηρήσουν τον αρχιτεκτονικό τους χαρακτήρα και το αρχικό τους ύφος, γεγονός που εκτιμάται ότι δεν θα παίξει ανασταλτικό ρόλο σε οποιαδήποτε αξιοποίηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την ερχόμενη εβδομάδα ο δήμος αναμένεται να έχει συνεργασία με εκπροσώπους εξειδικευμένης εταιρείας από την Αθήνα, οι οποίοι θα βρεθούν στην περιοχή, θα επισκεφθούν τον χώρο και θα καταθέσουν τις προτάσεις τους για πώς θα μπορούσε να αξιοποιηθεί έτσι ώστε να ωφεληθούν δήμος και τοπική κοινωνία, βάζοντας την ευρύτερη περιοχή σε αναπτυξιακή τροχιά.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr