background img
banner
banner

Οι αιρετοί καρναβαλίστηκαν και το χάρηκαν!

ΑΦΗΣΑΝ ΚΑΤΑ ΜΕΡΟΣ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΑΝ ΟΜΟΡΦΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Τα καρναβάλια ήρθαν και συνεπήραν μικρούς και μεγάλους σε μία πρωτόγνωρη χαρά, με την Αιγιάλεια να μπαίνει πλέον στον «χάρτη» των καρναβαλουπόλεων. Από την πληθώρα των καρναβαλικών εκδηλώσεων δεν θα μπορούσαν να λείπουν (τουλάχιστον όχι όλοι) οι αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης που είδαν πολλαπλά οφέλη. Τεράστια επισκεψιμότητα στην περιοχή αλλά και το γέλιο να επιστρέφει στα πρόσωπα των ανθρώπων.

Απομακρύνοντας για λίγο τις έγνοιες και τα αυστηρά κοστούμια, εθεάθησαν με πολύχρωμα εντυπωσιακά καπέλα και μάσκες, αλλά και μασκαρεμένοι με στολές κάποιοι συμμετέχοντας σε γκρουπ οργανωμένα και κάποιοι μεμονωμένα.

Ο κόσμος μάλλον χάρηκε την παρουσία τους είτε επρόκειτο για σκετς που έκαναν τον… γύρο του διαδικτύου είτε για μία βόλτα στην καρναβαλική ποδηλατάδα κι ας ήταν μόνο για λίγα μέτρα…
Άλλωστε, σύμφωνα με τα λεγόμενα και του στυλοβάτη του Παιδικού Καρναβαλιού Μένιου Κουτρόπουλου, ο δήμος κάθε χρόνο στηρίζει όλο και περισσότερο την προσπάθεια. Κι αυτό δεν φάνηκε μόνο με τη μάσκα που παρέδωσε η καρναβαλική επιτροπή επισκεπτόμενη τον δήμαρχο, αλλά και κυρίως με την παρουσία πέραν του ενός μέλους της δημοτικής αρχής σε κάθε δράση.

Γιώργος Φραγκονικολόπουλος, Μαρία Γιδά

Πρόσωπα, καπέλα και μεταμφιέσεις

Έτσι, είδαμε την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία Γιδά και τους αντιδημάρχους Βασίλη Χριστόπουλο, Γιώργο Φραγκονικολόπουλο, Δημήτρη Ελευθεριώτη, Παναγιώτη Ανδριόπουλο και Παναγιώτη Αγγελόπουλο να παραδίδουν τα αναμνηστικά την πρώτη Κυριακή στα γκρουπ του Παιδικού Καρναβαλιού, με τον κ. Χριστόπουλο σαν άλλο…. Πικάσο να… ζωγραφίζει φραστικά πάνω στην εξέδρα.

Δημήτρης Καλογερόπουλος

Οι επιδόσεις του Δημήτρη Καλογερόπουλου στην ποδηλατάδα μπορεί να μην ήταν ισάξιες των μικρών ποδηλατών που ισορροπούσαν για αρκετή ώρα στις δύο ρόδες, ωστόσο ο δήμαρχος απέδειξε πως γνωρίζει να ισορροπεί και τις ευθύνες των καθηκόντων του και τις στιγμές διασκέδασης.

Ο δε Γιώργος Φραγκονικολόπουλος ήταν σε… καλύτερη κατάσταση, όχι βέβαια όσο με τη συμμετοχή του στο αστείο δρώμενο του τεχνικού ελέγχου αυτοκινήτων στους δρόμους με ομάδα Αιγιώτων την περασμένη Παρασκευή, που δικαίως έγινε viral. Ομολογουμένως πάντως άλλαξε τις περισσότερες στολές και εντυπωσίασε.

Τα καπέλα του δημάρχου έκλεψαν τις εντυπώσεις και στη νυχτερινή ποδαράτη, με τις χορευτικές του επιδόσεις πάνω στο άρμα να μην εκπλήσσουν αφού είναι ήδη γνωστές. Κάπου εκεί είδαμε τη Μαρία Γιδά να είναι ντυμένη Κόμης Δράκουλας.

Μαρία Αγγελοπούλου

Τις εντυπώσεις στο Καρναβάλι Διακοπτού έκλεψε η αντιδήμαρχος Μαρία Αγγελοπούλου μεταμφιεσμένη σε χίπισσα, στο γκρουπ «Για ποιον χτυπάει η κουδούνα». Μία άλλη Μαρία από τις πολλές της δημοτικής αρχής, η αντιδήμαρχος Μαρία Σταυροπούλου ήταν και φέτος παρούσα στο Καρναβάλι της Αιγείρας και από… μπάλα που παρέσερνε τα πάντα στο πέρασμά της πέρυσι, φέτος έγινε… καραμέλα, για να τους γλυκάνει όλους, όπως παραδέχθηκε.

Μαρία Σταυροπούλου

Ανδρέας Οικονόμου

Ο μόνος αιρετός της αντιπολίτευσης που εθεάθη στα καρναβάλια να λαμβάνει μέρος, ήταν ο Γιώργος Γιοβάς που σαν ινδιάνος… καθοδηγούσε τη φυλή, οδηγώντας το όχημα του σχετικού γκρουπ στο Καρναβάλι Αιγείρας. Παρών και ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ανδρέας Οικονόμου με καπέλο καουμπόι…

Γιώργος Γιοβάς

Το βράδυ της τελετής λήξης στο Αίγιο, οι Βασίλης Χριστόπουλος και Μαρία Γιδά ήταν αυτοί που είχαν αναλάβει το… ειδικό βάρος, μαζί με την καρναβαλική επιτροπή, να ρίξουν σοκολάτες στο κοινό. Και ήταν πολλές!

Βασίλης Χριστόπουλος

Η γλύκα της αποκριάς είθε να δώσει δύναμη για τη συνέχεια στον δήμο Αιγιαλείας. Που μάλλον αναμένεται εξίσου συναρπαστική…


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr