background img
banner
banner

Πρωτόδικη ποινή φυλάκισης 17 μηνών

ΣΤΟΝ ΤΕΩΣ ΔΗΜΑΡΧΟ ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ – ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΕΚΡΙΝΕ ΤΗΝ ΕΝΟΧΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Δόλο στις κινήσεις του τέως δημάρχου Αιγιαλείας Θανάση Παναγόπουλου για το θέμα των απορριμμάτων σε σχέση με τις κατηγορίες που του αποδόθηκαν, έκρινε το Δικαστήριο Αιγίου, επιβάλλοντάς του συνολική ποινή φυλάκισης 17 μηνών χωρίς αναστολή! Η απόφαση, που είναι εφέσιμη, βγήκε το απόγευμα της Πέμπτης μετά από μία πολύωρη δίκη και μία ακροαματική διαδικασία που διήρκεσε τέσσερις ημέρες.

Η μήνυση είχε υποβληθεί τον Απρίλιο του 2018 όταν ο Θανάσης Παναγόπουλος ήταν δήμαρχος και ήταν σε εξέλιξη το μεγάλο πρόβλημα της μη αποκομιδής των απορριμμάτων. Κάτοικοι της Ανατολικής Αιγιάλειας κατηγορούσαν τον τότε δήμαρχο για παράβαση καθήκοντος και υποβάθμιση του περιβάλλοντος κατ’ εξακολούθηση αφού δεν υλοποιούσε κυβερνητική απόφαση για μεταφορά των απορριμμάτων στους πέντε εντεταλμένους ΧΥΤΑ της Δυτικής Ελλάδας.

Οι δύο πλευρές κατέθεταν για πολλή ώρα με τον συνήγορο υπεράσπισης του πρώην δημάρχου, Θόδωρο Τζαμαλούκα να επικαλείται την αδυναμία μεταφοράς των απορριμμάτων, αφού την περίοδο εκείνη υπήρχαν σοβαρές αντιδράσεις από τους ΧΥΤΑ της Δυτικής Ελλάδας να δεχτούν τα απορρίμματα της Αιγιάλειας, παρά την απόφαση που τους υποχρέωνε να το κάνουν. Οι δε συνήγοροι των κατηγόρων, Ζωή Κωνσταντοπούλου και Μαρία Νικολοπούλου επισήμαναν ότι η Ανατολική Αιγιάλεια ήταν «πνιγμένη» στα σκουπίδια ενώ από άλλα σημεία γινόταν η αποκομιδή, μιλώντας για σκοπιμότητα από τη στιγμή που ο ΧΥΤΑ Αιγείρας δεν δεχόταν απορρίμματα.

Υπενθυμίζεται ότι την περίοδο εκείνη είχε δοθεί εισαγγελική εντολή για άμεση σύλληψη του δημάρχου ο οποίος είχε διαφύγει του αυτοφώρου ενώ είχε παρουσιαστεί αυτοβούλως λίγες μέρες πριν στο Αστυνομικό Τμήμα Αιγίου, για να αφεθεί τελικά ελεύθερος με απόφαση της Εισαγγελέως, που είχε ορίσει δικάσιμο, μετά από ποινική δίωξη που του είχε ασκηθεί.

Να σημειωθεί πάντως ότι κατά τη δίκη, που τελείωσε στις 7.30 το απόγευμα, η Εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την αθώωση του δημάρχου με την αιτιολογία της αμέλειας.

Οι κατηγορίες που αντιμετώπιζε ο τέως δήμαρχος ήταν τρεις και η απόφαση αφορούσε 20 μήνες φυλάκισης που με συμψηφισμό έγιναν 17. Συγκεκριμένα, για την πράξη που αφορούσε υποβάθμιση περιβάλλοντος, κρίθηκε ένοχος με δόλο με ποινή φυλάκισης 3 μηνών. Για τη δεύτερη πράξη που είχε να κάνει με τον κοινό κίνδυνο κρίθηκε αθώος και για την τρίτη πράξη που αφορούσε παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση με δόλο, κρίθηκε ένοχος με ποινή φυλάκισης 14 μηνών.

Ο πρώην δήμαρχος κατέθεσε αίτηση για έφεση.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr