background img
banner
banner

Το Αίγιο έζησε… στιγμές καρναβαλικής μαγείας! | ΦΩΤΟ

ΜΕ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο του Παιδικού Καρναβαλιού 2024 που διοργάνωσε η Ένωση Συλλόγων Γονέων Αιγιαλείας με τη στήριξη του Δήμου Αιγιαλείας, τα είχαν όλα. Πολυδιάστατες, διαφορετικές, με μεγάλη διάρκεια, απευθύνθηκαν σε όλους, έδωσαν ζωή στο Αίγιο προσελκύοντας πλήθος επισκεπτών, κυρίως όμως σκόρπισαν κέφι και χαρά ξυπνώντας πλήθος συναισθημάτων. Από την έμπνευση, τη δημιουργικότητα, τη συμμετοχή και τον χορό, ως τη γλυκιά μελαγχολία της καύσης του καρνάβαλου. Λίγο πριν… κλείσει πονηρά το μάτι στο Παιδικό Καρναβάλι 2025!

Μετά την άκρως επιτυχημένη καρναβαλική παρέλαση που… εξύψωσε το Αίγιο με τους χιλιάδες καρναβαλιστές, τη μαθητιώσα νεολαία της Αιγιάλειας αλλά και μεγαλύτερους, ήρθε η καρναβαλική ποδηλατάδα να χαρίσει γέλιο αλλά και αγωνία για τους άξιους ποδηλάτες – συμμετέχοντες, κρατώντας αμείωτο το… καρναβαλικό ενδιαφέρον για τέσσερις ημέρες. Οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία και το ενδιαφέρον ήταν τεράστιο!

Λαοθάλασσα καρναβαλιστών στη βραδινή ποδαράτη

Το Σάββατο 16 Μαρτίου το βράδυ, πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη νυχτερινή ποδαράτη καρναβαλική παρέλαση που έγινε ποτέ στο Αίγιο. Οι καρναβαλιστές ξεχύθηκαν στους δρόμους και όλοι μαζί διασκέδασαν έντονα, δυνατά… Το… καραβάνι της χαράς ξεκίνησε από την οδό Ζωοδόχου Πηγής και κατευθύνθηκε στη συμβολή της οδού με τη Νικ. Πλαστήρα. Εκεί περίμεναν κι άλλοι μασκαράδες που ενσωματώθηκαν κάτι που συνέβαινε συχνά πυκνά στη διαδρομή, μέχρι που μια μεγάλη και πολύχρωμη «θάλασσα» καρναβαλιστών κατέκλυσε την οδό Μητροπόλεως. Και χόρευαν όλοι, μικροί, μεγάλοι, μεταμφιεσμένοι και μη. Όλοι, γνωστοί, φίλοι αλλά και άγνωστοι μεταξύ τους, έγιναν μία τεράστια παρέα εκατοντάδων ανθρώπων, με κοινό χαρακτηριστικό στα στολισμένα με αυθόρμητα χαμόγελα πρόσωπά τους. Ήταν μία βραδιά που θα θυμούνται πολλοί και πολύ στο Αίγιο και η οποία κορυφώθηκε στο πάρτι των Υψηλών Αλωνίων με ζωντανή μουσική. Ευχές απηύθυναν στο πλήθος ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος που δεν έκρυψε τη χαρά του για τη ζωντάνια που έφερε στην πόλη αυτή η υπαίθρια γιορτή και ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μένιος Κουτρόπουλος που με πολύ ενθουσιασμό μίλησε για τη διοργάνωση, απευθύνοντας θερμές ευχές σε όλους.

 

Υπερθέαμα η τελετή λήξης

Η τελευταία ημέρα των εκδηλώσεων ήταν η βροχερή, όπως εξελίχθηκε, Κυριακή 17 Μαρτίου. Όμως η απογευματινή βροχή το μόνο που… κατάφερε ήταν να καθυστερήσει λίγο την έναρξη των εκδηλώσεων λήξης.

Οι σχολές χορού πήραν τις θέσεις τους στην εξέδρα που είχε στηθεί επί της οδού Ζωοδόχου Πηγής και μετέδωσαν ρυθμό και κέφι στους χιλιάδες επισκέπτες που είχαν κατακλύσει την παραλιακή ζώνη και τα ασφυκτικά γεμάτα καταστήματά της. Από τη σκηνή ο πρόεδρος της Ένωσης Μένιος Κουτρόπουλος ευχαρίστησε τα μέλη της καρναβαλικής επιτροπής και απευθυνόμενος στον κόσμο είπε: «Χωρίς εσάς δεν θα μπορούσαμε να επιτύχουμε τίποτα. Τα μέλη της καρναβαλικής επιτροπής εργάστηκαν για πάνω από έναν μήνα, για να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα για την πόλη μας. Στόχος μας είναι κάθε χρόνο να γινόμαστε και καλύτεροι, με νέες ιδέες και καινούρια δρώμενα, όπως φέτος με την ποδηλατάδα, πριν τρία χρόνια με την καύση που καθιερώθηκε και συνεχίζουμε. Θέλουμε το Αίγιο να είναι μία καρναβαλούπολη. Ευχαριστούμε τον δήμο Αιγιαλείας όπου η υποστήριξή του όλο και μεγαλώνει, τη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, τους χορηγούς μας. Ραντεβού το 2025 με ακόμη μεγαλύτερη ομάδα και περισσότερο κέφι!».

Πριν τις 9.00 το βράδυ, έκανε την εμφάνισή του το άρμα του καρνάβαλου, με τον πρόεδρο της Ένωσης Γονέων, τα υπόλοιπα μέλη της καρναβαλικής επιτροπής, την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρί Γιδά, τον αντιδήμαρχο Βασίλη Χριστόπουλο να πετούν πάνω από αυτό, σοκολάτες στον κόσμο.

Φτάνοντας στην προβλήτα του φάρου, το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Αιγίου είχε λάβει όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Το ομοίωμα του καρνάβαλου περίμενε… καρτερικά το τέλος. Η καύση δεν άργησε να έρθει με τα φλας των κινητών τηλεφώνων, να «παγώνουν τον χρόνο» και να απαθανατίζουν την κάθε στιγμή. Σε όλο το μήκος και πλάτος της παραλιακής ζώνης, άνθρωποι συνέρρευσαν να δουν αυτό το μαγικό ταξίδι να λαμβάνει τέλος. Κι αυτό έγινε με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο όταν σαν «σιντριβάνια φωτός» τα πυροτεχνήματα έπεφταν το ένα πιο εντυπωσιακό από το άλλο. Σαν πελώρια μπουκέτα στον ουρανό που άνοιγαν, γίνονταν αστέρια και έπεφταν στη θάλασσα. Ένα θερμό χειροκρότημα ήταν ο απόηχος του Καρναβαλιού Αιγιαλείας 2024. Ο καρνάβαλος, υπερήφανος έκανε υπόκλιση και η αυλαία έπεσε. Για λίγο μόνο. Ως την επόμενη παράσταση…


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr