background img
banner
banner

Βήμα στην εξωστρέφεια για το Πανεπιστήμιο Πατρών

ΕΚΛΟΓΗ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ  -ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ

Στην τελική ευθεία για την εκλογή νέου Πρύτανη στο Πανεπιστημίου Πατρών, το επόμενο 15ήμερο θα έχουμε την εκλογή των πέντε εξωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης, μια διαδικασία που, με βάση τις υποψηφιότητες που κατατέθηκαν, γίνεται για πρώτη φορά και αναμένεται να προσδώσει κύρος στο ίδρυμα αλλά και προοπτική για τους αποφοίτους.

Την ώρα που η εξωστρέφεια του ιδρύματος αποτελεί σήμερα πρώτο μέλημα και για τους δύο υποψηφίους για την Πρυτανεία, καθηγητές Χρήστο Μπούρα και Νίκο Καραμάνο, τα βιογραφικά των ενδιαφερομένων για τα εξωτερικά μέλη της 11ας του Συμβουλίου Διοίκησης, προσθέτουν μεγάλο βαθμό δυσκολίας στους «βαθμολογητές» που θα είναι τα έξι εσωτερικά μέλη που εξελέγησαν πρόσφατα.

Οι υποψηφιότητες για τα εξωτερικά μέλη είναι 15 και σε αυτούς περιλαμβάνονται καθηγητές ελληνικών και ξένων πανεπιστημίων, διακεκριμένοι ερευνητές αλλά και προσωπικότητες με κύριος από τον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας.

Το «ειδικό βάρος» των βιογραφικών οδήγησε μάλιστα, πριν από λίγα 24ωρα, κατά την πρώτη συνεδρίαση των νέων εσωτερικών μελών, όλα μέλη Δ.Ε.Π. να μην απορριφθεί κανείς από την ηλεκτρονική ψηφοφορία που θα γίνει μέσα στα επόμενα 24ωρα.

«Στη συνεδρίαση των εκλεγμένων εσωτερικών μελών πραγματοποιήθηκε η αξιολόγηση των 16 υποψηφιοτήτων, εγκρίθηκαν θετικά και οι 16 και απομένει να αναδειχτούν με μυστική ψηφοφορία τα εξωτερικά μέλη σε μια διαδικασία πέντε γύρων ψηφοφορίας. Στη συνέχεια αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία, το Συμβούλιο ∆ιοίκησης που λειτουργεί για πρώτη φορά στο Πανεπιστήμιο Πατρών, θα εκλέξει τον νέο Πρύτανη» αναφέρει στο Protionline.gr ο Πρύτανης κ. Μπούρας.

Οι 16 υποψήφιοι είναι:

Οι ακαδημαϊκοί Δημήτριος Αλεξόπουλος, Καθ. Καρδιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, πρώην Πρύτανης του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων, Νικόλαος Καλογεράκης, Ομότιμος Καθ. Χημικών Μηχανικών από την Κρήτη, Σωκράτης Κατσίκας, Καθ. Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Εμμανουήλ Φραγκούλης, Καθ. Bιοχημείας του ΕΚΠΑ και Δημήτρης Βισβίκης, Καθ. Ιατρικής.

Οι ομογενείς Κωνσταντίνος Ανδριώτης, Καθ. Τουριστικών Επαγγελμάτων Middlesex University, Σπυρίδων Πολλάλης κύριος Ερευνητής τους Ε.Μ.Π., επισκέπτης Καθ. σε Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια, Αναστάσιος Πλιούτσιας, διδάκτορας στη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών του Coventry University και Σεραφείμ Τσούκας Καθ. Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστήμιου Γλασκώβης.

Τα στελέχη του ιδιωτικού τομέα, ο Παναγιώτης- Ευγένιος Λούκας, Διευθύνων Σύμβουλος και Γενικός Διευθυντής ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε., ο Αλέξανδρος Αγγελακόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος των Aldemar Resorts, αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ), Ανδρομάχη Γεωργακοπούλου, Οικονομολόγος, Στέλεχος Επιχειρήσεων και πρώην Πολιτευτής και Περικλής Αγάθωνος, Πρόεδρος της Ελλ. Ένωσης Εργαστηριών (HELLASLAB).

Οι ερευνητές Βασίλειος Κασσούρας, Εμπειρογνώμονας – Ερευνητής ΤΠΕ και Εμμανουήλ Δεληγιαννάκης, δρ. Οικονομικών Επιστημών-Η/Μ

Οι ψηφιακές εκλογές για τα εξωτερικά μέλη θα γίνουν μεταξύ των εκλεγέντων Καθ. Χρ. Μπούρα, Ν. Καραμάνου, Χ. Καλογεροπούλου, Β. Κόμη, Β. Βουτσινά και Γ. Σαλάχα.

Το νέο 11μελές Συμβούλιο διοίκησης έχει σημαντικές αρμοδιότητες, εγκρίνει τη στρατηγική για την ανάπτυξη του Πανεπιστημίου σε διεθνές επίπεδο, όλες τις προγραμματικές συμφωνίες με Πανεπιστήμια, εταιρείες και παραγωγικούς φορείς, τον ετήσιο προϋπολογισμό του ΑΕΙ και της Επιτροπής Ερευνών, ελέγχει τη διεξαγωγή κάθε είδους διαγωνιστικής διαδικασίας, τις πάσης φύσεως επιτροπές, συμβάσεις που δεσμεύουν το ΑΕΙ και δωρεές, προσελκύει χρηματοδοτήσεις και συνεργασίες με φορείς του εξωτερικού, ορίζει Κοσμήτορες, ασκεί έλεγχο στην εκλογέα μελών ΔΕΠ, παύει Αντιπρυτάνεις και κάνει δεκτή η πρόταση δυσπιστίας -με αυξημένη πλειοψηφία- και εγκρίνει την ίδρυση Ερευνητικών Ινστιτούτων.
Το Συμβούλιο Διοίκησης θα κληθεί να αποφασίσει και για το θέμα της επιστροφής της πρώην Χαρτοποιίας Αιγίου στο Δήμο Αιγιαλείας.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr