background img
banner
banner

Πρόταση για τα δημοτικά τέλη

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»: «ΆΔΙΚΟΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΟΣ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ»

Διπολική ήταν η πρόταση της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Αιγιάλειας», η οποία προφανώς θα κατατεθεί και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα συγκληθεί κατόπιν του αιτήματος των παρατάξεων «Αιγιάλεια Αύριο» και «ΜΠΡΟΣΤΑ», υπογεγραμμένη από 14 δημοτικούς συμβούλους.

Η Λαϊκή Συσπείρωση χαρακτηρίζει τον νέο κρατικό προϋπολογισμό για το 2021, άδικο και ταξικό με ακόμη μεγαλύτερη την μείωση της κρατικής χρηματοδότησης για τους Δήμους και τις λαϊκές ανάγκες, τονίζοντας πως, ΄΄όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, τα στοιχεία επιβεβαιώνουν την καρδιά των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων: Την λειτουργία της τοπικής διοίκησης, ως φορομπηχτικό και φοροεισπρακτικό μηχανισμό, πλάι σε αυτόν του κεντρικού κράτους και πάντα σε βάρος των εργατικών λαϊκών νοικοκυριών και των επαγγελματιών. Αυτή την πολιτική μόνο ο λαός μπορεί να την ακυρώσει με την πάλη του, ανοίγοντας με αυτοπεποίθηση τον δρόμο της λαϊκής αντεπίθεσης΄΄.

Η πρόταση προς το Κοινοτικό Συμβούλιο Αιγίου, που σύμφωνα με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», οφείλει να παίρνει συνεχώς μέτρα, για την ελάφρυνση της λαϊκής οικογενείας και των μικρών επαγγελματιών που να αποτυπώνεται και στην πολιτική των δημοτικών τελών, είναι για όσο χρονικό διάστημα στα καταστήματα της πλατείας Αγίας Λαύρας, που δυσκολεύεται η λειτουργία τους λόγω των έργων, να γίνουν οι παρακάτω απαλλαγές: 1. Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη καθαρισμού και ηλεκτροφωτισμού, 2.Απαλλαγή από το τέλος κατάληψης τραπεζοκαθισμάτων. 3. Απαλλαγή από το τέλος 0,2% επί των ακαθαρίστων εσόδων των καταστημάτων.

Να… σβηστούν τα πρόστιμα της Κτηματικής από τα καταστήματα εστίασης που τήρησαν τα μέτρα

Ακόμη, κάλεσε το Κοινοτικό Συμβούλιο Αιγίου να αποφασίσει και να προτείνει στο Δήμο και την Κτηματική Υπηρεσία: Απαλλαγή από τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν από τις Δημοτικές Υπηρεσίες και την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου στους καταστηματάρχες εστίασης που άπλωσαν τα τραπεζοκαθίσματά τους ακoλουθώντας τα μέτρα αποφυγής εξάπλωσης της πανδημίας, στη πόλη και την Αλυκή.

Ζητάει δε ΄΄το κόστος της μείωσης των δημοτικών τελών, στα εν λόγω καταστήματα, να καλυφτεί από την ένταξη μεγάλων επιχειρήσεων σε ανώτερο συντελεστή΄΄. Παράλληλα, για τις υπόλοιπες παρατάξεις, επισημαίνει: ΄΄Οι άλλες παρατάξεις που ζητούν την μείωση των δημοτικών τελών, αλλά και η Δημοτική Αρχή, που όψιμα τώρα, ζητά το πάγωμά τους, κρύβουν ότι με δική τους ευθύνη όλα τα προηγούμενα χρόνια, το μεγαλύτερο ποσοστό των δημοτικών τελών πλήρωνε η λαϊκή οικογένεια και ελάχιστο ποσοστό οι μεγάλες επιχειρήσεις

Ακόμα και σήμερα, παρότι μιλούν για πάγωμα ή και μείωση των δημοτικών τελών, δεν αυξάνουν τους χαμηλούς συντελεστές στις μεγάλες επιχειρήσεις, αλλά βάζουν «το χέρι στη τσέπη» των λαϊκών οικογενειών και των μικρών καταστηματαρχών είτε με τις αυξήσεις δημοτικών τελών όπως έγινε το 2019, είτε με την αύξηση των τετραγωνικών των διαθέσιμων χώρων, όπως έγινε το 2020. Ακόμα και με την επιβολή «εισπρακτικών» άδικων προστίμων΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr