background img
banner
banner

Άρματα που θα «κλέψουν» τα βλέμματα στο φετινό Πατρινό Καρναβάλι

ΚΑΙ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΕ ΚΩΜΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΒΩΒΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

Το βράδυ της αυτής Παρασκευής 15 Μαρτίου, δύο 24ωρα πριν την μεγάλη παρέλαση, τα φωταγωγημένα αρμάτα από το Καρναβαλικό Εργαστήριο του Δήμου Πατρέων θα κάνουν την πρώτη εντυπωσιακή εμφάνιση στους δρόμους της Πάτρας. Τεχνίτες – καλλιτέχνες του Εργαστηρίου αποδεικνύουν το ταλέντο τους μέσα από τις ευφάνταστες καρναβαλικές τους δημιουργίες.

Το Protionline.gr βρέθηκε στο Καρναβαλικό Συνεργείο του Δήμου και κατέγραψε το μεράκι των μελών του Καρναβαλικού Εργαστηρίου για ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Φέτος χρειάστηκαν περισσότεροι από 150 – 200 παλέτες φελιζόλ, σίδερο, χαρτί, αλευρόκολλα, 1,5 με 2 τόνους πολυεστέρας για να ‘ζυμωθούν’ και να πάρουν σάρκα και οστά. Ο φετινός βασιλιάς καρνάβαλος δια χειρός του Νίκου Λιβάνη είναι αφιερωμένος στην παγκοσμιοποίηση. Η Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού θα σκορπά χαμόγελα πάνω από το άρμα της που φέτος θα είναι μια γοργόνα. Το άρμα της βασίλισσας θα ακολουθεί ένα αλογόψαρο με ένα κοχύλι που σέρνει μια γοργόνα και ακολουθεί το άνθινο άρμα, που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει θεσμός, ένας παπαγάλος που θα κουβαλάει 30.000 γαρύφαλλα…

«Θέλουμε να δείξουμε ότι το Πατρινό Καρναβάλι υπερισχύει, κάνοντας αυτό το παιχνίδι σε όλο τον κόσμο και τελικά κερδίζουν το γλέντι, η χαρά, η διασκέδαση κερδίζουν και όχι οι γνωστοί – άγνωστοι» αναφέρει ο Νίκος Λιβάνης.

Στο Παιδικό Καρναβάλι παρουσιάστηκε το άρμα μωρό – καρνάβαλος και το αεροπλανάκι – χαρτόκουτο.

Επίσης φέτος έχουν γίνει οκτώ ανακατασκευές με κύριο κορμό παλιότερα άρματα «παντρεύοντάς τα» με νέα στοιχεία για να εμπλουτιστεί η σύνθεση της παρέλασης.
Για πρώτη φορά φέτος το Καρναβαλικό Εργαστήρι διέθεσε προς πώληση παλιούς μπάστακες κι άλλα καρναβαλικά στοιχεία, τα οποία μάλιστα, έγιναν «ανάρπαστα».

«Φιγούρες» του κινηματογράφου

Φέτος ο συνεργάτης του Εργαστηρίου Νεκτάριος Σαρηγιάννης παρουσιάζει ένα μίνι αφιέρωμα στους κωμικούς του βουβού κινηματογράφου. Πρωταγωνιστής είναι ο Σαρλό και τον πλαισιώνουν οι βασικότεροι εκπρόσωποι του βουβού κινηματογράφου, ο Χοντρός και ο Λιγνός. Μαζί τους είναι ένας σκύλος, ένα παιδάκι και θα πλαισιώσουν στοιχεία και πόστερ κάνοντας παραπομπές στις παλιές ταινίες…

Η πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ- Καρναβάλι Πάτρας, Ήρα- Ειρήνη Κουρή, ανέφερε στo Protionline.gr πως «το Καρναβαλικό Συνεργείο του Δήμου Πατρέων είναι τοπόσημο γιατί αποτελεί εδώ και δεκαετίες τον χώρο κατασκευής των καρναβαλικών αρμάτων, των μπαστάκων και άλλων καρναβαλικών διακοσμητικών στοιχείων.

Λόγω συνταξιοδοτήσεων και λόγω της απαγόρευσης προσλήψεων, το προσωπικό έχει μειωθεί γι’ αυτό και η ΚΕΔΗΠ- καρναβάλι Πάτρας προσλαμβάνει εποχιακούς εξειδικευμένους τεχνίτες , έτσι ώστε να μην μειωθεί η παραγωγή των καρναβαλικών κατασκευών και το αποτέλεσμα να είναι εξίσου καλό.

Μέσω του Υπουργείου Πολιτισμού η ΚΕΔΗΠ έχει πάρει 4.300.000 ευρώ και θα τα διαθέσει για να ολοκληρωθεί ο πολιτιστικός πολυχώρος για την προβολή του Πατρινού Καρναβαλιού στα Παλαιά Σφαγεία και για να ενισχυθεί με σύγχρονα μηχανήματα σχεδιασμού, εφαρμογών και υλοποίησης το καρναβαλικό εργαστήρι στο Πετρωτό. Παράλληλα, στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος θα λειτουργήσει σχολή τριών οκταμήνων για την εκπαίδευση νέων που επιθυμούν να γνωρίσουν τον τρόπο των καρναβαλικών κατασκευών.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr