background img
banner
banner

Αέρας ανανέωσης στην Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.

ΜΙΛΟΥΝ ΣΤO PROTIONLINE.GR ΔΥΟ ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ, Η ΓΙΩΤΑ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΑΚΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΚΛΕΧΤΗΚΑΝ ΣΕ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΙ Ο.Μ.

Την Κυριακή 10 Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν οι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και των Συντονιστικών των Οργανώσεων Μελών. Στις κάλπες προσήλθαν χιλιάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από το Νομό, για αυτό άλλωστε δόθηκε παράταση μιας ώρας. Η εκλογική διαδικασία διεξήχθη χωρίς προβλήματα. Η μεγάλη συμμετοχή των μελών, σύμφωνα με το κόμμα, στέλνει μήνυμα ενότητας ενόψει των Ευρωεκλογών του Ιουνίου.

Η νέα Νομαρχιακή Επιτροπή, η σύσταση της οποίας έγινε γνωστή, θα δώσει το αποτύπωμα και την εικόνα του κόμματος στο νομό ενώ θα παράγει πολιτική και σε τοπικό αλλά και σε κεντρικό επίπεδο.

Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί η συγκρότησή της σε σώμα. Μεταξύ των νέων μελών της ΝΕ Αχαΐας και πέντε Αιγιαλείς. Πρόκειται για τους Ιερόθεο Μουρίκη, Δημήτρη Παπαγεωργίου, Δημήτρη Δεληγεωργόπουλο, Μαρία Ιατροπούλου και Μαρία Χριστοπούλου.

Η νέα Νομαρχιακή Επιτροπή Αχαΐας του κόμματος

Αναλυτικά, στη Νομαρχιακή Επιτροπή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εκλέγονται με αλφαβητική σειρά: 1. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΒΙΚΤΩΡΙΑ, 2. ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΦΩΤΗΣ, 3. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ, 4. ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΗΛΙΑΣ, 5. ΔΕΛΗΓΙΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, 6. ΘΕΟΦΙΛΑΤΟΥ ΜΑΡΙΑ, 7. ΘΩΪΔΗΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ, 8. ΙΑΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ, 9. ΚΑΚΚΑΒΑΣ ΚΩΣΤΑΣ, 10. ΚΑΤΣΙΜΠΕΡΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ, 11. ΚΟΝΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, 12. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ, 13. ΜΑΚΡΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ, 14.ΜΑΛΑΜΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, 15. ΜΑΡΚΕΖΙΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ, 16. ΜΑΛΑΦΟΥΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, 17. ΜΟΥΡΙΚΗΣ ΙΕΡΟΘΕΟΣ, 18.ΜΠΕΚΙΡΗ ΙΩΑΝΝΑ, 19.ΝΙΦΟΡΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, 20.ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, 21. ΡΩΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, 22. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ, 23.ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ ΜΑΡΙΡΕΝ, 24.ΣΤΕΦΟΥ ΜΑΡΙΑ, 25.ΣΟΥΛΟΥΚΟΥ ΝΙΚΟΛΙΤΣΑ, 26.ΤΑΜΒΑΚΗ ΑΝΘΗ, 27.ΤΣΙΜΑΡΑ ΕΥΤΥΧΙΑ, 28.ΦΑΛΤΣΕΤΑ ΖΩΙΤΣΑ, 29.ΧΑΪΚΑΛΗΣ ΘΑΝΟΣ, 30.ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, 31.ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ.

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ με αλφαβητική σειρά: 1. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, 2. ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, 3. ΛΑΠΠΑ-ΝΙΑΡΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ, 4. ΜΑΛΚΕΖΟΥ ΜΑΡΙΑ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: ΒΟΥΚΕΛΑΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ), ΔΡΑΚΟΥΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΣΙΔΕΡΗ ΣΟΦΙΑ.

Εν τω μεταξύ, ως την απαρχή της νέας τροχιάς για το κόμμα τους είδαν τις εκλογές της Κυριακής στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Με νέες συντεταγμένες και με ανανεωμένες Νομαρχιακές και Οργανώσεις μελών προχωρούν στον μεγάλο στόχο των Ευρωεκλογών, ενώ ταυτόχρονα κινούνται στην κατεύθυνση εξεύρεσης λύσεων για τα προβλήματα που μαστίζουν την κοινωνία. Να σημειωθεί ότι τα πρόσωπα που θα απαρτίζουν την Οργάνωση Μελών Αιγιαλείας του κόμματος θα γίνουν γνωστά σήμερα ή αύριο, καθώς, δεδομένου του ασυμβίβαστου μεταξύ ΝΕ και Οργανώσεων Μελών, οι υποψήφιοι που εκλέγονται και στα δύο, θα κληθούν να επιλέξουν από ποιο όργανο επιθυμούν να εργαστούν για το κόμμα. Αξιοσημείωτο είναι πάντως το ενδιαφέρον και νέων ανθρώπων τόσο ως προς τη συμμετοχή στην ψηφοφορία όσο και ως προς την εκλογή στα τοπικά όργανα.

Γ. Χριστοπούλου: «Κρίνω ότι η εξέλιξη των πραγμάτων είναι ευοίωνη, βρισκόμαστε εν όψει ανάκαμψης»

Το Protionline.gr επικοινώνησε με την Γιώτα Χριστοπούλου η οποία, όπως φαίνεται, εκλέγεται και στα δύο όργανα. Συμμετείχε για πρώτη φορά ως υποψήφια στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και επισημαίνει: ΄΄Πράγματι έχω εκλεγεί και νομίζω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να δηλώσω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει κάνει ήδη μία γερή και σαφέστατη επανεκκίνηση. Βλέπω τα πράγματα θετικά και θεωρώ ότι από εδώ και στο εξής, όλα θα είναι ελπιδοφόρα. Κρίνω ότι η εξέλιξη των πραγμάτων είναι ευοίωνη και πως βρισκόμαστε εν όψει μίας ανάκαμψης. Ένεκα των εσωκομματικών εκλογών, πιστεύω ότι θα επέλθει μία περαιτέρω ισορροπία και για το κόμμα και για την κοινωνία γενικότερα. Μπαίνουμε σιγά – σιγά σε μία “καινούρια μέρα” και είμαι αισιόδοξη΄΄ δήλωσε, εκφράζοντας τη βεβαιότητά της ότι το κόμμα θα ανακτήσει δυνάμεις στις επερχόμενες ευρωεκλογές.

Αναφορικά με τις εσωκομματικές εκλογές της Κυριακής, η συμμετοχή ήταν κοντά στα επίπεδα του 2022 και δικαιολογείται σύμφωνα με την Κουμουνδούρου στο γεγονός ότι στο 70% των Οργανώσεων Μελών δεν στήθηκαν κάλπες λόγω συνεννόησης των συντονιστικών των οργανώσεων. Το 2022, θυμίζουν, υπήρχαν τάσεις και πόλωση αφού μόνο όσοι συμμετείχαν μπορούσαν να ψηφίσουν για μέλη Κεντρικής Επιτροπής.

Ερωτηθείσα για τη μείωση προσέλευσης του κόσμου στις κάλπες σε σύγκριση με τη διαδικασία της εκλογής προέδρου που έγινε τον Σεπτέμβριο, η κ. Χριστοπούλου ανέφερε ότι αυτό αποδίδεται στο γεγονός ότι οι εκλογές της Κυριακής συνέπεσαν με το Παιδικό Καρναβάλι που διεξήχθη στο Αίγιο και ότι η ενημέρωση δεν ήταν πλήρης. ΄΄Ενδεχομένως κάποια άτομα του χώρου να μην είχαν ενημερωθεί καν. Σαφώς και υπήρξαν τέτοιες περιπτώσεις. Ίσως για κάποιους το ενδιαφέρον να είχε… στραφεί και αλλού. Εμείς σε κάθε περίπτωση ξεκινάμε δυναμικά, θέτουμε νέες βάσεις, έχουμε πολλή όρεξη για δουλειά και φυσικά τα νέα πρόσωπα που συμμετέχουν θα φέρουν “νέα πνοή”. Το “νέο αίμα” στις τάξεις του κόμματος ίσως να κάνει τελικά τη διαφορά΄΄, τόνισε.

Κων. Τρακαδάς: ΄΄Είναι χαρά μου που σε αυτή την επανεκκίνηση δυνάμεων συμμετέχω ενεργά και αποφασιστικά΄΄

Ήμουν υποψήφιος και στο κομμάτι των Νομαρχιακών εκλογών αλλά και σε τοπικό επίπεδο, δηλαδή για την οργάνωση του Συντονιστικού των μελών της πόλης μας.
Συμμετείχα για πρώτη φορά στη διαδικασία εσωκομματικών εκλογών και για μένα, αυτή η παρθενική προσπάθεια ήταν μία πολύ ευχάριστη εμπειρία΄΄ ανέφερε στo Protionline.gr, ερωτηθείς σχετικά, ο Κωνσταντίνος Τρακαδάς που όπως φαίνεται εκλέγεται στο Συντονιστικό της Οργάνωσης Μελών Αιγιάλειας.

Μόλις 31 ετών, ο κ. Τρακαδάς επικύρωσε την κοινή πεποίθηση που επικρατεί στο κόμμα ότι οι νέοι άνθρωποι, όχι μόνο εμπλέκονται θετικά στα κοινωνικά – πολιτικά δρώμενα του τόπου, αλλά επιπλέον, έχουν φωνή και άποψη: ΄΄Ευχαριστώ που με εμπιστεύτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ο πρόεδρος του κόμματός μας ζήτησε τη συμμετοχή και την προσφορά των νέων μελών, των νέων ανθρώπων. Γι’ αυτό και πήρα την απόφαση να δηλώσω “παρών” και είναι χαρά μου που σε αυτή την επανεκκίνηση δυνάμεων που γίνεται, συμμετέχω ενεργά και αποφασιστικά.

Βάσει των αποτελεσμάτων, προχωράμε μπροστά και θεωρώ ότι βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να ζήσουμε μία νέα εποχή για το κόμμα. Γίνεται ουσιαστικά μία επανίδρυση.

Χρειάζονται προσπάθεια, συντονισμός και οργάνωση σε κάθε τομέα, όμως αυτό που προέχει είναι ότι και τα παλιότερα και τα καινούρια μέλη, έδειξαν μεγάλη θέληση και επιθυμία. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά, να αφήσουμε στο παρελθόν τις κακές στιγμές μας. Είμαι πολύ αισιόδοξος!΄΄, δήλωσε ο κ. Τρακαδάς.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr