background img
banner
banner

Πανεπιστήμιο Πατρών: Πριν το Πάσχα οριστικοποιείται η επιστροφή της Χαρτοποιίας στο Δήμο

Στα τέλη Απριλίου, μέσα στις επόμενες 50 μέρες δηλαδή, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία της πρότασης του Πανεπιστημίου Πατρών για την επιστροφή των εγκαταστάσεων της πρώην Χαρτοποιίας στο δήμο Αιγιαλείας.

Τη νέα συμφωνία σύμβαση με την οποία θα λήξει ουσιαστικά η σύμβαση παραχώρηση του χώρου για τις ακαδημαϊκές ανάγκες του πρώην ΤΕΙ Αιγιαλείας επεξεργάζεται η Νομική Υπηρεσία του Πανεπιστημίου Πατρών μετά από εντολή του Πρύτανη Χρήστου Μπούρα.

Η εξέλιξη αυτή προδικάζει άμεση επιστροφή και ένταξη του περιουσιακού αυτού στοιχείου στο master plan για την αξιοποίηση της παραλιακής και της πρώην Χαρτοποιίας Αιγίου το οποίο βρίσκεται ουσιαστικά εν αναμονή των αποφάσεων της Συγκλήτου.

Το Αίγιο είναι πλέον έξω από τον νέο Ακαδημαϊκό Χάρτη του Πανεπιστημίου Πατρών καθώς η Σχολή Φυσικοθεραπείας Αιγίου διαγράφηκε από το Μηχανογραφικό ήδη από το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024.

Η θετική εισήγηση της Νομικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημίου μαζί με την πρόταση του Πρύτανη Χρήστου Μπούρα αναμένεται να τεθεί υπόψη της Συγκλήτου η οποία και θα επικυρώσει τη σχετική διαδικασία για την επιστροφή του ακινήτου στο δήμο.

«Το πρυτανικό συμβούλιο αναμένεται, με βάση την τελική πρόταση από τους νομικούς μας, να αντιμετωπίσει θετικά το αίτημα του Δήμου» επισημαίνει, αναφέροντας ότι για το θέμα αυτό υπάρχει ουσιαστική συνεργασία με τον δήμο. Το αίτημα του Δήμου, σύμφωνα με την εισήγηση του νομικού του Δήμου Γιώργου Μπέσκου είναι σαφές καθώς στην σχετική σύμβαση παραχώρησης -που υπογράφηκε προ 20ετίας- επισημαίνεται, ρητά, ότι σε περίπτωση που το πρώην ΤΕΙ πάψει να λειτουργεί στον χώρο της Χαρτοποιίας, για οποιονδήποτε λόγο, το ακίνητο επανέρχεται στην κυριότητα του Δήμου.

Ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος έχει εξασφαλίσει εδώ και ένα μήνα περίπου τη συγκατάθεση του Πρύτανη για την επιστροφή τμήματος της περιουσίας του δήμου καθώς υπάρχει πίεση και από την αντιπολίτευση και από τις προθεσμίες για να κλείσει το master plan της παραλιακής ζώνης του Αιγίου.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr